Connect with us

ACTUALITATE

Un star din ”Game of Thrones”, pe afişul unui film despre atacurile teroriste din Copenhaga

Publicat

nikolaj

Actorul danez Nikolaj Coster-Waldau, unul dintre starurile serialului ”Game of Thrones”, va fi prezent pe afişul unui film despre atacurile teroriste comise la Copenhaga în 2015, a anunţat vineri distribuitorul acestui lungmetraj, potrivit AFP.

Interpretul personajului Jaime Lannister din celebrul serial de televiziune îl va interpreta pe Rico, un poliţist, membru al echipei de intervenţie care l-a identificat pe autorul atacurilor teroriste.

„Filmul este inspirat din evenimente reale legate de atacul terorist care a vizat un centru cultural şi sinagoga din Copenhaga în februarie 2015”, a anunţat compania SF Studios într-un comunicat.

Pe 14 februarie 2015, Omar El-Hussein, un tânăr danez de origine palestiniană în vârstă de 22 de ani, care jurase credinţă Statului Islamic, a deschis focul cu o armă de asalt asupra unui centru cultural din Copenhaga unde se desfăşura o dezbatere despre religie şi libertatea de exprimare. În urma acelui atac terorist, şi-a pierdut viaţa regizorul de film documentar Finn Norgaard. Atacatorul a fugit apoi de la locul atacului armat.

În timpul nopţii, tânărul a atacat marea sinagogă din oraş, ucigând un evreu de 37 de ani, Dan Uzan, care asigura paza pe durata desfăşurării unei ceremonii religioase Bar Mitzvah. Atacatorul a fost ucis câteva ore mai târziu în timpul unui schimb de focuri cu forţele de ordine.

„Cred că este important să spunem această poveste, cât încă ne-o mai aducem aminte, o datorăm victimelor”, a declarat regizorul Ole Christian Madsen pentru săptămânalul Weekendavisen.

„La scară mondială, evenimentele se desfăşoară din ce în ce mai rapid. Cred că acum este momentul oportun” pentru a relata cele întâmplate, a adăugat cineastul, recunoscând că i s-a reproşat că nu a lăsat să treacă mai mult timp înainte de a demara acest proiect.

Pelicula prezintă activităţile zilnice ale lui Omar El-Hussein, ale celor două victime ale acestuia şi ale poliţistului pe parcursul celor două săptămâni care au precedat comiterea atacurilor teroriste din capitala daneză.

Filmările au fost realizate în secret, iar pelicula urmează să fie lansată până la sfârşitul anului. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un bărbat în vârstă a MURIT după ce a fost lovit de tren în Halta Clujana

Publicat

1670566136 cfr sine de tren.jpg

O persoană a fost lovită de tren vineri dimineață în Halta Clujana din municipiul Cluj-Napoca, anunță ISU Cluj.

”A fost dislocată la fața locului o autospecială cu modul de descarcerare de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca. Pompierii au găsit un bărbat de 70 de ani care prezenta leziuni incompatibile cu viața. Medicul de pe ambulanța SAJ a constatat decesul”, au spus reprezentanții ISU.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei pe lună, aprobată de Guvern. Câți bani vor primi în plus angajații, din 1 ianuarie

Publicat

taxe tva bani impozite sursa alba24 1000x600.jpg

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede ca nivelul acestuia să fie majorat la 3.000 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2023, față de 2.550 lei în prezent.

Această modificare a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată reprezintă o creștere de 17,6 %, ceea ce în valoare absolută înseamnă 450 de lei. În valoare netă salariul este de 1.863 lei, majorarea fiind de 339 de lei, iar creșterea pe net de 22,2 %.

Potrivit Ministerului Muncii, tariful orar va fi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trei companii din Cluj, în topul celor mai valoroase companii din România: BT, Terapia și Emerson valorează 3,3 miliarde euro

Publicat

bt 2.jpg

Trei companii din Cluj figurează în topul celor mai valoroase companii din România în anul 2022, având o valoare estimată de peste 2,3 miliarde de euro, arată un top făcut de Ziarul Financiar.

Astfel, în topul 100 al celor mai valoroase companii, Banca Transilvania (BT) este cotată la o valoare de 12,4 miliarde lei (2,5 miliarde de euro), Terapia are o valoare de 2 miliarde de lei (414 milioane euro) iar Emerson are o valoare de 1,6 miliarde lei (335 milioane euro).

Din cele 100 de companii, aproape jumătate provin din real-estate (imobiliare), restul fiind din energie, retail sau agricultură.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi reglementări în domeniul fondurilor europene: Procedurile de accesare vor fi mai simple. Măsuri adoptate de Guvern

Publicat

fonduri europene.jpg

O serie de acte normative care sprijină implementarea proiectelor de infrastructură finanțate din bani europeni și asigură dezvoltarea sistemului informatic de gestionare a fondurilor europene au fost adoptate de Guvern în ședința de joi, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. 

„Simplificarea, debirocratizarea și digitalizarea sunt deziderate pe care le urmărim nu doar la nivelul accesări fondurilor europene, dar și la nivelul implementării proiectelor. Măsurile adoptate astăzi de către Guvern, promovate la nivelul Ministerul Investițiilor și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe