Connect with us

ACTUALITATE

Un star din ”Game of Thrones”, pe afişul unui film despre atacurile teroriste din Copenhaga

Publicat

nikolaj

Actorul danez Nikolaj Coster-Waldau, unul dintre starurile serialului ”Game of Thrones”, va fi prezent pe afişul unui film despre atacurile teroriste comise la Copenhaga în 2015, a anunţat vineri distribuitorul acestui lungmetraj, potrivit AFP.

Interpretul personajului Jaime Lannister din celebrul serial de televiziune îl va interpreta pe Rico, un poliţist, membru al echipei de intervenţie care l-a identificat pe autorul atacurilor teroriste.

„Filmul este inspirat din evenimente reale legate de atacul terorist care a vizat un centru cultural şi sinagoga din Copenhaga în februarie 2015”, a anunţat compania SF Studios într-un comunicat.

Pe 14 februarie 2015, Omar El-Hussein, un tânăr danez de origine palestiniană în vârstă de 22 de ani, care jurase credinţă Statului Islamic, a deschis focul cu o armă de asalt asupra unui centru cultural din Copenhaga unde se desfăşura o dezbatere despre religie şi libertatea de exprimare. În urma acelui atac terorist, şi-a pierdut viaţa regizorul de film documentar Finn Norgaard. Atacatorul a fugit apoi de la locul atacului armat.

În timpul nopţii, tânărul a atacat marea sinagogă din oraş, ucigând un evreu de 37 de ani, Dan Uzan, care asigura paza pe durata desfăşurării unei ceremonii religioase Bar Mitzvah. Atacatorul a fost ucis câteva ore mai târziu în timpul unui schimb de focuri cu forţele de ordine.

„Cred că este important să spunem această poveste, cât încă ne-o mai aducem aminte, o datorăm victimelor”, a declarat regizorul Ole Christian Madsen pentru săptămânalul Weekendavisen.

„La scară mondială, evenimentele se desfăşoară din ce în ce mai rapid. Cred că acum este momentul oportun” pentru a relata cele întâmplate, a adăugat cineastul, recunoscând că i s-a reproşat că nu a lăsat să treacă mai mult timp înainte de a demara acest proiect.

Pelicula prezintă activităţile zilnice ale lui Omar El-Hussein, ale celor două victime ale acestuia şi ale poliţistului pe parcursul celor două săptămâni care au precedat comiterea atacurilor teroriste din capitala daneză.

Filmările au fost realizate în secret, iar pelicula urmează să fie lansată până la sfârşitul anului. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe