EVENIMENT
Un poliţist din Ormeniş – Brașov, reţinut pentru luare de mită. Pentru ce ar fi primit șpagă de 8.000 de lei

Un poliţist din localitatea braşoveană Ormeniş a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat într-un dosar de acte de corupţie. Acesta este acuzat că a primit mită de la o persoană care era cercetată într-un dosar penal, cu promisiunea că ar interveni pe lângă procurorul care se ocupa de caz.
Conform unui comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, agentul de poliţie ar fi primit suma de 8.000 de lei de la o persoană pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, respectiv pentru neluarea măsurilor legale şi efectuarea cercetărilor într-un dosar penal în care aceasta este cercetată, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra procurorului care instrumentează cauza.
De asemenea, anchetatorii susţin că există probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada martie-iulie, agentul de poliţie din Ormeniş ar fi efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută.
Un poliţist din Ormeniş – Brașov, reţinut pentru luare de mită. Cinci percheziții domiciliare și una la sediul poliției din Ormeniș
Cinci percheziţii domiciliare şi una la sediul unităţii de poliţie au fost efectuate marţi, de ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
În urma acestora, au fost puse în executare trei mandate de aducere a suspecţilor la sediul structurii de parchet menţionate, iar ofiţerul de poliţie din Ormeniş a fost reţinut, în baza unei ordonanţe emisă de procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, pe o perioadă de 24 de ore.
Cercetările în dosar continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, favorizarea făptuitorului şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, a mai precizat sursa citată.
Agerpres
EVENIMENT
Deputatul de Alba, Florin Roman, vrea pedepse mai aspre pentru minorii care comit infracțiuni cu violență. Ce proiect a depus

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, anunță că a depus un proiect de lege prin care prevede sancțiuni mai mari pentru minorii care comit fapte de violență.
Este vorba despre un proiect de lege care a fost făcut de deputatul PNL după ce în opinia publică a fost scandalizată de violența de care o minoră de 12 ani, din Alba Iulia, a dat dovadă.
Mai exact minora a bătut cu bestialitate o altă fată în vârstă de 16 ani. La scurt timp de la momentul agresiunii, deputatul PNL a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Românii nu mai vor să audă de politicienii naționali. Vor fețe noi, nu oameni noi

Într-o confesiune făcutî în cadrul podcastului Contraste de pe Cluj24, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a vorbit despre ruptura tot mai adâncă dintre cetățeni și clasa politică națională. El spune că în timpul campaniilor electorale a constatat o lehamite generalizată față de liderii de la București și o dorință profundă a oamenilor de a vedea „fețe noi”, nu doar figuri reciclate.
„Când intram în discuții despre guvern,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
IMAGINE FEST 2025 la Alba Iulia începe în 22 mai. Concerte, vânători de comori, set-uri mixate live de DJ. PROGRAM

IMAGINE FEST 2025 la Alba Iulia începe în 22 mai. Este primul eveniment major al sezonului turistic din municipiu, anunță organizatorii. IMAGINE FEST amplifică în toată România sunetul Cetății Alba Carolina.
Concerte, vânători de comori, emisiuni radio live din locații neconvenționale, set-uri mixate tot live de DJ-ii EuropaFM, tururi ghidate gratuite- sunt doar câteva dintre ingredientele care vor da, timp de 4 zile, savoare vibrației deja prezente în Cetate.
Un…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Autoritatea de Supraveghere Financiară atenționează privind tentative de fraudă în care este folosit numele instituției

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) avertizează publicul asupra apariției unor tentative de fraudă. Persoane necunoscute se prezintă în mod fals drept angajați ai instituției.
Acest tip de fraudă se bazează pe simularea unei anchete oficiale cu implicarea succesivă a mai multor instituții, presiunea psihologică și inducerea sentimentului de urgență și solicitarea de informații bancare sensibile și impunerea unor documente cu caracter ilegal.
Cetățenii care sunt…
Citește mai mult pe Alba24.ro