Connect with us

EVENIMENT

Un ofiţer DGA Iași şi doi consilieri locali, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

Publicat

dna
Arhivă foto

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată comisarul șef de poliție la DGA Iași, Cătălin Gheorghe Ţibulcă, împreună cu doi consilieri locali din Rediu și Tătăruși. Aceștia sunt acuzați de fapte de corupție, inclusiv luare de mită, șantaj și cercetare abuzivă.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DNA Iaşi, Cătălin Gheorghe Ţibulcă, comisar-şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru luare de mită, şantaj, două fapte de cercetare abuzivă şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Liviu Dobre, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Rediu, judeţul Iaşi, pentru dare de mită şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

O altă persoană trimisă în judecată este Vasile Giurgiuveanu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Tătăruşi, judeţul Iaşi, pentru comiterea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA menţionează că „în cursul anului 2022, inculpatul Ţibulcă Gheorghe Cătălin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi iniţiat şi derulat activităţi de urmărire penală în scopul favorizării intereselor inculpaţilor Giurgiuveanu Vasile şi Dobre Liviu, persoane care făceau parte din anturajul relaţional, apropiat, al poliţistului”.

Un ofiţer DGA Iași şi doi consilieri locali, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

„Activităţile desfăşurate de către ofiţerul de poliţie în sprijinul intereselor celorlalţi doi inculpaţi s-ar fi materializat prin constituirea unor dosare penale, pe baza unor petiţii sau procese-verbale de sesizare din oficiu în care ar fi fost consemnate aspecte necorespunzătoare adevărului şi în care s-ar fi desfăşurat cercetări faţă de persoane cu care inculpaţii Giurgiuveanu Vasile şi Dobre Liviu ar fi fost în conflict, direcţionând cursul anchetelor în sensul dorit de aceştia.

Ameninţarea unei persoane cu darea în vileag a unor fapte reale sau imaginare în scopul de a obţine de la aceasta un denunţ în legătură cu presupuse fapte de natură penală ce ar fi fost săvârşite de către primarul unei comune, cu care inculpatul Dobre Liviu s-ar fi aflat în conflict.

Furnizarea de informaţii nedestinate publicităţii rezultate şi din activitatea de cercetare penală efectuată personal de ofiţerul de poliţie inculpaţilor Giurgiuveanu Vasile şi Dobre Liviu, care ar fi fost folosite ulterior de către aceştia împotriva persoanelor cu care s-ar fi aflat în conflict (prin sesizarea administrativă a unor instituţii – Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, Inspectoratul Teritorial de Muncă, etc.

Sau prin diseminarea către ziarişti în vederea publicării unor articole denigratoare)”, se menţionează în comunicatul de presă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sănătatea SP Cluj, învinsă pe teren propriu de CS Minaur Baia Mare

Publicat

sanatatea cluj 3.jpeg

Sănătatea SP Cluj a pierdut vineri confruntarea cu CS Minaur Baia Mare. Partida din etapa a V-a din play out-ul ligii a treia s-a încheiat cu scorul de 2-4.

Gazdele au deschis scorul prin golul marcat de Andrei Dioszegi în minutul 11 al partidei, însă nu au reușit să țină de rezultat. Stănescu a marcat pentru echipa sa și a egalat în minutul 16.

Sănătatea SP Cluj învinsă de CS Minaur Baia MareSănătatea SP Cluj învinsă de CS Minaur Baia Mare

Clujenii au rămas cu un om în minus după ce Denis Paul a primit al doilea galben. Repriza începe totuși în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Ce a găsit în fața casei, la câteva zile după furt

Publicat

cum a rămas o femeie din câmpeni fără un portofel

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Este vorba despre un caz care a primit o soluționare în recent, din partea magistraților din Câmpeni. 

Mai exact în data de 16 aprilie 2024, magistrații au închis dosarul deoarece nu au putut identifica cine a furat portofelul femeii.

Fapta s-a petrecut în data de 29 septembrie 2023.

Atunci femeia a mers cu bicicleta la sora ei și și-a lăsat portmoneul, într-o plasă, pe portbagajul bicicletei. Când a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Tânăr de 17 ani, reținut pentru 24 de ore. A furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis

Publicat

moped furat.jpg

Un tânăr de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii clujeni. Minorul a furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis.

Polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului de 17 ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mopedul, abandonat pe strada Cantonului

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, în data de 22 aprilie, în jurul orei 16.00,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proces la Judecătoria Sebeș între un client Orange și o firmă de recuperare. De ce nu va plăti pentru un abonament HBO

Publicat

proces la judecătoria sebeș între un client orange și o

O firmă de recuperare a datoriilor a cerut în instanță, la Judecătoria Sebeș, ca un client să fie obligat la plata a aproximativ 3000 de lei. Este vorba despre un client care nu și-a achitat facturile către Orange. 

Drept urmare, datoriile sale au fost preluate de către o firmă de recuperări creanțe. 

Aceștia au calculat că are de plătit suma restantă la Orange, dar și aproape 75 de lei pe zi penalități, plus daune de reziliere a contractului.

În total, suma de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe