Connect with us

EVENIMENT

Un grup important de state membre UE respinge subvenţionarea centralelor pe cărbune

Publicat

ce
fotografie cu caracter ilustrativClaude Turmes, ministrul Energiei din Luxemburg, a calificat propunerea de extindere a subvențiilor pentru centralele pe cărbune drept "surprinzătoare". El a subliniat că o mare parte din statele membre ale Uniunii Europene se opun unei astfel de decizii, conform informațiilor transmise de Reuters.

Claude Turmes, ministrul Energiei din Luxemburg, a calificat propunerea de extindere a subvențiilor pentru centralele pe cărbune drept „surprinzătoare”. El a subliniat că o mare parte din statele membre ale Uniunii Europene se opun unei astfel de decizii, conform informațiilor transmise de Reuters.

„Vineri, preşedinţia suedeză a făcut ceva într-adevăr suprinzător, care slăbeşte politica noastră de mediu, redeschizând posibilitatea subvenţionării centralelor pe cărbune”, le-a spus jurnaliştilor Turmes, înaintea reuniunii de la Luxemburg a miniştrilor Energiei din UE.

„Avem un grup important de ţări care respinge propunerea preşedinţiei suedeze, deci este un nu clar”, a adăugat Turmes, după ce s-a întâlnit cu oficiali din 14 state.

Şi ministrul Energiei din Belgia, Tinne Van Der Straeten, a avertizat luni că este „inacceptabilă” propunerea de extindere a subvenţiilor pentru centralele pe cărbune.

Un grup important de state membre UE respinge subvenţionarea centralelor pe cărbune. Suedia deţine până la finalul acestei luni preşedinţia rotativă a UE

„În legislaţia belgiană este deja inclusă obligaţia de a deveni neutri din punct de vedere climatic şi de a avea un declin semnificativ al emisiilor până în 2030 şi 2040.

Deci, propunerea nu poate fi acceptată”, le-a spus jurnaliştilor oficialul belgian, înaintea reuniunii miniştrilor Energiei din UE.

La rândul său, ministrul francez al Energiei, Agnes Pannier-Runacher, a numit propunerea de extindere a sprijinului financiar pentru centralele pe cărbune ca o „abordare ambiţioasă”, un indiciu că Parisul este mai deschis spre o astfel de decizie decât alte state membre UE, cum ar fi Germania.

„Trebuie să ţinem cont de realitatea din fiecare ţară pentru asigurarea capacităţii ei de a furniza energie oamenilor şi industriei”, a declarat Agnes Pannier-Runacher.

Suedia deţine până la finalul acestei luni preşedinţia rotativă a UE. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Trupa Altar, concert de rock simfonic la Filarmonica Transilvania, la aniversarea a 33 de ani de existență

Publicat

2k fila 30.04.png

Trupa Altar marchează 33 de ani de existență printr-un concert de rock simfonic susținut alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

O tradiție începută sub bagheta dirijorului Paul Mann alături de legendara trupă Deep Purple continuă la Filarmonica de Stat „Transilvania”. După Vița de Vie și Subcarpați, este rândul băieților de la Altar să urce, în premieră, pe scena din Auditorium Maximum (Colegiul Academic), alături de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la stat: POSTURI vacante în instituții publice din județul Alba. LISTA, condiții pentru candidați, calendar

Publicat

angajări la stat: posturi vacante în instituții publice din județul

Angajări la stat. În această perioadă sunt vacante mai multe posturi în instituții publice din județul Alba. Se organizează concursuri pentru ocuparea acestora. 

Candidații interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Lista posturilor vacante

Angajări la stat: Alba Iulia

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

  • muncitor calificat (bucătar) IV – 2 posturi

Condiții: studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine să faci în 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

Publicat

florii 2024. tradiții, obiceiuri și superstiții. ce nu este bine

Sărbătoarea de Florii, prin care credincioșii sărbătoresc intrarea Domnului în Ierusalim, marchează o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și renașterea naturii.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de salcie sau măslin, cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim) este sărbătorită la o săptămână înaintea Învierii Domnului.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații, tradiții și obiceiuri

Publicat

florii1.jpg

Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică, 28 aprilie, Intrarea Domnului în Ierusalim. Cunoscută și ca Duminica Floriilor, aceasta este o sărbătoare importantă care se celebrează cu o săptămână înainte de Sfintele Paști.

Denumirea populară a sărbătorii, Florii, are origini păgâne și provine de la Flora, zeiţa romană a reînvierii naturii.

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe