Connect with us

EVENIMENT

Un sat din Spania este scos la vânzare pentru 260.000 de euro

Publicat

salto de castro

Un sat din Spania este scos la vânzare pentru 260.000 de euro. Are 44 de case, un hotel, o biserică, o școală, o piscină și chiar o cazarmă, dar nu are locuitori.

Situat la granița cu Portugalia, în provincia Zamora și la trei ore de mers cu mașina de Madrid, Salto de Castro are 44 de case, un hotel, o biserică, o școală, o piscină municipală și chiar o cazarmă care adăpostea garda civilă.

Dar ceea ce nu are sunt locuitorii. Salto de Castro a fost abandonat de mai bine de trei decenii.

Proprietarul a cumpărat satul la începutul anilor 2000, cu intenția de a-l transforma într-un loc turistic. Cu toate acestea, criza economică a împiedicat planul să prospere, relatează BBC.

„Proprietarul visa un hotel, dar proiectul a fost pus în așteptare”, a declarat Ronnie Rodríguez, de la compania care îl reprezintă pe proprietar: „El ar dori în continuare ca proiectul să se realizeze”.

Un sat din Spania este scos la vânzare pentru 260.000 de euro: cine l-a construit

Pe site-ul pe care este listată proprietatea, proprietarul, în vârstă de 80 de ani, afirmă că vinde pentru că nu poate întreține satul.

Anunțul a stârnit interes, cu peste 50.000 de vizite de când a fost listat, în urmă cu o săptămână. Rodríguez a declarat că 300 de persoane și-au exprimat interesul de a cumpăra satul, din Rusia, Franța, Belgia și Marea Britanie. Unul dintre potențialii cumpărători a depus deja un avans pentru a-l rezerva, a spus el.

Salto de Castro a fost construit de o companie de energie electrică pentru a găzdui familiile muncitorilor care au construit rezervorul de alături, de la începutul anilor 1950.

Sursa foto: wallstwolverine

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O nouă lege a poliției locale. Care sunt principalele schimbări și ce atribuții vor avea polițiștii locali. PROIECT, în dezbatere

Publicat

o nouă lege a poliției locale. care sunt principalele schimbări

O nouă lege a poliției locale. Legea poliției locale, cu o vechime de peste 13 ani, urmează să fie înlocuită.

Un proiect de lege în acest sens a fost publicat recent în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Potrivit expunerii de motive, în prezent activitatea poliției locale este reglementată prin Legea poliției locale nr. 155/2010. „De la intrarea în vigoare a acestei legi, din 1 ianuarie 2011 și până în prezent,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Doi consumatori de droguri reabilitați și-au spus povestea în fața a peste 250 de elevi și profesori din Gherla

Publicat

droguri elevi 1.jpg

Peste 250 de elevi și profesori din Gherla au umplut cinematograful „Pacea” pentru a asculta poveștile cutremurătoate a doi foști consumatori de droguri.

Acest gen de acțiuni, organizate de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Cluj, au cel mai mare impact în rândul elevilor, care află de la tineri ca și ei, calvarul prin care trec consumatorii de droguri.

Doi consumatori de droguri reabilitați și-au spus povestea în fața a peste 250 de elevi și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Motocicliștii nu mai sunt obligați să aibă trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și extinctor. Legea a intrat în vigoare

Publicat

motocicliștii nu mai sunt obligați să aibă trusă medicală, triunghiuri

Motocicliștii nu mai sunt obligați să aibă trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și extinctor. Din 13 aprilie, motocicliștii și cei care circulă cu scutere sau mopede au scăpat de obligația de a avea asupra lor trusa medicală de prim ajutor, două triunighiuri reflectorizante și stingător de incendiu.

Până în prezent, în Codul rutier nu se făcea distincție între vehiculele rutiere. Astfel, toți conducătorii erau obligați să dețină, pentru fiecare vehicul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Street Food Festival revine în Iulius Parc din Cluj-Napoca cu prima ediție de Street Food Picnic

Publicat

04 1.jpg

Street Food Festival, eveniment emblematic pentru iubitorii de mâncare stradală și experiențe inedite, revine în Iulius Parc din proximitatea Iulius Mall Cluj, între 19 – 21 aprilie, cu prima ediție de Street Food Picnic. Clujenii și nu numai sunt așteptați să se bucure de un weekend plin de savoare, muzică și voie bună.

Loc al deliciilor culinare

Prima ediție de Street Food Picnic din acest an va transforma Iulius Parc într-un loc al deliciilor culinare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe