Connect with us

EVENIMENT

Un primar, doi viceprimari și patru consilieri locali, declarați de ANI în incompatibilitate şi conflict de interese

Publicat

ANI, agentia nationala de integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese în materie administrativă în cazul a şapte aleşi locali, printre care se află şi un viceprimar din oraşul Ianca, judeţul Brăila.

Potrivit unui comunicat al ANI, Mircea Mircescu, viceprimar al oraşului Ianca, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local din data de 31 mai 2017, în urma căreia a fost încheiat un contract de închiriere între CL şi o societate comercială, în cadrul căreia soţia sa deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, având ca obiect închirierea unui teren din domeniul privat al oraşului.

Constantin Tănase, primar al comunei Joiţa, judeţul Giurgiu, s-a aflat în conflict de interese, după ce a emis şi semnat, în data de 27 aprilie 2017, o dispoziţie prin care şi-a acordat un spor de dispozitiv de 25% la indemnizaţia proprie.

Maria Ilie, fost viceprimar şi actual consilier local în comuna Sălcioara, judeţul Ialomiţa, s-a aflat în incompatibilitate în perioada octombrie 2016 – mai 2017, când a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale din localitate, încălcând dispoziţiile legale.

Radu Dorel Negru, consilier local în comuna Mogoş, judeţul Alba, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, începând cu data de 30 iunie 2016, această funcţie şi a fost angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu de specialitate al primarului din localitate.

Corneliu Popescu, consilier local în comunei Belceşti, judeţul Iaşi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2020, când a exercitat simultan această funcţie şi a fost angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei structuri aflate în aparatul de specialitate al primarului, obţinând venituri impozabile în valoare de 81.918 lei.

Savu Drăgan, fost consilier local în comuna Boldu, judeţul Buzău, s-a aflat în incompatibilitate în perioada iunie 2016 – iunie 2017, când a exercitat simultan această funcţie şi a fost angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu de specialitate al primarului localităţii.

Vasile Urzică, fost consilier local în comuna Vînători Neamţ, judeţul Neamţ, s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece a votat în aprilie 2018 o hotărâre în baza căreia Primăria localităţii a încheiat un contract de închiriere pentru suprafeţele de pajişti aflate în domeniul privat al comunei cu o asociaţie în cadrul căreia deţinea calitatea de preşedinte. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Publicat

câți bugetari sunt în românia: situația pe ministere. numărul lor

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).

Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

STUDIU. O mașină rulată cu un ISTORIC curat – o misiune IMPOSIBILĂ?

Publicat

7253 sofer.jpg

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.

Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea aduce scumpiri și concedieri. Avertismentul experților

Publicat

impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea

Impozitul pe cifra de afaceri, plătit de sute de companii cu cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, va duce la noi scumpiri în lanț şi chiar concedieri, avertizează experții. 

Peste 700 de firme, cu mai bine de un milion de angajați în total, sunt vizate de impozitul minim pe cifra de afaceri.

Un studiu realizat de Tax Institute și ASE, citat de Antena 3, arată că statul ar putea colecta, în teorie, circa un miliard de euro.

„Din păcate, situația bugetară nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

3 aprilie: Ziua Jandarmeriei Române. Scurt istoric al acestei instituții

Publicat

foto video: ziua jandarmeriei române, sărbătorită la alba iulia. ceremonie militară

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, marcând data la care, în 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, actul de înființare a Jandarmeriei în Țara Românească.

În fiecare an sunt organizate ceremonii oficiale de Ziua Jandarmeriei, parade, exerciții demonstrative și activități de promovare a meseriei de jandarm în întreaga țară.

De asemenea, sunt acordate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe