EVENIMENT
Centrul expoziţional ”Expo Arad”, transformat în spital de campanie. Vor fi instalate 240 de paturi

Un număr de 240 de paturi sunt în curs de instalare într-un spital de campanie care este amenajat în centrul expoziţional „Expo Arad” al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA), au anunţat, joi după-amiază, autorităţile din Arad, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută online.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a declarat că amenajarea spitalului va fi încheiată în câteva zile, iar aici vor fi trataţi pacienţi cu forme uşoare şi medii ale COVID-19, dacă se epuizează locurile disponibile în centrele medicale folosite în prezent.
„Va fi un spital de suport COVID-19. (…) Eu sper să nu avem nevoie de el, dar, după cum se vede, numărul îmbolnăvirilor creşte şi trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu”, a spus Cionca.
El a precizat că din bugetul CJ au fost alocată, joi, o sumă de peste un milion de euro pentru dotarea spitalului de campanie.
„Se vor crea circuite de delimitare între cei contaminaţi şi cei sănătoşi. (…) Avem două săli de câte 120 de paturi, am aprobat şi structura, care va fi în subordinea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Am aprobat în jur de 140 de posturi, de angajări urmând să se ocupe conducerea spitalului”, a declarat preşedintele CJ Arad.
Vicepreşedintele CJ Sergiu Bîlcea a spus, la rândul său, că vor fi amplasate 22 de containere, care vor servi drept vestiare, grupuri sanitare şi zonă de decontaminare.
„Suntem prima administraţie din România care construieşte un spital de campanie, altele fiind amenajate doar de Armată”, a mai spus Bîlcea.
Autorităţile au precizat că în spitalul de campanie vor lucra inclusiv medici de familie şi medici specialişti din ambulatoriul Spitalului Judeţean.
Suprafaţa totală pusă la dispoziţie de CCIA în cele două hale este de 4.500 de metri pătraţi, iar amenajările sunt finanţate în cu fonduri provenite din mediul privat, în urma unor donaţii, dar şi cu fonduri publice locale. AGERPRES
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News

EVENIMENT
BILANȚ NEGRU. Peste 4.000 de civili au murit în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv 261 de copii

Peste 4.000 de civili au murit de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv 261 de copii.
Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a publicat cele mai recente cifre referitoare la numărul de victime ale războiului din Ucraina.
Cele mai recente cifre ale ONU arată că, în perioada 24 februarie – 26 mai, 4.031 de civili au murit în timpul invaziei Rusiei în Ucraina din cauza bombardamentelor și a atacurilor aeriene, inclusiv 261 de copii, notează The Guardian.
În total, 4.735 de civili au fost răniți.
Peste 4.000 de civili au murit în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv 261 de copii: bilanțul real al invaziei este mult mai mare
OHCHR estimează însă că bilanțul real al invaziei este mult mai mare.
„Cele mai multe dintre victimele civile au murit din cauza utilizării armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și rachete și lovituri aeriene”, a precizat OHCHR într-un comunicat. Mediafax

Poliția vine cu precizări despre accidentul produs vineri pe DN 2A, la km 167, pe sensul de mers dinspre municipiul Constanța către orașul Hârșova.
Polițiștii au constatat faptul că un autoturism, condus de un bărbat, de 31 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers spre stânga, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe câmp.
Cine sunt victimele accidentului din județul Constanța: a murit un pasager în vârstă de 56 de ani
În urma impactului a rezultat decesul, la fața locului, a unui pasager, de 56 de ani, precum și vătămarea corporală a șoferului și a altor 3 pasageri.
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
EVENIMENT
ULTIMA ORĂ: Biserica Ortodoxă a Ucrainei, până acum subordonată Patriarhiei Ruse, anunţă ruperea de aceasta

Biserica Ortodoxă ucraineană, subordonată până în prezent Patriarhiei Ruse, a anunţat vineri ruperea de aceasta, după ce Rusia a invadat Ucraina, declarându-şi „deplina independenţă”, relatează AFP.
„Nu suntem de acord cu patriarhul Rusiei, Kirill, în ceea ce priveşte războiul în Ucraina”, a explicat într-un comunicat Biserica Ortodoxă ucraineană, la finalul conciliului consacrat „agresiunii” ruse împotriva ţării sale, pronunţând „deplina independenţă şi autonomie a Bisericii Ortodoxe ucrainene”.
Biserica Ortodoxă a Ucrainei, până acum subordonată Patriarhiei Ruse, anunţă ruperea de aceasta: în Ucraina mai există şi Biserica Ortodoxă a Ucrainei
În afară de Biserica Ortodoxă ucraineană, care era până acum subordonată canonic Patriarhiei Ruse, în Ucraina mai există şi Biserica Ortodoxă a Ucrainei, care şi-a obţinut autocefalia în 2019.AGERPRES

Accident rutier, de câteva momente, cu un ATV răsturnat în localitatea Bujoreni, județul Vâlcea.
Accidentul a avut loc pe un drum forestier, în zona primăriei Bujoreni.
Victima a fost transferată la echipajul SMURD și va fi transportată la Spitalul Județean Craiova.
Știre în actualizare
Imagini de arhivă