Connect with us

EVENIMENT

Un medic de la DSP Bucureşti, infectat cu COVID-19. Contacții săi direcţi sunt în izolare

Publicat

Un de la DSP Bucureşti a fost depistat cu COVID-19, iar contacţii săi direcţi sunt în izolare, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„În legătură cu DSP Bucureşti, ca o primă concluzie, e necesară o evaluare la nivelul tuturor DSP-urilor, a tot ce înseamnă evaluarea pacienţilor care în cele două săptămâni de vid legislativ nu s-au regăsit internaţi sau nu s-au regăsit sub controlul unui medic, precum şi anchetele epidemiologice în desfăşurare. Aici, din ce am putut să văd, sunt 70 de lucrători din 250 cât are DSP Bucureşti. (…) O doamnă doctor depistată pozitiv a avut cinci contacţi direcţi, toţi sunt în izolare în acest moment şi sunt 14 care s-au autodenunţat ca şi contacţi direcţi, urmând ca astăzi să fie testaţi fiecare dintre ei”, a spus Nelu Tătaru.

El a menţionat că medicul în cauză a anunţat luni că este pozitiv la testul COVID.

„De vineri se simţea rău şi a stat acasă până luni. Urmează ca în zilele următoare să ajungă aici şi o echipă de la Ministerul Sănătăţii care să evalueze toată această anchetă şi contextul în care s-a desfăşurat ancheta”, a arătat Tătaru.

În ceea ce priveşte cazurile de COVID apărute la un cămin de bătrâni din sectorul 1 din Bucureşti, Nelu Tătaru a declarat că a cerut o reevaluare a situaţiei.

”Am fost şi eu astăzi la căminul din sectorul 1, acolo sunt testaţi în acest moment toţi. (…) Ieri au fost 3 care au acuzat simptome, au fost la spital, doi s-au reîntors, în acest moment toţi sunt testaţi”, a menţionat Nelu Tătaru.

Întrebat de jurnalişti dacă testarea DSP la 7 zile de la apariţia primului caz e normală, Nelu Tătaru a precizat că e un moment la care testul poate fi concludent.

„În primele 2-3 zile nu avem un test concludent. Testele negative pot fi pozitive peste 2 zile, orice testare e o stare de fapt, să o facem în momentul când e cel mai probabil să o facem corect! În condiţiile în care avem un asimptomatic până în a cincea, a şasea zi, atunci facem acea testare în căminul de bătrâni sau la persoana vârstnică care a fost un posibil contact. (…) Se face o testare pe lună la fiecare din aceşti bătrâni. În condiţiile în care apar simptomatologii, se repetă acea testare, la personalul medical testarea se face de două ori pe lună. La pacienţii vârstnici care sunt instituţionalizaţi în aceste instituţii se face ori de câte ori e nevoie, când prezintă simptomatologie”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

Totodată, referitor la secţia de ATI a Institutului „Matei Balş” despre care Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă afirmă că ar fi condusă ilegal, Nelu Tătaru a răspuns că se va trimite o echipă de control.

„Am şi solicitat dimineaţa ca Inspecţia Sanitară şi Corpul de control să meargă să vadă dacă se confirmă acest lucru şi în ce măsură cineva care este de specialitate boli infecţioase poate conduce o secţie de terapie intensivă”, a anunţat Nelu Tătaru.

Întrebat de presă ce spitale vor fi eliberate pentru a se face loc pacienţilor cu COVID, el a menţionat Spitalul Witting, Spitalul Judeţean Ilfov, Centrul de Expertiză, care are 50 de paturi.

„Avem acest spital modular din Pipera pe care în primă fază îl vom eficientiza – 100 de paturi, urmând să ajungem şi la cele 500 de paturi, astăzi s-a mărit capacitatea la Victor Babeş cu încă 30 de locuri, urmând ca în perioada imediat următoare să putem eficientiza şi alte structuri”, a spus Nelu Tătaru.

El a precizat că, în urma evaluărilor privind Spitalul Judeţean Ilfov, Spitalul Witting, Centrul de Expertiză, spitalul modular din Pipera, în total ar fi 1.221 de paturi pentru necesarul Bucureştiului. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia a dat în judecată Primăria. Va fi expropriată de un teren și nu este de acord cu despăgubirile primite

Publicat

o femeie din alba iulia a dat în judecată primăria.

O femeie a dat în judecată Primăria Alba Iulia și Consiliul Local. Acesta este proprietara unui teren pe care primăria vrea să îl exproprieze în interes public. Este vorba despre un teren din zona Alcala de Henares. 

Femeia în cauză nu este de acord cu prețul pentru despăgubiri, pe care primăria l-a stabilit pe metrul pătrat de teren expropriat: 10 lei. 

Drept urmare, aceasta a acționat în instanță Primăria și Consiliul Local. Un prim proces a avut loc, iar în data de 21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AMENZI de aproape 2,4 milioane de lei aplicate de Garda de Mediu în Cluj pe 2023

Publicat

1711603619 poluare e1709130692539.jpg

Pentru că poluarea olfactivă la Cluj a reapărut pe tapet zilele acestea, Cluj24 a solicitat Gărzii de Mediu o situație a sancțiunilor aplicate în anul trecut la nivelul județului și care au fost principalele fapte pentru care s-au aplicat acestea.

„În anul 2023 au fost efectuate 1.140 inspecții planificate și neplanificate la agenți economici și persoane fizice, aplicându-se 192 sancțiuni contravenționale (86 amenzi și 106 avertismente), în valoare totală…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate

Publicat

care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate.

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: Există multe fructe care sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, iar selecția lor poate depinde și de preferințele individuale.

Iată câteva exemple de fructe cu multe beneficii pentru sănătate:

Portocalele: Bogate în vitamina C și alte antioxidante, portocalele sunt benefice pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și a ochilor și pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice.

Merele: Sunt o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Schimbări la WhatsApp din 11 aprilie. Va fi modificată vârsta minimă pentru a utiliza aplicația în Regiunea Europeană

Publicat

schimbări la whatsapp din 11 aprilie. va fi modificată vârsta

Schimbări la WhatsApp din 11 aprilie: Vârsta minimă pentru a utiliza WhatsApp în Regiunea Europeană va fi modificată de la 16 la 13 ani. Schimbarea va intra în vigoare din data de 11 aprilie 2024. 

Totodată, vor fi actualizați termenii de utlizare și toți cei care folosesc aplicația vor trebui să îi accepte. Altfel, WhatsApp nu va mai funcționa.

Informațiile au apărut pe siteul aplicației, la secțiunea noutăți.

”Ne actualizăm Termenii de utilizare și Politicile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe