Connect with us

EVENIMENT

Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul vecinilor, după un incendiu izbucnit într-un bloc din Târgu Mureș

Publicat

Un incendiu a izbucnit duminică la amiază în interiorul unui apartament situat pe B-dul 1 Decembrie 1918, din municipiul Târgu Mureș. Pompierul Marius Breja, care locuia în acel bloc, a reușit, cu ajutorul vecinilor, să stingă flăcările din apartament.

“Pe când intenționam să ieșim cu familia la plimbare, de cum am deschis ușa imobilului, am observat vecinii de pe scară agitându-se și strigând: IEȘIȚI, CĂ ARDE BLOCUL! Moment în care am lăsat familia în apartament și am fugit spre etajele superioare să văd despre ce este vorba”, povesteșe Marius.

ISU Mureș povestește cum a reușit colegul lor să împiedice extinderea flăcărilor:

„La etajul al II-lea, prin deschizătura ușii unui apartament, ieșea o cantitate mare de fum care inunda scara blocului.

În acel moment, Marius l-a văzut pe proprietar ieșit pe casa scării încercând să respire aer curat și l-a întrebat ce s-a întâmplat. Acesta a reușit să îi spună ca arde mobila din sufragerie, că a întrerupt alimentarea cu energie electrică și a reușit să arunce puțină apă pe flăcari.

Marius a executat cu rapiditate o recunoaștere și a constatat că întreg apartamentul era inundat cu fum dens și negru, a identificat locul focarului, acesta se manifesta mocnit la mobilierul din sufragerie, după care a ieșit pe casa scării, a luat o găleată cu apă și a aruncat-o peste focar, apoi a trecut la ventilarea apartamentului deschizând geamul de la bucătărie și de la balcon.

La foarte scurt timp, au intervenit și vecinii de pe scară pentru a-l ajuta pe Marius și pe proprietar să împiedice un dezastru. Împreună au scos covorul din cameră, au îndepărtat dulapul de lângă perete pentru a verifica dacă mai sunt focare ascunse și, cu doar câteva găleți de apă, au reușit să stingă incendiul până la sosirea forțelor de intervenție”.

Pe această cale, reprezentanții ISU Mureș îl felicită atât pe Marius, cât și pe proprietar pentru operativitate și nu în ultimul rând, pe vecinii de pe scară pentru spiritul civic de care au dat dovadă.

Sergent major BREJA Marius-Cătălin își desfășoară activitatea de serviciu ca și subofițer operativ principal la Detașamentul de Pompieri Sighișoara și are o vechime de patru ani în cadrul ISU Mureș.

”Mulțumim Marius pentru implicarea, devotamentul și seriozitatea de care dai dovadă”, a fost mesajul celor din cadru ISU Mureș pentru colegul lor Marius Breja.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. 192 de tineri au absolvit astăzi Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca

Publicat

absolventi scoala de politie 11.jpeg

Un număr de 192 de tineri au absolvit, vineri, cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, specializarea Ordine Publică.

Tinerii absolvenți își vor începe cariera de polițiști luni, 29 aprilie, la unitățile teritoriale, conform repartiției. Din cea de-a 23-a promoție de elevi au făcut parte 30 de femei și 162 de bărbați.

agenti de agențiagenti de agenți

La ceremonia de la Școala de Agenți de Poliție în cadrul căreia noii polițiști au depus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viorel Băltărețu: Clujul e întârziat în dezvoltare. Cu 15 până la 20 de ani

Publicat

viorelbal.jpg

“Un Cluj sănătos economic înseamnă că toți locuitorii lui au, datorită locului de muncă sau afacerii proprii, o viață tihnită: o locuință, un salariu decent, economii. Apoi, mai înseamnă ca au parte de servicii publice de calitate, de la infrastructură, salubritate, sănătate și educație, până la mediu și funcționari care îi tratează cu respect. Asta e departe de a fi realitatea Clujului de azi. Orașul nostru a fost lăsat să se dezvolte inegal, fără o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe