Connect with us

EVENIMENT

Un nou caz de pestă porcină africană confirmat în localitatea Săcel județul Sibiu

Publicat

porc

Prefectura Sibiu a anunţat, vineri, că a fost confirmat un nou caz de pestă porcină africană la un animal care a fost sacrificat de un bărbat din localitatea Săcel, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

„Un nou caz de Pestă Porcină Africană (PPA) a fost confirmat la un porc sacrificat într-o gospodărie din Săcel. Prefectul Maria Minea a convocat, astăzi (vineri – n.r.), Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu – Unitatea Locală de Decizie, pentru a aproba programul de măsuri pentru combaterea focarului de PPA”, se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, sibianul din Săcel a cumpărat porcul bolnav de la un alt sătean din Mag, care mai are alţi trei porci, suspecţi de purtători ai virusului. Bărbatul care a vândut porcul bolnav a fost amendat cu 1.200 de lei, pentru că nu a făcut tranzacţia cu documente sanitar-veterinare.

„Proprietarul porcului dovedit a fi fost purtător al virusului PPA a cumpărat animalul de la un sătean din Mag. Vânzătorul a fost sancţionat cu o amendă de 1.200 de lei, pentru vânzare fără documente sanitare-veterinare şii fără acte de mişcare. Acesta mai are trei porci, care sunt ţinuţi sub observaţie şi sunt examinaţi clinic zilnic, sub suspiciunea de purtători ai virusului PPA. Din cauza faptului că porcul sacrificat provine din cumpărare fără documente sanitare-veterinare şi este neidentificat, proprietarul nu poate fi despăgubit, conform prevederilor legale”, potrivit Prefecturii Sibiu.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu a instituit în jurul focarului o zonă de protecţie cu o rază de cel puţin trei kilometri. Medicii veterinari examinează toţi porcii din gospodăriile aflate din zonele de protecţie şi supraveghere.

„Localităţile aflate în zona de protecţie sunt: Săcel, Vale, Sibiel, Fântânele şi Orlat. Localităţile aflate în zona de supraveghere sunt: Galeş, Sălişte, Tilişca, Aciliu, Amnaş, Mag, Rusciori, Cristian şi Gura Râului. Echipe ale DSVSA desfăşoară un recensământ al tuturor exploataţiilor din zonele de protecţie şi de supraveghere, iar medicii veterinari examinează clinic toţi porcii din gospodării”, se mai precizează în comunicatul Prefecturii Sibiu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat RĂNIT în Bonțida. Și-a prins un picior într-un motocultor și a ajuns la spital

Publicat

ambulanta 5 e1608302177417.jpeg

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, vineri, pe raza localității Bonțida, unde un bărbat și-a prins membrul inferior stâng într-un motocultor.

Potrivit pompierilor, din primele date ar vorba despre un bărbat de aproximativ 50 de ani, conștient și cooperant.

”La misiune au lat parte o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean. Bărbatul a fost transportat la spital de către…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se schimbă ora în weekend. Dormim mai puțin, dar trecem la ora de vară

Publicat

se schimbă ora în weekend. dormim mai puțin, dar trecem

Se schimbă ora în weekend. În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, se schimbă ora și România trece la ora de vară 2024.

Concret, ceasul se dă cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time & Date. Pentru că se schimbă ora, duminică devine cea mai scurtă zi din 2024.

Astfel, în mod popular se spune că ”dormim mai puțin”.

Ora de vară este o practică adoptată de multe țări din întreaga lume, care constă în ajustarea orarului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Alba își prezintă în weekend tehnica din dotare și autospecialele de intervenție. Evenimente la Carolina Mall

Publicat

jandarmeria alba își prezintă în weekend tehnica din dotare și

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba va organiza o serie de activități de informare și prezentare a ofertei educaționale, la Carolina Mall din Alba Iulia.

Evenimentul este organizat cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Sâmbătă și duminică (30-31 martie 2024), între orele 15-19, jandarmii vor prezenta tehnica, materialele din dotare și autospecialele folosite în misiuni.

De asemenea, va avea loc prezentarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Fundația UNITECH – un nou HUB de inovare și antreprenoriat lansat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Publicat

utcn sedii 1 e1711623014266.jpg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță lansarea Fundației UNITECH, un centru de inovare și antreprenoriat, care va consolida colaborarea dintre mediul universitar și sectorul de afaceri, cercetători, studenți și profesioniști din diverse domenii. Obiectivul principal al fundației constă în contribuția la dezvoltarea unui ecosistem care să conecteze oameni, idei și oportunități în vederea creării unor parteneriate solide și orientate către viitor.

Cluj24.ro

Citește mai departe