Connect with us

ACTUALITATE

Un heliport va fi construit la Spitalul ‘Marie Curie’. Lucrările vor demara în toamnă

Publicat

Sursa foto: Click

Un heliport va fi construit pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, au anunţat marţi reprezentanţii unităţii medicale.

Construcţia va începe în toamna acestui an şi va deservi pacienţii care au nevoie de intervenţie medicale de urgenţă în Spitalul „Marie Curie”, investiţia fiind în valoare de 425.000 de euro.

Personalul unităţii medicale efectuează o gamă largă de intervenţii, mulţi dintre copiii pacienţi ai spitalului fiind transportaţi din diferite zone ale ţării.

Potrivit medicilor, în majoritatea cazurilor, micii pacienţi au nevoie de o intervenţie de urgenţă, iar timpul necesar pentru a-i transporta cu ambulanţa de la locul aterizării elicopterului până la spital este prea lung, astfel că, uneori, salvarea lor nu mai este posibilă.

Şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi, Cătălin Cîrstoveanu, a spus că heliportul va deservi întregul spital.

„Nimeni nu poate să conteste ce înseamnă un heliport pentru un spital. (…) Heliportul este extrem de important. Va deservi întregul spital. Am început să discutăm despre heliport de mai mulţi ani. (…) Probabil că va începe la toamnă construcţia. Contractul este pentru doi ani”, a spus medicul, într-o conferinţă de presă.

Managerul Spitalului „Marie Curie”, Daniel Buzatu, a precizat că este nevoie de consolidarea Corpului C al clădirii unităţii medicale unde va fi construit heliportul.

„Este nevoie 100% de consolidare pentru heliport. Se va face în acelaşi timp consolidarea. Lucrează experţi, ei vor da soluţia cea mai eficientă. Oricum spitalul trebuie consolidat. Spitalul are risc seismic grad trei. Heliportul va fi construit pe Corpul C al spitalului”, a arătat managerul.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor, Alexandru Popa, a declarat că proiectul are darul de a salva vieţi.

Spitalul este o donaţie a statului polonez pentru copiii din România, fiind construit de firma Budimex în anul 1984. Instituţia oferă asistenţă medicală de specialitate pentru copii, asigurând servicii de urgenţă, curative şi profilactice. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Grădina de Vară a Teatrului „Mihai Eminescu” intră în reabilitare

Publicat

foto: grădina de vară a teatrului „mihai eminescu” intră în

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani anunță începerea lucrărilor de reabilitare a Grădinii de Vară a Teatrului „Mihai Eminescu” – un proiect mult așteptat de botoșăneni, menit să redea comunității un spațiu cultural emblematic.

După ani de așteptare, Grădina de Vară a devenit, în sfârșit, un șantier. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis, iar organizarea de șantier este deja în curs. Proiectul este derulat de SC CORNELL’S FLOOR…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ISU Botoșani: Noaptea Muzeelor – măsuri de prevenire a incendiilor

Publicat

isu botoșani: noaptea muzeelor – măsuri de prevenire a incendiilor

Publicitate

În fiecare an, foarte mulți botoșaneni participă la „Noaptea Muzeelor”. Pentru ca evenimentul cultural, ce va avea loc sâmbătă, 17 mai a.c., să se desfășoare în condiții de siguranță, la nivelul instituțiilor organizatoare trebuie adoptate măsuri care să asigure:

– evitarea supraaglomerării, prin permiterea accesului vizitatorilor doar în limitele în care se poate asigura o supraveghere atentă, prin personalul propriu sau cel voluntar…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Locul de basm creat de Ștefan cel Mare în nordul Moldovei. Paradisul de pe malurile Prutului, cu arbori vechi de jumătate de mileniu

Publicat

botoșani: locul de basm creat de Ștefan cel mare în

Publicitate

În județul Botoșani, aproape de malurile Prutului, se află peisaje de basm care ascund locuri pline de istorie și legendă. De neratat este „Poiana celor patru stejari”, o pădure crescută în jurul unor arbori seculari despre care localnicii spun că ar fi fost plantați chiar de Ștefan cel Mare, scrie ADEVARUL.

România este plină de peisaje fabuloase și locuri de legendă, chiar și acolo unde puțini s-ar aștepta. De exemplu, în nordul județului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfinții cuvioși sila, paisie și natan de

Publicitate

Cuviosul Sila s-a născut în anul 1697 şi a intrat din copilărie în viaţa monahală. În jurul anului 1714, Cuviosul Sila a venit la Sihăstria Putnei. În 1753, Sfântul Iacob Putneanul l-a rânduit să poarte de grijă părinţilor sihaştri de aici, ascultare pe care a împlinit-o până în 1781. Simţind că se apropie de trecerea din această viaţă, s-a retras şi a mai trăit în această lume doi ani, întru răbdarea neputinţelor trupului şi în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe