Connect with us

ACTUALITATE

Un sondaj scoate la iveală motivele pentru care unii angajaţi nu vor să se vaccineze

Publicat

Speriați de gândul că s-ar putea infecta, 37,1% dintre angajații români care au participat la un sondaj BestJobs declară că se vor vaccina împotriva COVID-19. Sondajul scoate la iveală motivele pentru care unii angajaţi nu vor să se vaccineze.

Conform aceluiași sondaj, 16,4% dintre angajați spun că s-au imunizat deja cu unul din serurile anti-COVID.

Întoarcerea la o viață normală, fără restricții, și dorința de a-i proteja pe cei dragi sunt principalele motive care au cântărit în decizia de imunizare pentru cei mai mulți dintre respondenți (47%).

Patru din 10 respondenți la sondaj consideră vaccinarea împotriva Covid-19 eficace și sigură și cred că este cea mai bună soluție de a pune capăt pandemiei. Alți 15% o văd doar ca pe o soluție temporară de ținere sub control a pandemiei, iar pentru 11% este o șansă ca economia să își revină la normal, iar locurile de muncă să fie protejate.

Există însă și o categorie, de aproximativ 31%, care privește imunizarea în masă a populației ca pe o campanie pentru câștiguri a producătorilor de vaccinuri.

Cea mai mare parte a intervievaților care au declarat că nu intenționează să se vaccineze își argumentează decizia prin lipsa accesului la vaccin sau greutatea de a avea acces la vaccin (20%), lipsa încrederii în eficiența acestei măsuri (16%), teama de efecte adverse (14%) sau lipsa informațiilor suficiente despre efectele vaccinului (13%).

Trei din cinci angajați români sunt de părere că angajatorii ar trebui să faciliteze vaccinarea salariaților proprii din companie, pentru că o implicare mai mare din partea companiilor în campania națională de vaccinare ar duce la creșterea ratei de vaccinare în rândul populației.

Întrebați și cum ar putea în mod concret angajatorul să ajute în acest sens, cei mai mulți dintre salariați menționează soluții precum încheierea unui parteneriat cu un centru de vaccinare local (37%), facilitarea unor discuții directe între salariații care ezită să se vaccineze și medici, care pot să le răspundă tuturor întrebărilor (24%), creșterea gradului de informare internă (prin afișe, e-mailuri, newslettere etc.) despre beneficiile și riscurile vaccinării în rândul personalului din companie (21%) sau organizarea unui spațiu special amenajat/a unei caravane mobile la locul de muncă pentru vaccinarea personalului (20%).

De altfel, pe lângă tichetele de masă, prime pentru ocazii speciale, abonamente la clinici medicale private, un program flexibil de muncă sau cursuri și traininguri de dezvoltare personală, mai bine de jumătate dintre angajații români care au participat la sondaj cred că vaccinurile sezoniere împotriva a diverse boli, în special anti COVID-19, ar trebui incluse în pachetul de beneficii extrasalariale.

Sondajul a fost efectuat în perioada 15-31 martie 2021, pe un eșantion de 902 utilizatori de internet din România.

Sursă: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe