Connect with us

ACTUALITATE

Un film cu Maia Morgenstern în rol principal, regizat de o fostă beneficiară a sistemului de protecţie a copilului, va avea premiera la Focşani

Publicat

morgenstern
sursa foto: facebook

Filmul „Inimă albastră” regizat de Violeta Bîrlă, o fostă beneficiară a sistemului de protecţie al copilului, cu actriţa Maia Morgenstern în rol principal, va avea premiera în România, joi, la Focşani, a informat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea.

„DGASPC Vrancea are plăcerea de a vă invita la prezentarea filmului ‘Inimă albastră’, în premieră în România, în data de 11 aprilie 2019, la Sala Balada din Focşani. Filmul ‘Inimă albastră’, scris şi regizat de Violeta Bîrlă, cu marea actriţă Maia Morgenstern în rol principal, este povestea românilor de pretutindeni. Evenimentul va fi susţinut de Violeta Bîrlă, care îşi propune să transmită tuturor că oricine îşi poate depăşi condiţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Potrivit acesteia, Violeta Bîrlă, fostă beneficiară a sistemului de protecţie al copilului, este un exemplu că orice persoană îşi poate depăşi condiţia.

„Condiţia socială nu trebuie acceptată, ci depăşită permanent, prin evidenţierea şi valorificarea resurselor fiecăruia. Dacă tinerii vulnerabili vor învăţa şi reuşi să-şi depăşească condiţia, aşa cum a reuşit Violeta Bîrlă, atunci toţi ceilalţi se vor vedea obligaţi să respecte principiile de bază, de care avem cu toţii nevoie pentru a trăi demn, într-o societate a tuturor. Ne dorim ca, prin acest eveniment, să facem cunoscute opiniei publice metode de incluziune şi să arătăm că vrâncenii alcătuiesc o societate deschisă, pentru care integrarea socială a persoanelor din categorii vulnerabile reprezintă o prioritate”, a spus Adina Lăscan.

Cu ocazia lansării acestui film, actriţa Maia Morgenstern a transmis copiilor instituţionalizaţi din Vrancea un autograf. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO. Cum va arăta Piața Mărăști după modernizare. Piste de biciclete, parkinguri subterane cu sute de locuri, peste 700 arbori

Publicat

marasti 1.jpg

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru reamenajarea Pieței Mărăști care prevede, printre altele un parking subteran cu peste 250 de locuri și a unulcu peste 100 de locuri, piste de biciclete, dar și plantarea, în total, a peste 700 de arbori.   Zona va arăta de nerecunoscut.

Accentul cade pe reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelei de spații publice și a sistemului de mobilitate care deservesc zona rezidențială și de servicii Piața Mărăști.

Astfel, proiectul prevede piste și benzi pentru biciclete și trotinete pe B-dul 21 Decembrie, străzile Aurel…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șase centre comunitare integrate, finanțate în Alba. Vor asigura servicii medicale, sociale şi educaţionale în mediul rural

Publicat

pat cabinet spital.jpg

Șase primării din Alba sunt eligibile pentru înființarea unor centre comunitare integrate, cu finanțare din PNRR. 

Acestea vor asigura servicii medicale, sociale şi educaţionale, în special pentru grupurile identificate aparţinând populaţiei vulnerabile preponderent din mediul rural.

”În calitatea mea de director executiv al DSP Alba am semnat azi primele 3 protocoale de colaborare, dintr-un total de 6, cu primării din județ care, în urma selecției efectuate de către Ministerul Sănătății, sunt eligibile pentru a accesa fonduri în vederea înființării, prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Guvernul finlandez a prezentat în parlament propunerea oficială de aderare la NATO

Publicat

pekka haavisto, sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Pekka Haavisto

Guvernul Finlandei a prezentat luni, 5 decembrie 2022, în parlament propunerea oficială de aderare la NATO, potrivit ministrului de Externe Pekka Haavisto, informează DPA.

Propunerea a venit după ce au fost analizate aproximativ 1.600 de răspunsuri la un plan iniţial. Finlanda şi Suedia şi-au exprimat ambele interesul de a se alătura Alianţei Nord-Atlantice de la începutul invaziei ruse în Ucraina în februarie.

Propunerea recomandă ratificarea Tratatului Atlanticului de Nord şi a Acordului de la Ottawa, cele două documente care formează nucleul Alianţei de 30 de membri, ce promite că un atac asupra unuia este considerat un atac asupra tuturor.

Guvernul prim-ministrului Sanna Marin le-a transmis parlamentarilor că a ajuns la concluzia că semnarea celor două tratate nu va afecta suveranitatea Finlandei şi nici nu o va împiedica să participe la afacerile internaţionale.

Guvernul finlandez a prezentat în parlament propunerea oficială de aderare la NATO. 28 de membri NATO au aprobat eventuala aderare a Finlandei şi Suediei

Până acum, 28 de membri NATO au aprobat eventuala aderare a Finlandei şi Suediei. Numai Ungaria şi Turcia nu au făcut-o încă. Ungaria a indicat că o va face în curând, dar Turcia s-a declarat îngrijorată că cele două ţări au sprijinit „terorişti”, considerată o referire la disidenţii care au solicitat azil.

Parlamentarii finlandezi pot acum analiza propunerea până când aderarea este aprobată de ultimele ţări membre NATO. În acel moment, preşedintele Finlandei, Sauli Niinistö, va fi îndreptăţit să ia decizia finală asupra aderării la Alianţă. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Clujean depistat în trafic fără PERMIS. I s-a întocmit dosar PENAL

Publicat

drugtest etilotest politie 2 e1670246992847.jpg

Un clujean de 33 de ani a fost depistat în trafic de către polițiști conducând fără permis. Acestuia i s-a întocmit dosar penal.

„La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 19.55, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat în trafic, pe strada Sobarilor, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu un autoturism deși nu deținea permis de conducere.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, a comunicat IPJ Cluj.

Foto: Arhivă

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe