Connect with us

EVENIMENT

Un membru al unei reţele de spălare a banilor, condamnat la închisoare în Italia, a fost prins la Târgu Mureş

Publicat

catuse

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş au reuşit să reţină un bărbat de 31 de ani, din Constanţa, pe numele căruia autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru participare la un grup infracţional organizat, spălare de bani, tăinuire şi furt calificat.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, că bărbatul a fost dat în urmărire internaţională după ce Tribunalul din Palmi (Italia) l-a condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 8 luni de închisoare, pentru trei infracţiuni de spălare a banilor prin participarea la un grup infracţional organizat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, bărbatul reţinut de poliţiştii mureşeni este bănuit că, împreună cu o serie de complici, a primit între 80 şi 100 de ceasuri de mână şi telefoane mobile furate pentru a le revinde ulterior altor persoane.

De asemenea, bărbatul a fost condamnat şi pentru faptul că, în acelaşi interval de timp, a intrat într-un depozit, împreună cu alte persoane, de unde au furat materiale de cupru în valoare de circa 400 de euro.

„La data de 24 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, împreună cu cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat şi reţinut un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Constanţa, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tăinuire şi furt calificat. Persoana în cauză era dată în urmărire internaţională de autorităţile judiciare italiene din cursul lunii iulie a.c.. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore, urmând fi prezentat instanţei de judecată pentru validarea mandatului european de arestare. Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Curtea de Apel Târgu Mureş urmează să se pronunţe asupra validării mandatului european de arestare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sute de mașini de transport persoane sau marfă, verificate de Poliția Alba, în ultimele 48 de ore. Amenzi și permise reținute

Publicat

sute de mașini de transport persoane sau marfă, verificate de

Sute de mașini de transport persoane sau marfă au fost verificate de Poliția Rutieră Alba, în perioada 23-24 aprilie. A fost organizată acțiune RoadPol. Polițiștii au dat peste 70 de amenzi și au reținut permise. A fost prins și un șofer care conducea băut.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri. De asemenea, au fost controlate și cele destinate transportului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Boc: Nu e departe momentul când „U” Cluj va JUCA în cupele europene

Publicat

boc u cluj 2 e1684481157749.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit, joi, la Napoca Live, despre „U” Cluj și șansele echipei de a juca în cupele europene.

„Acum încep și eu să mă mai relaxez (după victoria Universității cu Poli Iași), a început să ne mai vină și nouă apă pe Someș. După meciul cu Petrolul eram tare supărat și s-a oprit un clujean lângă mine și mi-a zis: lasă, domnule primar, nu fi necăjit, noi iubim echipa, nu rezultatul.

Boc: Nu e departe momentul când…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Intervenție la Casa Armatei din Alba Iulia. Pompierii au adus o autoscară pentru a îndepărta niște elemente periculoase

Publicat

foto: intervenție la casa armatei din alba iulia. pompierii au

Intervenție la Casa Armatei din Alba Iulia. Pompierii au adus o autoscară pentru a îndepărata niste elemente periculoase de pe construcție.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru îndepărtarea unor elemente de construcție în municipiul Alba Iulia, pe Calea Moților.

Reprezentanții ISU Alba au transmis că la fața locului a fost trimisă o autoscară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din Abrud, prins cu alcoolemie record, la volan. Unde a fost oprit și ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

Șofer din abrud, prins cu alcoolemie record, la volan. unde

Un șofer din Abrud a fost prins cu alcoolemie record la volan. Acesta a fost oprit de polițiști pe o stradă din oraș. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

Potrivit IPJ Alba, în 24 aprilie, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Abrud au depistat un bărbat de 29 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Moților din Abrud. Se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilitest, a rezultat valoarea de 2,15…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe