Connect with us

ACTUALITATE

Un heliport va fi construit la Spitalul ‘Marie Curie’. Lucrările vor demara în toamnă

Publicat

Sursa foto: Click

Un heliport va fi construit pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, au anunţat marţi reprezentanţii unităţii medicale.

Construcţia va începe în toamna acestui an şi va deservi pacienţii care au nevoie de intervenţie medicale de urgenţă în Spitalul „Marie Curie”, investiţia fiind în valoare de 425.000 de euro.

Personalul unităţii medicale efectuează o gamă largă de intervenţii, mulţi dintre copiii pacienţi ai spitalului fiind transportaţi din diferite zone ale ţării.

Potrivit medicilor, în majoritatea cazurilor, micii pacienţi au nevoie de o intervenţie de urgenţă, iar timpul necesar pentru a-i transporta cu ambulanţa de la locul aterizării elicopterului până la spital este prea lung, astfel că, uneori, salvarea lor nu mai este posibilă.

Şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi, Cătălin Cîrstoveanu, a spus că heliportul va deservi întregul spital.

„Nimeni nu poate să conteste ce înseamnă un heliport pentru un spital. (…) Heliportul este extrem de important. Va deservi întregul spital. Am început să discutăm despre heliport de mai mulţi ani. (…) Probabil că va începe la toamnă construcţia. Contractul este pentru doi ani”, a spus medicul, într-o conferinţă de presă.

Managerul Spitalului „Marie Curie”, Daniel Buzatu, a precizat că este nevoie de consolidarea Corpului C al clădirii unităţii medicale unde va fi construit heliportul.

„Este nevoie 100% de consolidare pentru heliport. Se va face în acelaşi timp consolidarea. Lucrează experţi, ei vor da soluţia cea mai eficientă. Oricum spitalul trebuie consolidat. Spitalul are risc seismic grad trei. Heliportul va fi construit pe Corpul C al spitalului”, a arătat managerul.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor, Alexandru Popa, a declarat că proiectul are darul de a salva vieţi.

Spitalul este o donaţie a statului polonez pentru copiii din România, fiind construit de firma Budimex în anul 1984. Instituţia oferă asistenţă medicală de specialitate pentru copii, asigurând servicii de urgenţă, curative şi profilactice. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Concert extraordinar de Crăciun la Cluj-Napoca. ”JAZZ Sinatra Christmas Show”

Publicat

sina 3 scaled.jpg

Luna decembrie este o lună a cadourilor, iar “JAZZ Sinatra Christmas Show” este invitația perfectă pentru toți cei care doresc să simtă farmecul unui spectacol rafinat, de bun gust și plin de emoții.

Multe dintre cântecele de Crăciun sunt adevărate hituri ascultate an de an. Marii artiști precum Frank Sinatra, Bing Crosby, Dean Martin sau Nat King Cole sunt interpreţii unora dintre cele mai populare cântece de Crăciun.

Succesul spectacolelor Jazz Like That s-a conturat în jurul legendarului musician Frank Sinatra, fiind una din cele mai reprezentative voci din istoria jazz-ului și a swing-ului.

Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lapoviță, ninsoare și polei pe drumurile din nordul Moldovei, la Botoșani și Suceava

Publicat

drum.jpg

Vineri dimineață se înregistrează lapoviță, ninsoare și polei pe drumuri din județele Suceava și Botoșani, anunță reprezentanții DRDP Iași, relatează romania24.ro.

Drumarii intervin pentru curățarea carosabilului.

Potrivit DRDP Iași, vineri, 25 noiembrie, ninge în județul Suceava, pe DN 17A și pe DN2. carosabilul este umed, cu zăpadă în strat de 0-1 cm spre acostament.

În restul regiunii, carosabilul este umed, cu porțiuni uscate.

În județul Botoșani este înregistrată lapoviță și temperaturi cuprinse între 0 și 4 grade. Există condiții pentru formarea poleiului.

”Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat pentru asigurarea circulației cu 135 de autoutilaje. S-au răspândit 633 tone de material antiderapant”, a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comunicat: Finalizarea proiectului ”TIC pentru e-educație în comuna Galda de jos, județul Alba”

Publicat

europa steag bun sursa oficiala 1000x600.jpg

Comuna Galda de Jos, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “TIC PENTRU E-EDUCAȚIE ÎN COMUNA GALDA DE JOS,  JUDEȚUL ALBA”, derulat în baza contractului de finanțare nr. 393/233t/22.09.2021, încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

Proiectul este cofinanțat din  Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020,  Axa  prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

25 noiembrie: Trupa Dublu Click din Alba Iulia, videoclip dedicat zilei împotriva violenței domestice în România. Premiera online

Publicat

trupa dublu click.jpg violenta domestica e1669295378500 1000x600.jpg

Ziua de 25 noiembrie a fost declarată ziua împotriva violenței domestice în România. Trupa Dublu Click din Alba Iulia a lansat o piesa și un videoclip care ating problema violentei asupra femeilor.

Prin acest videoclip trupa a vrut sa faca aceasta problema mai auzită și să ajute persoanele puse în situații de violentă domestică pentru a știi ca nu sunt singure. Și că există instituții care le pot ajuta în asemenea situații.

Trupa Dublu Click are până acum un album de studiou, 20 concerte la activ, apariții TV și premii mai multe premii la concursuri.

Citește mai departe