Connect with us

EVENIMENT

Un pilot al companiei TAROM, infectat cu coronavirus. Alţi zece piloţi sunt în autoizolare la domiciliu

Publicat

Un pilot al companiei TAROM a fost depistat pozitiv la noul coronavirus, iar alţi zece piloţi cu care acesta a intrat în contact se află la autoizolare, a anunţat, miercuri, directorul general al companiei, George Barbu.

Reprezentanții ISU Suceava au făcut următoarele precizări: ”Având în vedere situația creată la nivelul Tarom prin depistarea pozitivă cu coronavirus a unui pilot din flota ATR, compania a recomandat tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pilotul să intre în autoizolare la domiciliu.

La prima anchetă internă persoana a avut contact cu 9 piloți. O parte dintre aceștia au mai avut contact cu 22 de colegii și cu 19 membri de familie. Trebuie menționat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfășoară normal. Piloții Airbus și Boeing împreună cu personalul navigant își desfășoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere și de prevenire a răspândirii a noului coronavirus.

De asemenea, flota ATR își desfășoară activitatea normal, cu excepția contacților direcți ai pilotului. Activitatea Aeroportului Otopeni și a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situație”.

„Colegul nostru se simte foarte bine, este asimptomatic. El a fost în contact cu o persoană care a fost declarată pozitiv duminică. Colegul nostru a anunţat duminică oficial şi celelalte persoane cu care a fost în contact direct.

Este vorba despre zece persoane, toţi piloţi. De duminică toţi se aflau în autoizolare la domiciliu, aşteptau rezultatul testului efectuat pentru primul pilot. Acum toţi se află la autoizolare, în continuare, şi ei şi familiile lor. Estimăm un număr total de 30 de persoane, împreună cu familiile lor, care se află la autoizolare. Toţi sunt asimptomatici, sunt ok, nu au niciun simptom”, a explicat directorul TAROM, la Antena 3, precizând că piloţii nu au intrat în contact la o şedinţă, ci „a fost o întâlnire a lor”.

Potrivit lui George Barbu, în afară de pilotul depistat pozitiv, niciunul dintre cei 1.800 de salariaţi nu au fost confirmaţi cu noul coronavirus, dar piloţii cu care acesta a fost în contact încă nu au fost testaţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Fosta școală din Henig va fi modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză. Cum va arăta. Licitație, în SEAP

Publicat

foto: fosta școală din henig va fi modernizată și transformată

Fosta școală din Henig va fi modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză. Clădirea școlii din satul Henig, comuna Berghin urmează să fie modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză, printr-o investiție de peste 1,1 milioane de lei. 

Primăria Berghin a lansat, pe 29 aprilie, în SEAP, o licitație pentru modernizarea și schimbarea destinației fostei școli din satul Henig în capelă și centru de cateheză.

Valoarea totală este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

6 mai: Tradiții în a doua zi de Paște 2024, la Presaca Ampoiului. ”Pomana copiilor”, spectacol folcloric. Program

Publicat

6 mai: tradiții în a doua zi de paște 2024,

Tradiții în a doua zi de Paște 2024 sunt păstrate la Presaca Ampoiului, din comuna Meteș. Luni, 6 mai, se organizează ”pomana copiilor” și spectacol folcloric. Comunitatea se adună pentru a sărbători Paștele potrivit obiceiurilor locale.

Un obicei păstrat din generații la Presaca Ampoiului este ”pomana copiilor”. Acesta se organizează după slujba de la biserica din sat.

Ritualul începe în Duminica Floriilor, când gosopdinele satului duc făina la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Zile libere 2024. Când este următoarea minivacanță, după Paște

Publicat

vacanta mare.jpg

Zilele libere de Paște se încheie marți, 7 mai, pentru salariați și miercuri, 8 mai pentru elevi. În luna mai, elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea testări de evaluare națională, arată Alba24.ro.

Apoi, în iunile elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor avea examenele naționale.

Următoarea minivacanță va fi de Rusalii, atunci când elevii vor fi în vacanța de vară.

Angajații vor avea trei zile libere, weekend-ul 22-23 iunie și a doua…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: LUNEA ALBĂ, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Tradiții și obiceiuri din a doua zi de Paște

Publicat

sĂptĂmÂna luminatĂ: lunea albĂ, ziua în care se deschid porțile

Săptămâna Luminată: Lunea Albă, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Săptămâna Luminată începe după ziua de Paște și Învierea Domnului și se termină cu Duminica Tomii. Fiecare dintre aceste zile are semnificații aparte pentru credincioși.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

În tot acest timp, creştini ar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe