Connect with us

ACTUALITATE

Un poliţist din Sibiu a refuzat 700 de lei MITĂ de la un şofer care a provocat accident sub influenţa alcoolului

Publicat

bani lei

Un polițist sibian a refuzat suma de 700 de lei pe care un tânăr de 30 de ani, din județul Bistrița – Năsăud, i-a oferit-o cu titlu de mită pentru a renunţa la cercetări într-un dosar penal în care acesta din urmă era vizat pentru producerea unui accident sub influența alcoolului. A reclamat situaţia la Serviciul Județean Anticorupție Sibiu şi a fost organizat un flagrant, în urma căruia tânărul a fost reţinut.

Potrivit IPJ Sibiu, în 11 mai, în jurul orei 1.00, tânărul a condus un autoturism pe DJ 141A, iar la intrarea în localitatea Șeica Mare a pierdut controlul direcției și s-a oprit în șanțul din dreapta drumului. Evenimentul rutier a fost urmat doar de pagube materiale.

În urma testării alcoolscopice a șoferului, polițiștii au determinat și cauza principală a producerii evenimentului, conducerea sub influența alcoolului, bărbatul având o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

alcoolemie

Cu această ocazie, s-a întocmit un dosar de cercetare penală, însă tânărul i-a oferit polițistul suma de 700 de lei pentru a renunța la cercetări.

Polițistul, agent în cadrul Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever, a refuzat primirea banilor și a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Sibiu în vederea aplicării măsurilor legale.

Marţi, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au organizat și realizat prinderea în flagrant a bărbatului, în timp ce oferea banii, cu titlu de mită.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului, acesta urmând a fi prezentată Tribunalului Sibiu cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și vizează săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, tânărul ar fi cerut, în schimbul mitei, ca poliţistul, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, „să îl ajute în scopul înlăturării răspunderii penale ce urma a-i fi antrenată în dosarul penal întocmit cu privire la comiterea unei infracţiuni rutiere şi urgentării soluţionării dosarului, sumă ce a fost ulterior predată organelor de urmărire penală de către poliţistul denunţător”.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, luni s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, iar prin ordonanţă, marţi,  s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

După ce a fost reţinut pentru 24 de ore, miercuri, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect, urmând a se dispune o măsură preventivă în cauză.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe