Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: Un șef din Poliția Locală Iași, acuzat că a violat o fetiță de 11 ani. A fost reținut

Publicat

mașină de poliție avariată de un autoturism ricoșat după o
fotografie cu caracter ilustrativ

Tiberiu Cebotaru, șeful Serviciului Poliția Locală Călărași Iași, a fost reținut și prezentat în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol și agresiune sexuală împotriva unei fetițe de 11 ani, pe care ar fi violat-o de trei ori.

Iniţial, şeful Serviciului Poliţia Călare Iaşi, Tiberiu Cebotaru, a fost reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE ora 17.10: Magistraţii de la Judecătoria Iaşi au aprobat solicitarea procurorilor privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a şefului Serviciului Poliţia Locală Călare Iaşi, Tiberiu Cebotaru.

„Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Miroslava, o persoană fiind condusă la sediul poliţiei pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, aceasta a fost reţinută de poliţişti pentru 24 ore, fiind introdusă în arestul IPJ Iaşi. La data de 27 aprilie aceasta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

Cercetările continuă”, a declarat agent de poliţie Adina Ciobanu, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a fost înregistrată, pe 29 martie, o plângere formulată de reprezentantul legal al unei minore, din care reiese posibilitatea săvârşirii mai multor fapte de natură penală, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii de „viol în forma continuată”, „agresiune sexuală în formă continuată”, „înşelăciune” şi „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”.

Șef din Poliția Locală Iași, acuzat că a violat o fetiță de 11 ani. Victima ar fi fost amenințată cu un cuțit

Conform rechizitoriului, în perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitaţie, profitând de rolul său de antrenor şi de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (ameninţare cu un cuţit) şi psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitaţie desfăşurate, aceeaşi persoană, profitând de autoritatea sa şi de vulnerabilitatea aceleiaşi persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe această la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor.

Şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Zanfirescu, în a cărei subordine se află Serviciul Poliţiei Călare, a declarat, pentru AGERPRES, că nu au existat reclamaţii de natură sexuală pe numele lui Tiberiu Cebotaru, însă în urmă cu câteva luni o femeie a cerut să fie primită în audienţă pentru a reclama că acesta i-ar fi promis că îi vinde un cal, dar s-a răzgândit după ce a încasat banii.

„Doamna reclama o tranzacţie privată, cu un cal, care nu s-a mai finalizat.

Șef din Poliția Locală Iași, acuzat că a violat o fetiță de 11 ani. Precizările lui Liviu Zanfirescu

Doamna dorea să îşi recupereze banii. A venit la directorul Poliţiei Locale, pentru a-l determina să returneze banii.

Era în septembrie anul trecut.

Poliţistul care se află în această situaţie ne-a spus că e o chestiune privată şi că refuză să restituie vreun ban. În calitate de director general, nu am nicio calitate de a obliga pe cineva să restituie bani.

I-am recomandat doamnei să se adreseze instanţei de judecată, fiind o cauză civilă, şi să se adreseze Poliţiei sau Parchetului, dacă ea consideră că a fost înşelată.

Din punct de vedere al serviciului, nu avem ce să-i reproşăm pentru că şi-a îndeplinit sarcinile din fişa postului”, a afirmat Liviu Zanfirescu. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directivă europeană cu obligații pentru producători

Publicat

produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Dreptul la reparare pentru consumatori a fost adoptat de Parlamentul European. Legislația prevede obligații pentru producători, în relația cu clienții.

Parlamentul European a adoptat marți, 23 aprilie, directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile. Acestea încurajează consumatorii să prelungească ciclul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente și terenuri. A lansat o platformă imobiliară

Publicat

poșta română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, spații pentru birouri, apartamente și terenuri. Acestea nu au mai fost utilizate de mai mulți ani. Compania a lansat miercuri un portal imobiliar prin intermediul căruia va închiria aceste proprietăți.

„Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere.

Din cele 1.000 care sunt deschise spre închiriere,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Accident grav în comuna Sânpaul. Trei bărbați răniți, duși la spital de echipajele SMURD și SAJ

Publicat

accident 1 1 e1714007298381.jpg

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca și a Gărzii Aghireșu au intervenit miercuri seară la un grav accident rutier petrecut pe E 81, pe raza localității Șardu, comuna Sânpaul.

La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și un echipaj SAJ, unde au găsit un autoturism și două autoutilitare avariate.

Într-unul dintre vehicule se afla încarcerat un bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, ce prezenta…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Publicat

florentin burz subprefect clu psd 4.jpg

Florentin Burz este noul subprefet al județului Cluj. Acesta a fost învestit în funcție, miercuri, la propunerea Organizației Județene PSD Cluj.

El a preluat această funcție după ce subprefectul Răzvan Ciortea a fost eliberat din funcție de către Guvern pentru a putea candida la Primăria Turda, la alegerile din 9 iunie.

Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc ceremonia de învestire…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe