Connect with us

EVENIMENT

Un pompier din România va participa la ultramaratonul The Track Namibia

Publicat

pompier roman ultramaraton

Pompierul Iulian Rotariu va reprezenta România la ultramaratonul The Track Namibia. Acesta se va desfășura în perioada 18 – 27 mai, iar participanții vor avea de alergat pe o distanță de 520 de kilometri.

La nici patru luni de la câștigarea ultramaratonului NOMAD din Laponia Finlandeză, unde a alergat non-stop 237 de kilometri în 48 de ore, la temperaturi de minus 40 de grade, pompierul botoșănean dorește să-și depășească limitele în deșertul Namib, la plus 50 de grade.

În perioada 18 – 27 mai, Iulian Rotariu va reprezenta România la ultramaratonul The Track Namibia, anunță IGSU.

Rotariu și alți 20 de participanți vor alerga 520 de kilometri, în nouă etape. Zilnic, vor avea de parcurs între 37 și 137 de km. Vor înfrunta temperaturi de peste 50 de grade pe timp de zi, temperaturi negative pe timp de noapte și dune de nisip uriașe.

Participanții își vor purta echipamentul şi hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme.

În vârstă de 46 ani, Iulian a participat și a câștigat toate cele cinci curse extreme organizate în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape), Bolivia (220km – în șase etape) și Laponia Finlandeză (237 kilometri în 48 de ore de alergare non-stop).

„Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite”, a explicat IGSU.

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Marcel Ciolacu despre banii pentru pensii și salarii: Lucrurile sunt sub control, banii sunt măsurați

Publicat

video: guvernul vrea să facă mai atractive posturile din mai,

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, inclusiv pentru profesori.

„Sunt toţi banii, măsuraţi (…). Luni de dimineaţă, periodic, am cu domnul ministru, cu vicepremierii… Repet, lucrurile sunt sub control.

Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori.

Cu adevărat, sunt nişte hotărâri judecătoreşti pe la Justiţie în care sunt nişte sume, câteodată mă ia şi pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Un căprior s-a întors în sălbăticie cu ajutorul jandarmilor clujeni, după ce a ajuns în curtea unei firme din Mărăști

Publicat

caprior.jpg

Jandarmii clujeni au eliberat în sălbăticie un căprior găsit în curtea unei societăți comerciale din cartierul Mărăști. Animalul nu a fost rănit.

Prezența căpriorului în curtea unei societăți comerciale din cartierul clujean Mărăști a fost sesizată, vineri, printr-un apel la 112.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a intervenit la fața locului și a imobilizat animalul pentru a nu-i provoca leziuni.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Turneu de fotbal și concurs de crossfit organizat de IPJ Alba. Cine a câștigat competiția

Publicat

foto: turneu de fotbal și concurs de crossfit organizat de

Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, a organizat ”Cupa Primăverii 2024”, o competiție sportivă, aflată la prima ediție, care a inclus un turneu de fotbal și un concurs de crossfit.

La aceste întreceri sportive au luat parte echipe din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Avram Iancu” Alba, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al Județului Alba,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doliu în familia primarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa: mama edilului a decedat

Publicat

lumanare deces1.jpg

Este doliu în familia primarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. 

Mama acestuia, Maria Pleșa, a decedat, vineri, 26 aprilie 2024. Vestea tristă a fost confirmată pentru alba24.ro de reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Din câte se pare starea de sănătate a acesteia s-a înrăutățit considerabil în ultimele zile.

Mama primarului a fost contabilă la Consiliul Popular Alba Iulia, devenit ulterior, după Revoluție, Administrația Financiară Alba Iulia.

Tatăl…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe