ACTUALITATE
Un preot din Giurgiu nu a plătit niciun impozit local timp de 20 de ani. Acum trebuie să plătească peste 30.000 de lei
Directorul executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, a declarat joi presei că instituţia a câştigat un proces cu Protoieria Giurgiu vizând un preot din judeţ care nu şi-ar fi plătit impozitele şi taxele din anul 2000.
„Pentru refuzul de a da curs adreselor de înfiinţare a popririi pentru un angajat de-al său, Protoieria Giurgiu a fost acţionată în instanţă de către Direcţia de Impozite şi Taxe Locale din Giurgiu în cursul anului 2017. Deşi în prima fază, în anul 2018, Judecătoria Giurgiu a dat câştig de cauză DITL, Protoieria a făcut apel la Tribunalul Giurgiu, aceasta fiind instanţă finală pentru judecarea acestor speţe, însă fără succes. La 30 ianuarie 2019, instanţa a admis acţiunea aşa cum a fost formulată, în sensul menţinerii popririi înfiinţate către terţul poprit Protoieria Giurgiu, până la concurenţa sumei de 32.220 lei. Asta înseamnă, nici mai mult nici mai puţin, că Protoieria Giurgiu este bună de plată pentru refuzul de a pune în executare o poprire pe salariu pentru un angajat de-al său, care nu şi-a plătit impozitele şi taxele de la începutul anilor 2000!”, a afirmat Laurenţiu Ţintea.
El spune că dacă un angajator refuză să pună în aplicare solicitările de înfiinţare a popririi venite din partea unui creditor, în cazul de faţă DITL Giurgiu în calitate de organ fiscal, acesta la rândul său se poate adresa unei instanţe cu o solicitare de menţinere a popririi. În cazul în care instanţa dă câştig de cauză creditorului, angajatorul debitorului poate răspunde solidar cu angajatul său.
„Acest lucru se întâmplă şi în situaţia de faţă când DITL Giurgiu are acum dreptul, stabilit prin sentinţă definitivă, să solicite întreaga sumă Protoieriei Giurgiu”, a încheiat Laurenţiu Ţintea.
Contactat telefonic de corespondentul AGERPRES, reprezentantul Protoieriei Giurgiu, preotul Nicuşor Puflea, a spus că a aflat despre acest caz şi a recunoscut că, într-adevăr este vorba de un preot din Giurgiu, dar datoriile ar fi fost făcute în perioada când acesta nu era preot.
„Am aflat şi eu despre acest caz, am luat legătura cu preotul în cauză, el nu poate vorbi acum deoarece are nişte probleme de sănătate, dar din ce am înţeles de la dumnealui, este vorba de o datorie mai veche, când nu era preot şi deţinea o firmă de transport, şi acesta susţine că a rezolvat situaţia şi nu a primit nicio înştiinţare scrisă despre această situaţie prezentată presei de DITL Giurgiu”, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul Protoieriei Giurgiu, preotul Nicuşor Puflea. AGERPRES
Citește mai mult pe Botosani24.ro