Connect with us

EVENIMENT

Un medic infectat cu COVID-19 a dat în judecată 6 instituții pentru că ar fi fost internat cu forța. Soluția instanței

Publicat

Un medic din Iași infectat cu COVID-19 a dat în judecată Ministerul Sănătăţii, Spitalul de Boli Infecțioase, Direcția de Sănătate Publică, dar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pe motiv că a fost internat cu forța, deși a apelat de bunăvoie la Serviciul de Ambulanță pentru a fi transportat la spital în momentul în care a primit confirmarea că este pozitiv.

Judecătorii au decis însă că cererea de externare de urgenţă nu se justifică.

Medicul ginecolog a fost confirmat cu noul tip de coronavirus la sfârşitul lunii iunie. Atunci a avut loc o anchetă epidemiologica în spitalul în care făcea un stagiu, după ce un alt cadru medical a fost testat pozitiv, scris DIGI24.

După ce a primit rezultatul pozitiv, medicul a sunat la 112 şi a cerut o ambulanţă care să îl transporte la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde sunt tratate cazurile de coronavirus. La trei zile după internare însă a cerut în instanţă să fie externat de urgenţă şi să i se permită să rămână în izolare la domiciliu sub supravegherea medicului curant.

”O doctoriţă ne-a dat în judecată că a stat în spital având o formă cu noul coronavirus uşoară. Spitalul a câştigat acest proces, de unde rezultă că magistraţii de la Judecătoria Iaşi au înţeles faptul că un pacient cu o astfel de infecţie poate fi o sursă de infecţie, deci, aş spune eu, au judecat în litera şi spiritul legii”, a declarat la Digi24 Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

”Judecătoria Iaşi, în procedură de urgenţă, pe baza probelor prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi a motivelor invocate a respins acţiunea ca fiind inadmisibilă”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.

Prin urmare, medicul a fost nevoit să îşi continue tratamentul, în spital. Medicii infecţioniști spun că au fost numeroşi pacienţi cu COVID-19 care nu înţelegeau de ce e necesar să rămână internaţi, dar este prima oară când se confruntă de la începutul pandemiei cu un astfel de litigiu în instanţă. La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost trataţi până acum pete 900 de pacienţi cu coronavirus.

Sursa: digi24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Isaura, o fată de 13 ani din Cluj-Napoca, a dispărut de acasă. Dacă o vedeți, sunați la Poliție sau la 112

Publicat

pantir isaura ovidia e1710703208804.jpg

Isaura, o fată de 13 ani din Cluj-Napoca a dispărut, sâmbătă, de acasă, și nu a mai revenit, Poliția făcând apel la clujeni să ajute la găsirea ei. 

”La data de 16 martie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul cănumita Isaura Ovidia Panțir, în vârstă de 13 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat la data de 16 martie a.c., în jurul orei 12.00, de pe strada Bobâlnei din municipiu, iar până în prezent nu a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Plafonarea prețurilor la energie: ANRE propune o perioadă de tranziţie de un an pentru ieşirea din schema de plafonare

Publicat

plafonarea prețurilor la energie: anre propune o perioadă de tranziţie

Plafonarea prețurilor la energie. Ministerul Energiei a lansat vineri, în dezbatere publică, un proiect de ordonanță pentru modificarea OUG 27/2022 privind plafonarea preţurilor la energie. Obiectivele acestuia vizează un preţ corect pe facturile românilor, în contextul scăderii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. De asemenea, se urmărește crearea cadrului pentru trecerea etapizată la o piaţă mai competitivă și se propune eliminarea „taxei pe soare”.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Future Economy Summit & Networking la Cluj. Clujenii interesați se mai pot înscrie la eveniment

Publicat

event.jpg

Ritmul și natura schimbărilor economice din era „instantului” pot crea provocări oamenilor de business în trasarea unei viziuni pe termen lung.

Future Economy Summit & Networking, event organizat prin platforma X Party and Networking (XPN) alături de Cluj IT Cluster, reunește în 21 martie la Cluj-Napoca, reprezentanți de top ai sectoarelor de business, academice si de reglementare din sfera tehnologiei și inovației, industriei si energiei pentru discutii tematice…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: În Cetatea Alba Carolina se găsesc opt ceasuri și cadrane solare, unele vechi de câteva sute de ani. Câte sunt funcționale

Publicat

foto: În cetatea alba carolina se găsesc opt ceasuri și

În Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia se găsesc nu mai puțin de opt ceasuri și cadrane solare, vechi și de câteva sute de ani. Două dintre acestea sunt încă funcționale. 

Ceasurile solare sunt cele mai vechi dispozitive utilizate pentru a măsura timpul. Acestea depind de rotația și mișcarea soarelui.

Pe măsură ce soarele se deplasează de la est la vest, umbra tijei indicatoare, denumită gnomon, se „așează” pe suprafața gradată a ceasului și indică orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe