Connect with us

EVENIMENT

Un medic din Cluj propune o metodă inedită de cercetare pentru anihilarea SARS-CoV-2, prin radiaţie ionizantă

Publicat

medic

Un medic clujean, dr. Horia Maniu, propune o metodă inedită de cercetare pentru anihilarea SARS-CoV-2, cu radiaţie ionizantă, radiaţie care ar putea influenţa câmpul electrostatic al virusului, iar ideea sa este susţinută de specialişti în domeniu.

„Studiind rezultatele unor cercetători chinezi, am descoperit că există posibilitatea modificării câmpului electrostatic prin expunerea SARS-CoV-2 la un fascicul de radiaţie ionizantă, cu potenţiale modificări funcţionale sau chiar structurale ale virusului SARS-CoV-2, care să-i atenueze cel puţin infecţiozitatea sau chiar să o anuleze”, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Horia Maniu.

Prof. Dr. Gabriel Kacso, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, medic primar de radioterapie şi oncologie medicală, coordonatorul echipei medicale din Centrului de Radioterapie Amethyst Cluj, susţine ideea medicului clujean.

„Cred că sunt două paliere de cercetare. Unul este la nivelul analizei virusului SARS-CoV-2, care ne-a demonstrat că este un adversar redutabil. Acolo sunt patru proteine care interacţionează între ele şi care îi dau un anumit comportament. Este proteina spyke (S), proteina de înveliş (E), proteina de membrană (M) şi nucleocapsida (N). Cele mai importante sunt comunicările între M şi N şi acolo, acest câmp electrostatic care le menţine într-o anumită formă şi care influenţează multiplicarea virală şi, prin comunicarea cu proteina S, infecţiozitatea, acolo le putem influenţa cu diverse forme de energie aplicate din exterior”, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriel Kacso.

Profesorul clujean mai spune că energiile dinafară pot influenţa câmpul electrostatic al SARS-CoV-2, adăugând că cercetările ar trebui să fie făcute cu mare atenţie şi că, eventual, să fie făcute într-o primă fază pe virusuri cu structură asemănătoare celui care provoacă boala COVID-19.

„Această energie suplimentară care vine dinafară modifică câmpul electrostatic, energiile care se creează între aceste reziduuri din proteinele respective. Inclusiv radiaţiile ionizante, cele pe care le folosim pentru diagnostic, radiaţia x sau pentru terapie. Acelea, pe de o parte, le putem investiga în modificarea comportamentului virusului. Aceasta înseamnă cercetare cu toate regulile respectate cu scrupulozitate, pentru că nu poţi să te joci cu asemenea virusuri în cultură. Trebuie nivele de securitate.

Nici noi nu putem deplasa razele noastre, că-s ditamai acceleratoare sau aparate, nu le putem scoate să iradiem oriunde, nici ei nu pot scoate culturile de virus SARS-CoV-2 din laboratoare şi atunci o cale de mijloc este să folosim modele de virus hepatitic SARS (…) care nu are nocivitatea ticălosului care dă COVID-19 şi să vedem ce iese”, explică Gabriel Kacso.

Horia Maniu, care este medic stomatolog şi fost cadru didactic la UMF Cluj-Napoca, a contactat o serie de medici şi cercetători din România şi din lume pentru a încerca să-şi concretizeze ideea.

„Noi ne oferim tehnica disponibilă pentru a face această etapă de iradiere pe culturi de celule, pe modele experimentale, în măsura în care planul poate fi dezvoltat în condiţii de siguranţă în culturi de celule oferite de institute de virologie.

Modelul viral cred că poate fi împrumutat din datele publicate deja, acel model de hepatită, ne trebuie o analiză, rezonanţă magnetică, în spectroscopie, ca să putem să punem în evidenţă aceste reziduuri, legături între proteine.

Aceasta s-ar face la universităţi tehnice, care ar fi un alt partener, pe lângă institutele de virologie, care furnizează culturile de celule. Expunerea lor la diverse forme de energie, inclusiv radiaţie ionizantă, poate fi făcută în diverse instituţii. Poate că şi la câmp magnetic reacţionează foarte bine. Nu ştim ce va genera această cercetare”, a mai spus Gabriel Kacso.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tânăr din Alba, prins fără permis la volanul unei mașini, pe un drum din județul Sibiu. Polițiștii au deschis dosar penal

Publicat

tânăr din alba, prins fără permis la volanul unei mașini,

Un tânăr de 20 de ani din județul Alba, a fost prins în noaptea de sâmbătă spre duminică, de polițiștii din Sibiu, la volanul unei mașini fără a avea permis de conducere.

Potrivit IPJ Sibiu, la data de 24 septembrie 2023, în jurul orei 01,00, în Tălmaciu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Alba.

Din verificările efectuate de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT pe Feleac. Trei mașini implicate

Publicat

1695637417 ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un accident rutier a avut loc, luni, la ieșirea din Cluj-Napoca spre Feleac. Au fost implicate 3 mașini. O persoană a fost consultată la fața locului.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut la ieșire din municipiul Cluj-Napoca, înspre Feleacu. La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SAJ, unde au găsit trei autoturisme avariate, cu ocupanții ieșiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Furnizarea apei, întreruptă în comuna Meteș, din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă. Zonele afectate

Publicat

care sunt simptomele deshidratării și cum o putem combate. alimente

Locuitorii satului Văleni, comuna Meteș, vor rămâne luni, 25 septembrie 2023, fără apă potabilă, din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă.

SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Alba informează consumatorii că în data de 25.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în localitatea Văleni, comuna Meteș, din cauza unei avarii la conducta de apa potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Autoritatea Aeronautică renunță la achiziția de telefoane scumpe de la o firmă din Alba Iulia, după scandalul tăierilor bugetare

Publicat

autoritatea aeronautică renunță la achiziția de telefoane scumpe de la

În timp ce Guvernul se pregătește să taie din cheltuielile bugetarilor, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a vrut să cumpere smartphone-uri de ultimă generație, Apple și Samsung, în valoare de peste 30.000 de lei, de la o firmă din Alba Iulia. 

Reamintim faptul că Guvernul a publicat pe 19 septembrie varianta finală a proiectului de reducere a cheltuielilor bugetare, ce conține o serie de măsuri ce vizează în mod direct domeniul angajaților la stat. Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe