Connect with us

ACTUALITATE

Un raport britanic recomandă creşterea în fiecare an a vârstei legale pentru cumpărarea de tutun

Publicat

Creşterea în fiecare an a vârstei minime pentru achiziţionarea de ţigări pentru a eradica consumul de tutun până în 2030 este recomandarea fermă a unui raport remis guvernului britanic şi publicat joi, în condiţiile în care consumul de ţigări în rândul tinerilor a crescut în timpul pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

Raportul, comandat de Ministerul Sănătăţii pentru atingerea acestui obiectiv, sugerează o astfel de creştere a vârstei legale pentru cumpărarea produselor ce conţin tutun, stabilită în prezent la 18 ani, până când, în cele din urmă, nimeni să nu le mai poată achiziţiona în Marea Britanie.

Noua Zeelandă a demarat un astfel de proiect anunţând în decembrie că doreşte să interzică treptat vânzarea de tutun prin creşterea, începând din 2027, a vârstei de la care acesta poate fi achiziţionat.

Un raport britanic recomandă creşterea în fiecare an a vârstei legale pentru cumpărarea de tutun: Promovarea țigărilor electronice

Raportul britanic recomandă, de asemenea, promovarea ţigărilor electronice pentru a ajuta fumătorii să renunţe, îmbunătăţirea prevenţiei şi creşterea bugetului pentru politicile anti-fumat cu încă 125 de milioane de lire sterline anual (146 de milioane de euro).

„Pentru a ajunge să avem cu adevărat o societate fără tutun în ţara noastră, trebuie să ne angajăm să facem din fumat un obicei învechit, odată pentru totdeauna”, a declarat dr. Javed Khan, care a condus studiul.

Raportul subliniază că „în pofida progreselor înregistrate în reducerea ratelor de fumat la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, datorită măsurilor precum interzicerea fumatului în interior, tutunul rămâne unul dintre principalii factori ai disparităţilor în materie de sănătate”.

Un raport britanic recomandă creşterea în fiecare an a vârstei legale pentru cumpărarea de tutun: Câte milioane de oameni din Anglia fumează

Aproape şase milioane de persoane fumează în Anglia dintr-o populaţie de aproximativ 56 de milioane de locuitori.

În timpul pandemiei de COVID-19, proporţia tinerilor adulţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani care fumează a crescut de la 1 din 4, la 1 din 3. Aproape una din 10 femei însărcinate fumează la sfârşitul sarcinii, crescând riscul de a naşte un copil mort, de a suferi un avort spontan şi de sindrom al morţii subite a sugarului.

Directoarea generală a asociaţiei Cancer Research UK, Michelle Mitchell, a subliniat că în Marea Britanie, „fumatul este principala cauză a îmbolnăvirii de cancer, cu 1 din 4 decese cauzate de un cancer care se estimează că ar fi provocat de fumat”.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Corneliu Maricel Maxim, consilier local din muncipiul Botoșani

Publicat

maxim 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi consilierul local din CLM Botoșani, Corneliu Maricel Maxim.
Acesta a părăsit recent PNL Botoșani și va candida pe listele noii formațiuni politice numite Forța Dreptei, o formațiune care a reușit deja să îi atragă pe vechi liberali care sunt nemulțumiți de alianța cu PSD. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe