Connect with us

EVENIMENT

Un hotel din stațiunea Neptun, prima unitate de cazare de pe litoral care a găzduit în acest an câțiva clienți 

PublicatUn hotel din stațiunea Neptun și-a deschis, marți, activitatea pentru câțiva clienți, personal tehnic al unor firme de construcții care desfășoară lucrări în zonă. Au fost respectate ordonanțele militare, ce presupun ca restaurantele să fie închise. Angajații au purtat măști de protecție, iar persoanelor cazate li s-a servit mâncarea în cameră.

“Din păcate, aceștia au părăsit hotelul după două nopți, pentru că și-au terminat lucrările, iar acum hotelul este nevoit să își suspende întreaga activitate în preajma zilei de 1 Mai pentru că nu există turiști”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), organizație din care face parte și hotelul din Neptun.

Acesta precizează că hotelul a funcționat în aceste zile respectând ordonanțele militare. La data deschiderii, singura activitate de alimentație publică desfășurată a fost cea de room-service, deoarece activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației este suspendata in baza Ordonantei Militare nr. 1 din 17 martie 2020. Astfel, turiștii au putut servi masa la hotel, însă au primit mâncarea și băuturile în cameră, in sistem room-service iar angajații au purtat măști.

”Puținele hoteluri care aveau program și în extrasezon au fost nevoite să-și suspende și activitatea de cazare din cauza lipsei de turiști și să trimită angajații în șomaj tehnic până la expirarea stării de urgență.

După data de 15 mai, unitățile de cazare sezoniere de pe litoral se pregătesc pentru deschidere conform autorizațiilor de funcționare eliberate de primăriile locale

Pentru ca turiștii să se simtă protejați, purtarea măștii în județul Constanța a devenit obligatorie în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 14.04.2020.

Faptul că hotelul din Neptun a funcționat fără probleme, chiar și în condițiile date, iar clienții au putut să se bucure de ospitalitatea acestuia, demonstează că litoralul e pregătit să primească turiști după data de 15 mai, când ar trebui să se anuleze restricțiile de circulație și in conditiile în care Guvernul va emite actul normativ prin care se stabilesc procedurile și standardele pentru siguranța turiștilor și a salariaților”, a mai declarat Dragoș Răducan.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Un polițist local din Sectorul 1 și-a reclamat superiorii că l-au obligat să poarte uniformă

Publicat

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, spune că a cerut Poliției locale să le ceară angajaților să poarte uniforme, iar unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii că l-au obligat să facă acest lucru.

Primarul Clotilde Armand susține că în urmă cu câteva zile a cerut conducerii Poliției Locale Sector 1 să transmită angajaților că este obligatoriu să poarte uniformă.

Edilul spune că a cerut asta după ce a constatat că erau „prea mulți polițiști locali în teritoriu îmbrăcați casual”.

Primarul povestește că unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii.

„Și ce credeți? Unul dintre polițiștii locali din Sectorul 1 a făcut plângere conducerii pentru că l-a obligat să poarte uniformă de serviciu. Kafka?! Sper să înțeleagă că problemele de fashion nu sunt în atribuțiile Poliției Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand luni seara pe Facebook.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, depistaţi în Galați cu şedere ilegală

Publicat

frontiera
Arhivă Foto

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, respinşi în procedura de azil, au fost depistaţi cu şedere ilegală, după ce nu au părăsit voluntar teritoriul României la expirarea termenului legal, informează, luni, Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de imigrări din Galaţi au efectuat o acţiune în cooperare cu structura de jandarmi teritorială, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale, pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunii au fost depistaţi cu şedere ilegală trei cetăţeni străini, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, din Afganistan şi Pakistan.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, aceştia sunt foşti solicitanţi ai unei forme de protecţie internaţională, ale căror cereri au fost respinse în procedură de azil.

Întrucât cetăţenii străini nu au părăsit teritoriul României în termenul de 15 zile, pe numele lor a fost instituită măsura de luare în custodie publică, aceştia fiind plasaţi în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică Otopeni, în vederea efectuării demersurilor specifice pentru îndepărtarea sub escortă.

AGERPRES

 

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat a murit, strivit sub un tractor, într-o localitate din Vrancea

Publicat

Un bărbat de 77 de ani și-a pierdut viața, luni după amiază, într-o localitate din județul Vrancea. Bărbatul a fost prins sub un tractor.

Potrivit ISU Vrancea, pompierii militari au fost solicitați să intervină în jurul orei 18:00 în localitatea Vizantea-Livezi, pentru extragerea unei persoane surprinse sub un tractor.

Pompierii au acționat pentru extragerea persoanei.

Conform sursei citate, din nefericire, persoana de sex masculin, în vârstă de 77 de ani, a suferit leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ declarând decesul.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vidra cu o autospecială de intervenție.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident de muncă în Târgu Jiu. Un bărbat a murit, strivit de un motostivuitor

Publicat

Arhivă Foto

Un bărbat a decedat, pe parcursul zilei de luni, după ce a fost strivit de un motostivuitor la o societate comercială din Târgu Jiu, județul Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, a fost sesizat un accident de munca la o societate comercială de pe strada Ana Ipătescu din Târgu Jiu.

Un barbat de 40 de ani, din localitate ar fi fost strivit de un motostivuitor, iar ca urmare a leziunilor suferite, a decedat.

În cauză s a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă si nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă.

Citește mai departe