Connect with us

EVENIMENT

Un număr de 30 de medici de familie din județul Brăila sunt înscrişi în campania de vaccinare anti-COVID-19

PublicatUn număr de 30 de medici de familie din judeţul Brăila sunt înscrişi în campania de vaccinare anti-COVID-19, activitate care ar urma să aibă loc în cabinele proprii, potrivit informaţiilor făcute publice de prefectul Nicuşor Ciocan.

“Medicii de familie înscrişi în campania de vaccinare, activitate care ar urma să aibă loc în cabinele proprii, sunt în număr de 30. În centrele de vaccinare comunitare, dezvoltate în organizarea Primăriei municipiului Brăila, activează 15 medici. Colegiul Medicilor Brăila a transmis, în urma solicitărilor de a implica medici în procesul de vaccinare, că nu au fost propuneri primite. La sediul DSP Brăila s-au înregistrat trei intenţii de la medici privind activitatea în centrele de vaccinare, acestea fiind transmise către primăriile din judeţ în vederea organizării activităţii în următoarea perioadă. Conform atribuţiilor, şi primăriile din judeţ au făcut demersuri către medici în vederea contractării activităţii de vaccinare, răspunsul fiind negativ. Urmează să se analizeze la nivelul Nucleului Judeţean privind Coordonarea Vaccinării modalitatea de organizare a Centrelor Mobile de Vaccinare pentru asigurarea accesului persoanelor din localităţile greu accesibile situate în Insula Mare a Brăilei”, a scris Nicuşor Ciocan pe Facebook.

Prefectul de Brăila a făcut precizări şi în ceea ce priveşte acţiunea de vaccinare desfăşurată la nivelul judeţului, “în vederea unei mai bune înţelegeri de către brăileni”.

“În acest moment, sunt funcţionale şase centre de vaccinare. Fluxurile de vaccinare se prezintă astfel: 1) Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon Brăila – 1 flux cu vaccinul de la Pfizer-BioNTech, care urmează să se închidă după finalizarea rapelului pentru persoanele programate; 2) Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila – 4 fluxuri, cu reducere la trei fluxuri cu vaccin Pfizer-BioNTech din 14.02.2021; 3) Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu (sala de sport) – 1 flux cu vaccinul Pfizer-BioNTech şi 1 flux cu vaccin AstraZeneca; 4) Liceul Tehnologic ‘Anghel Saligny’ (în sala de sport) – 2 fluxuri cu vaccinul Pfizer-BioNTech; 5) Brigada 10 Geniu – pentru militari, 1 flux cu vaccin Pfizer-BioNTech şi 1 flux cu vaccin AstraZeneca; Brigada 10 Geniu – pentru civili, 1 flux cu vaccin Pfizer-BioNTech (cu număr redus de vaccinări/ zi) şi 1 flux cu vaccin AstraZeneca (cu număr redus de vaccinări/zi); 6) Spitalul Orăşenesc Făurei – 2 fluxuri cu vaccin Pfizer-BioNTech şi 1 flux cu vaccin AstraZeneca (activitate redusă)”, se arată în postarea făcută de Nicuşor Ciocan.

Prefectul a mai precizat că, pe fiecare flux de vaccinare, se pot realiza 72 doze pe zi, de luni până duminică, între orele 8,00 – 20,00, cu alternanţă doza I – rapel, cu menţiunea că centrele MApN au un program redus (luni – vineri) şi un număr limitat de doze alocat.

“Deocamdată, în Brăila sunt disponibile vaccinurile Pfizer-BioNTech şi AstraZeneca. De asemenea, s-a asigurat şi vaccinarea tuturor persoanelor dializate care şi-au exprimat acordul în acest sens, persoanele fiind alocate centrelor funcţionale.

Totodată, prin centrul mobil ataşat Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila s-a asigurat vaccinarea persoanelor instituţionalizate în Centrele de asistenţă a persoanelor vârstnice, cu continuitate şi în prezent, conform solicitărilor.

În plus, conform deciziilor Nucleului Judeţean privind coordonarea vaccinării au primit (doza I şi rapelul) şi persoanele imobilizate care şi-au exprimat acordul în acest sens, acţiune realizată prin intermediul unităţii mobile de la SAJ Brăila şi care se află în derulare”, a completat Ciocan.

Totalul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 în judeţul Brăila este de peste 41.332, dintre care 16.860 şi cu doza a doua, potrivit informaţiilor furnizate, joi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Autoturism de lux căutat în Germania, descoperit în Constanţa

Publicat

Poliţiştii de frontieră au descoperit, miercuri, un autoturism căutat de autorităţile din Germania, la volanul căruia se afla un cetăţean turc, se arată într-un comunicat de presă remis joi de Garda de Coastă.

Autoturismul înmatriculat în Germania, evaluat la aproximativ 541.000 de lei, a fost identificat pe raza localităţii Valul lui Traian, judeţul Constanţa, şi a fost oprit în satul Făclia pentru verificări, existând suspiciuni cu privire la provenienţa acestuia.

“Poliţiştii de frontieră au identificat două persoane de sex masculin, un cetăţean turc, în vârstă de 50 ani, conducătorul autoturismului, şi un pasager, un cetăţean român, în vârstă de 71 ani. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind semnalat bun căutat pentru indisponibilizare, alertă introdusă de autorităţile din Germania, chiar în acea zi. În timpul cercetărilor, conducătorul autoturismului a declarat că el era şoferul autoturismului şi că trebuia să-l transporte în Turcia”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei, maşina a fost indisponibilizată la sediul Gărzii de Coastă pentru continuarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

AGERPRES

sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident mortal într-un cartier din Pitești. Un bărbat a decedat după ce a fost lovit de o mașină

Publicat

Un accident rutier a avut loc, joi seară, pe o stradă din municipiul Pitești, județul Argeș. Un pieton a decedat după ce a fost lovit de o mașină.

Potrivit IPJ Argeș, un bărbat de 53 de ani a murit după ce afost lovit de o mașină într-un cartier din Pitești.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un tânăr de 21 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism dinspre Bradu către centru, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui bărbat de 53 de ani, din Pitești, care s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, în ciuda eforturilor echipajelor medicale sosite la locului evenimentului, bărbatul a fost declarat decedat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost avizat primul autotest Antigen Covid-19 produs în România

Publicat

Autotestul Antigen Covid-19, dezvoltat şi comercializat de DDS Diagnostic, este singurul autotest din România pentru diagnosticarea Covid-19 validat oficial de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale pentru uz personal, conform unui comunicat al companiei remis, joi, AGERPRES.

“DDS Diagnostic este, de astăzi, oficial, prima companie din România care produce şi comercializează teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19 certificate de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare – utilizare personală. Primele Autoteste Antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală şi au o acurateţe foarte mare”, se menţionează în comunicat.

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid uşor de folosit şi cu acurateţea cea mai ridicată fiind esenţială. Experienţa DDS Diagnostic în domeniul cercetării medicale şi inovării în sectorul produselor de diagnostic este încă o dată confirmată prin acreditarea şi certificarea oficială a produselor sale de diagnostic Covid-19, se mai arată în comunicat.

“Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susţine şi uşura procesul de testare în masă şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt educaţia, cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiţionată de prezenţa personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă şi la scară largă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, şi a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, a declarat Dana Stan, fondatorul şi liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

Autotestele Antigen marca DDS Diagnostic, pentru depistarea infecţiei SARS-CoV-2, prezintă o serie de avantaje, precum: permit utilizarea personală/autorecoltarea fără niciun fel de risc; se fac fără supraveghere medicală; sunt foarte uşor şi simplu de utilizat, fiind complet neinvazive; au o precizie de peste 98%; proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează; proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii.

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce şi comercializează acest tip de teste, disponibile pentru achiziţionare de către publicul larg, online şi în reţelele de farmacii şi magazinele partenere. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Arad: Zeci de migranţi burdușiți în camioane sau încercând să treacă în Ungaria pe jos

Publicat

Aproximativ 50 de migranţi au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, încercând să treacă graniţa ilegal în Ungaria, ascunşi în două camioane sau mergând pe jos, pe câmp, în judeţele Bihor şi Arad.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş II, în timp ce verificau amănunţit două camioane, autorităţile au descoperit 44 de străini ascunşi în remorci.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, cei doi şoferi, cetăţeni turci, transportau role de aluminiu ambalate în cutii de lemn din Turcia în Polonia.

“În urma efectuării controlului asupra mijloacelor de transport, în interiorul acestora au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, 44 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Afganistan, dintre care 28 erau bărbaţi, 14 femei şi doi copii. Cei 44 de cetăţeni străini au vârste cuprinse între 7 şi 45 de ani şi sunt solicitanţi de azil în România”, se arată în comunicat.

În zona oraşului arădean Nădlac, în timpul acţiunilor de supraveghere a frontierei, poliţiştii au observat, la aproximativ 100 de metri de graniţa cu Ungaria, cinci persoane care se deplasau pe jos pe câmp.

“Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, Maroc şi Algeria cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani”, precizează Poliţia de Frontieră Arad.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări. AGERPRES

Citește mai departe