Connect with us

EVENIMENT

Un grup important de state membre UE respinge subvenţionarea centralelor pe cărbune

Publicat

ce
fotografie cu caracter ilustrativClaude Turmes, ministrul Energiei din Luxemburg, a calificat propunerea de extindere a subvențiilor pentru centralele pe cărbune drept "surprinzătoare". El a subliniat că o mare parte din statele membre ale Uniunii Europene se opun unei astfel de decizii, conform informațiilor transmise de Reuters.

Claude Turmes, ministrul Energiei din Luxemburg, a calificat propunerea de extindere a subvențiilor pentru centralele pe cărbune drept „surprinzătoare”. El a subliniat că o mare parte din statele membre ale Uniunii Europene se opun unei astfel de decizii, conform informațiilor transmise de Reuters.

„Vineri, preşedinţia suedeză a făcut ceva într-adevăr suprinzător, care slăbeşte politica noastră de mediu, redeschizând posibilitatea subvenţionării centralelor pe cărbune”, le-a spus jurnaliştilor Turmes, înaintea reuniunii de la Luxemburg a miniştrilor Energiei din UE.

„Avem un grup important de ţări care respinge propunerea preşedinţiei suedeze, deci este un nu clar”, a adăugat Turmes, după ce s-a întâlnit cu oficiali din 14 state.

Şi ministrul Energiei din Belgia, Tinne Van Der Straeten, a avertizat luni că este „inacceptabilă” propunerea de extindere a subvenţiilor pentru centralele pe cărbune.

Un grup important de state membre UE respinge subvenţionarea centralelor pe cărbune. Suedia deţine până la finalul acestei luni preşedinţia rotativă a UE

„În legislaţia belgiană este deja inclusă obligaţia de a deveni neutri din punct de vedere climatic şi de a avea un declin semnificativ al emisiilor până în 2030 şi 2040.

Deci, propunerea nu poate fi acceptată”, le-a spus jurnaliştilor oficialul belgian, înaintea reuniunii miniştrilor Energiei din UE.

La rândul său, ministrul francez al Energiei, Agnes Pannier-Runacher, a numit propunerea de extindere a sprijinului financiar pentru centralele pe cărbune ca o „abordare ambiţioasă”, un indiciu că Parisul este mai deschis spre o astfel de decizie decât alte state membre UE, cum ar fi Germania.

„Trebuie să ţinem cont de realitatea din fiecare ţară pentru asigurarea capacităţii ei de a furniza energie oamenilor şi industriei”, a declarat Agnes Pannier-Runacher.

Suedia deţine până la finalul acestei luni preşedinţia rotativă a UE. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Inițiativă legislativă, la Senat

Publicat

parcările publice și private, reglementate în codul rutier. inițiativă legislativă,

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Parlamentarii propun introducerea în Codul rutier a unor reglementări privind parcările publice și private, în prezent dispersate în mai multe acte normative. Astfel, un proiect de lege pentru modificarea și completarea OUG 195/2002 definește clar parcările publice și private.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4) și a art.65 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rareș Bogdan: Cutremur global. 2 aprilie este „Ziua eliberării” anunțată de Trump. Cum mută Europa?

Publicat

rares bogdan.jpg

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre ”Ziua Eliberării”, anunțată de președintele SUA Donald Trump, cea în care trebuie să fie introdusă taxă de 25% pe produsele din Europa, inclusiv asupra care nu sunt fabricate peste Ocean.

”Care vor fi țările cele mai afectate? Va fi un conflict comercial fără precedent, o negociere la sânge urmată de pace sau un tsunami economic?” Rareș Bogdan face un tablou al relațiilor dintre SUA și UE.

Rareș Bogdan:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosarul Mineriada: Iliescu, Roman, Miron Cozma, Sârbu și Voiculescu, trimiși în judecată pentru infracțiuni contra umanității

Publicat

dosarul mineriada: iliescu, roman, miron cozma, sârbu și voiculescu, trimiși

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Miron Cozma și mai mulți generali de armată au fost trimiși în judecată în Dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”.

Aceștia sunt acuzați că au conceput și orchestrat un atac sistematic și generalizat împotriva populației civile din București, folosind forțe ale Ministerului de Interne, ale Armatei, ale SRI, dar și peste 10.000 de mineri și muncitori aduși din alte zone ale țării.

Ministerul Public…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clauză abuzivă dintr-un contract de credit la Exim Bank, dovedită în instanță. Proces la Tribunalul Alba pentru un comision

Publicat

clauză abuzivă dintr un contract de credit la exim bank, dovedită

Un proces are loc la Tribunalul Alba între doi soți care au luat un credit de nevoi personale și banca care le-a oferit banii. Dosarul se judecă în apel, după ce instanța de fond le-a dat dreptate debitorilor. 

Mai exact, cei doi au acuzat o clauză abuzivă din contractul de credit. Este vorba despre ”comisionul de analiză” o taxă extra pe care banca a perceput-o o singură dată la întocmirea contractului de credit. 

Banca cu care se judecă cei doi este Exim Banca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe