Connect with us

EVENIMENT

Un român, cercetat penal după ce a încercat să iasă din ţară cu un autovehicul căutat pentru confiscare

PublicatUn cetăţean român în vârstă de 49 de ani este cercetat penal pentru infracţiunea de tăinuire după ce a fost depistat de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încerca să iasă din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, cu un cap de tractor marca Mercedes în valoare de 100.000 de lei, căutat pentru confiscare de autorităţile din România.

“La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 49 ani. Acesta conducea un cap tractor, marca Mercedes, an de fabricaţie 2011. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din România, în data de 10 septembrie 2020”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că a cumpărat mijlocul de transport din România în leasing şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu până la finalizarea cercetărilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Sportivii de performanță vor primi lunar tichete valorice de 150 de lei

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 27 octombrie, proiectul care prevede că Ministerul Tineretului şi Sportului acordă sportivilor de performanţă tichete valorice lunare de 150 de lei, utilizabile doar pe teritoriul României şi valabile un an.

“Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă”, se arată în propunerea legislativă.

Ministerul Tineretului şi Sportului va acorda în mod nediscriminatoriu aceste tichete care sunt bilete de valoare care se dau exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă şi sunt utilizabile doar pe teritoriul României.

“Valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei pe lună, utilizabilă doar pe teritoriul României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului va avea un acord semnat în acest sens”, mai prevede textul adoptat.

Tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii.

Camera Deputaţilor este for decizional. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Circulație îngreunată de ceață pe Autostrada A1 și pe drumurile din sud și sud-est a țării

Publicat

Traficul rutier este îngreunat, marți seară, de ceață pe drumurile din sud și sud-est a țării.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este îngreunat pe mai multe artere rutiere din partea de sud și sud-est a țării, precum și pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, din cauza ceții dense care, pe alocuri, reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

Șoferii care se deplasează în aceste zone sunt sfătuiți să reducă viteza, să evite manevrele riscante în trafic, să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor și să sporeanscă atenția la volan.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: 28 de cetățeni străini înghesuiți într-un microbuz, încercau să treacă ilegal granița prin Punctul de Trecere a Frontierei Arad

Publicat

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, în ultimele 24 de ore, 33 de migranţi din Siria, Irak şi Afganistan care au încercat să treacă ilegal graniţa, 28 fiind găsiţi înghesuiţi într-un microbuz, iar alţi cinci pe câmp.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II a fost verificat, la ieşirea din ţară, un microbuz condus de un turc în vârstă de 46 de ani, care ar fi trebuit să transporte, conform documentelor, piese metalice în Polonia.

În interiorul vehiculului au fost găsiţi 28 de migranţi din Irak şi Siria, dintre care trei minori.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, migranţii au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei. Ei vor fi cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc, pentru trafic de migranţi.

În apropiere de oraşul Pecica, poliţiştii de frontieră au prins pe câmp, când se îndreptau spre graniţă, pe jos, cinci migranţi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani.

Şi aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei, fiind cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Cercetat pentru fraude informatice. Care era modul de operare

Publicat

laptop calculator

Percheziții domiciliare în județul Giurgiu. În cadrul unui dosar penal de fraude informatice și infracțiuni cu mijloace de plată electronică. Un mandat de aducere a fost pus în executare.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu a doua jumătate a anului 2020, persoana bănuită ar fi creat pe diferite site-uri de socializare pagini de utilizator care atestau în fals calitatea de reprezentant al unor unități bancare din România, prin intermediul cărora  ar fi obținut, de la mai multe persoane, date ce permiteau efectuarea de operațiuni financiare în mediul on-line.

Ulterior, sumele de bani existente în conturi ar fi fost transferate prin intermediul unor procesatori on-line, iar în final ar fi fost utilizate la achiziționarea de produse și servicii.

În urma percheziției, au fost ridicate mai multe sisteme informatice, bani, bunuri și înscrisuri.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, fiind reținută.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, precum și jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

Polițiștii B.C.C.O. Ploiești și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fraudă informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Sursa: politiaromana.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate