Connect with us

EVENIMENT

Un marocan a rămas izolat pe o insulă a râului Mureş, salvat de poliţiştii de frontieră timişeni

Publicat

politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, împreună cu lucrători ai ISU Timiş, au salvat, de pe o insulă izolată de pe râul Mureş, un cetăţean din Maroc care rămăsese blocat acolo.

Tânărul intenţiona să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ulterior într-o ţară din Vestul Europei.

”Ieri, în jurul orei 21,45, în baza unei solicitări 112 primite la nivelul ITPF Timişoara, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, împreună cu lucrători ai ISU Timiş, au declanşat o acţiune pentru localizarea şi salvarea unei persoane despre care se ştia că rămăsese izolată pe o insulă de pe râul Mureş. Astfel, la ora 22,00, un echipaj al Poliţiei de Frontieră, împreună cu lucrătorii ISU Timiş, a identificat persoana în cauză, în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Cenad, pe o insulă de pe râul Mureş”, informează duminică ITPF Timişoara.

Pentru salvarea celui în cauză, s-a intervenit cu o barcă, acesta fiind transportat pe malul românesc, unde i-a fost acordat primul ajutor, conform procedurii.

Ulterior, tânărul a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Sânnicolau Mare pentru investigaţii suplimentare, iar la câteva ore, starea de sănătate a acestuia fiind bună, a fost externat şi condus la sediul SPF Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări efectuate a reieşit faptul că este cetăţean din Maroc, în vârstă de 21 de ani, posedă permis de şedere în scop de studii, emis de autorităţile române, care este însă expirat.

Acesta a declarat că a mers pe jos spre frontiera cu Ungaria cu scopul de a trece ilegal graniţa şi a ajunge ulterior într-o ţară din Vestul Europei.

În continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, iar la finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

A început Rabla Plus și Rabla Clasic 2024. Din 19 martie, persoanele fizice și juridice se pot înscrie în programe. Condiții

Publicat

programul rabla 2024 va debuta pe 19 martie. anunțul făcut

A început Rabla Plus și Rabla Clasic 2024. De marți, 19 martie, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, pentru înscriere în programe. Persoanele juridice pot încărca în aplicația dedicată documentele de participare.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a comunicat că Programul Rabla Clasic se află la ediția a 20-a. Are un buget de 300 de milioane de lei

Programul Rabla Plus este în al 9-lea an și are buget de 1 miliard de lei.

Programul Rabla Clasic…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aplicaţie unică prin care românii își vor putea păstra în format digital permisul, paşaportul sau actele de studii

Publicat

aplicaţie unică prin care românii își vor putea păstra în

Românii vor avea o aplicaţie unică prin care își vor putea păstra în format digital permisul, paşaportul sau actele de studii.

Aceasta ar urma să fie asociată cu cardul bancar al utilizatorului. Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că va fi lansată până la sfârșitul anului.

„În momentul de faţă pregătim o schimbare radicală în paradigma administraţiei publice din România, pentru că ne-am săturat cu toţii de acea cerere care trebuie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Intervenție de 6 ore a pompierilor clujeni la stingerea unui incendiu de casă în Cuzdrioara. Două persoane, la spital

Publicat

pompieri incendiu bun e1703346529669.jpg

Intervenție de 6 ore a pompierilor din cadrul Detașamentului Dej solicitați pe parcursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care au cuprins acoperișul unei case de locuit și o anexă gospodărească din localitatea Cuzdrioara.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și un echipaj SMURD, unde au găsit anexele și acoperișul casei, cu o suprafață cumulată de aproximativ 350 mp, cuprinse de flăcări.

”Intervenție de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Publicat

comunicat mircea hava, europarlamentar ppe: copiii trebuie protejați de expunerea

Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală.

O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb de idei.

Am fost și rămân un susținător necondiționat al dreptului fundamental la liberă exprimare și acces la informație.

E, însă, o naivitate să nu vezi și părțile negative ale internetului, ale acestei lumi la un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe