EVENIMENT
Un sat întreg pus în carantină, în Buzău. Intervenție a forțelor de ordine după ce mai mulți localnici au fugit de testarea pentru COVID-19
Autorităţile au instituit carantina în satul Râmnicelu, din județul Buzău, după ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au depistat un focar la o familie formată din 7 membri.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Buzău, măsura carantinării satului fost luată după ce ceilalţi membri ai comunităţii locale, contacţii celor şapte persoane, s-au opus investigării biologice şi izolării la domiciliu.
„Toate căile de comunicare, care au avut în centru ideea de dialog cu reprezentanţii comunităţii locale şi cu contacţii ce trebuiau să fie testaţi, s-au soldat cu refuzul categoric al celor în cauză. În urma discuţiilor purtate în data de 8 mai la nivelul Instituţiei Prefectului cu toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în această acţiune, s-a decis o a doua încercare în acelaşi scop. Şi de această dată, locuitorii satului au respins orice decizie legată de investigarea biologică sau izolarea la domiciliu”, au precizat reprezentanţii Prefecturii.
În data de 3 mai, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din satul Râmnicelu, a fost confirmat pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus, la Focşani, unde s-a prezentat pentru investigaţii medicale. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
Ancheta epidemiologică declanşată a identificat un număr de 6 contacţi, toţi provenind din aceeaşi familie. Şi aceştia au fost testaţi în data de 5 mai şi confirmaţi pozitiv două zile mai târziu, pacienţii fiind internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
”Ancheta epidemiologică a continuat în vederea stabilirii tuturor contacţilor. Specialiştii DSP Buzău s-au deplasat, în data de 7 mai, în satul Râmnicelu pentru a recolta teste şi pentru a se asigura de internarea celor 6 persoane depistate pozitiv în aceeaşi dată. A fost solicitat sprijinul organelor de ordine, precum şi al autorităţilor locale. În ceea ce priveşte testarea contacţilor celor 7 persoane, acţiunea DSP a întâmpinat rezistenţa categorică a celor în cauză”, se mai arată în comunicatul de presă.
Potrivit autorităţilor locale, 3 familii cu 20 de membri locuiesc la adresa unde are domiciliul tânărul considerat pacientul 0 din Râmnicelu.
Primarul din Râmnicelu, Dumitru Stanciu, a declarat sâmbătă că mulţi dintre contacţii direcţi ai bărbatului au plecat din localitate pentru a nu fi testați.
„Sunt trei familii cu 20 de persoane în casa lui, am luat probe cu DSP pentru şapte persoane, ceilalţi fie nu erau în localitate, fie, alţii nu au vrut să li se ia probe, altul a zis că se sinucide, dacă nu îl lăsăm în pace, cu toate că erau forţe de Jandarmi, Poliţie. (…) S-a făcut o comisie şi s-a raportat la MAI. În satul Râmnicelu, sunt 4.000 de locuitori, din care 2.600 de etnie romă, unde s-a depistat şi cazul” a precizat primarul.
Reprezentanţii Prefecturii Buzău au mai precizat în comunicatul de presă că, având în vedere lipsa oricărei forme de cooperare a populaţiei din acest sat, imposibilitatea de a derula orice formă de anchetă epidemiologică în zonă, precum şi intersectarea permanentă a tuturor membrilor comunităţii, DSP a apreciat riscul epidemiologic de gravitate maximă, motiv pentru care a propus instituirea măsurii de carantină pentru satul Râmnicelu, începând cu data de 9 mai, pe perioada stării de urgenţă.
EVENIMENT
Amenajarea unor hidrocentrale de mică putere, în Munții Apuseni. Proiect de peste 32 de milioane de euro
Amenajarea unor hidrocentrale de mică putere, în Munții Apuseni. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat, pe 20 noiembrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Centrale hidroelectrice de mică putere – Valea Mare, comuna Bistra, județul Alba”.
Titularul proiectului este firma Casito Transimpex SRL, iar valoarea investiției este estimată la peste 161,5 milioane de lei, cu…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Pompierii din cadrul Detașamentelor Dej, respectiv 1 Cluj-Napoca, intervin în aceste momente pentru a stinge un incendiu care a distrus o casă situată în localitatea Pălatca.
Incendiul s-a manifestat generalizat atât la acoperișul casei, cât și la interior, pe o suprafață de aproximativ 75 de metri pătrați.
Casă distrusă într-un incendiu la Pălatca. Un bărbat de 70 de ani a suferit arsuri
Până la sosirea forțelor ISU Cluj, un bărbat care încerca…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Proiectul Autostrada A7, Lot 1 Dumbrava-Mizil: Perseverența și eficiența, două noțiuni de bază ale constructorului RETTER
Finalizare montaj tabliere
Construit într-un ritm intens, alert și susținut, Lotul 1 al Autostrăzii A7 Dumbrava-Mizil cu o lungime de 21 km se apropie în câteva zile de final.
Astăzi, 23 noiembrie, s-a atins o etapă extrem de importantă pentru constructorul RETTER: montajul tuturor tablierelor din cadrul proiectului a fost finalizat cu succes, milestone atins printr-o coordonare eficientă a tuturor resurselor și implicarea exemplară a echipei.
Ultima grindă de pe A7 Lot 1!
Progres și detalii tehnice
Lotul include un total de 15 de poduri și pasaje, din care se evidențiază două structuri de o complexitate tehnică ridicată, un pasaj superior în lungime de 550 m peste DJ101F și CF804, respectiv un pod peste A3 cu o lungime de 370 m.
Cele 15 structuri cumulează un număr total de 501 grinzi, dintre care:
- 478 grinzi de beton, prefabricate, precomprimate, cu diverse lungimi, simplu rezemate continuizate cu placa monolit;
- 23 grinzi metalice, parte din structuri mixte oțel-beton, cu lungimi de până la 145 de metri, pentru care s-a utilizat un total de peste 5000 tone de oțel.
Acest progres marchează o realizare remarcabilă în contextul unui proiect complex, cu un buget de peste 1,5 miliarde lei, care a necesitat o sincronizare atentă a resurselor și a echipelor de lucru.
Eficiența și colaborarea au asigurat un progres constant al proiectului iar, în mare parte, succesul este datorat:
- Suplimentării resurselor pe toate planurile, incluzând echipamente de montaj performante printre care macarale de tonaj ridicat de 650 to sau macarale cu care s-a efectuat montajul in tandem pentru un plus de eficienta, precum și personal calificat.
- Muncii în echipă, care a asigurat un flux de lucru continuu, reducând timpii de așteptare și optimizând procesele, cu o coordonare impecabila de catre sefii de echipa.
- Perseverenței, fiecare provocare tehnică fiind abordată rapid și eficient.
Structurile realizate, precum podurile peste Cricovul Sărat (grinzi metalice) și cel peste DN1D (grinzi metalice) dar, mai ales, structura 3, pun în evidență utilizarea tehnologiilor moderne de construcție.
Structura metalică a celui mai mare pod de pe pe lotul 1, podul care trece atât peste drumul județean 101 F, cât și peste calea ferată, având o lungime impresionantă de 550 de metri și o lățime totală de 42,4 metri, a reprezentat o lucrare amplă și dificilă, fiind o reală provocare din punct de vedere tehnic pentru constructorul RETTER.
Este vorba despre un pasaj cu 14 deschideri compus din 8 grinzi metalice tip VTR® (ger. VerbundTrägerRost – rețea de grinzi compusă), fiecare grinda avand o lungime de 140 de metri liniari, la care se adauga alte 20 de grinzi din beton precomprimat pe deschiderile laterale. Sistemul modular VTR®, al cărui concept a fost dezvoltat la München de partenerii RETTER – SSF Germania si SSF RO, reprezintă o inovatie tehnica fiind aplicată cu succes de RETTER Projectmanagement în cadrul proiectelor de infrastructură mare de pe Autostrazile din Romania (ex. Autostrazile Sebes-Turda Lot 2, A7 Lot 1)
În concluzie, finalizarea montajului tuturor tablierelor demonstrează dedicarea echipei RETTER și dorința de a livra un proiect de înaltă calitate, esențial pentru infrastructura României. Lotul 1 al Autostrăzii A7 reprezintă un model de eficiență și implicare, punând bazele conectivității rapide și sigure între Ploiești și Buzău. Următoarele etape se concentrează pe finisaje și verificări, asigurând respectarea termenelor și standardelor de calitate.
EVENIMENT
FOTO: ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, pe strada Alexandru Ioan Cuza
Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 16:45, în municipiul Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, pe strada Alexandru Ioan Cuza.
Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pomoieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice și prim ajutor medical la un accident rutier în municipiu Alba Iulia, strada A.I. Cuza, zona Ambient.
În accident au fost implicate două autoturisme, marca Audi și…
Citește mai mult pe Alba24.ro