Connect with us

ACTUALITATE

Un tânăr afgan şi o femeie din Siria, depistaţi la vama Giurgiu încercând să intre ilegal în România

Publicat

giurgiu 1

Un afgan în vârstă de 18 ani şi o femeie din Siria, în vârstă de 37 de ani, au fost depistaţi sâmbătă noaptea în timp ce încercau să intre ilegal în România, prin PTF Giurgiu, bărbatul fiind ascuns pe osia unei semiremorci şi femeia deplasându-se pe jos pe Podul Prieteniei.

‘În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean turc, în vârstă de 41 de ani, care conducea un autocamion. Conform documentelor, şoferul transporta ambalaje din carton, pe ruta Turcia – Marea Britanie. La efectuarea controlului mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin. În cadrul cercetărilor poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul depistat este cetăţean afgan în vârstă de 18 de ani”, se arată într-un comunicat de presă, emis duminică de ITPF Giurgiu.

Potrivit sursei citate, tânărul le-a declarat autorităţilor că s-a urcat pe osia autocamionului în timp ce se afla în Turcia, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect. El nu deţinea documente de identitate şi intenţiona să ajungă în Germania.

„De asemenea, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţiştii de frontieră giurgiuveni aflaţi în serviciu pentru supravegherea frontierei de stat au observat o persoană care se deplasa pe jos dinspre Bulgaria spre România. În urma interceptării acesteia, pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză este o femeie din Siria, în vârstă de 37 ani’, se arată în comunicat.

Femeia a călătorit din Turcia până la intrarea în România într-un autoturism condus de un cetăţean suedez, în vârstă de 43 ani, şi intenţiona să ajungă în Suedia.

În ambele situaţii, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei străinilor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, migranţii, şoferii, precum şi cele două mijloace de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Rata de INFECTARE urcă la Cluj-Napoca la 13,79 de cazuri la mia de locuitori. Sânmărtin, singura comună VERDE din județ

Publicat

test covid pixabay.jpg

Numărul infectărilor este fără precedent în județul Cluj. Varianta Omicron, care a devenit dominantă și care este foarte contagioasă, a adus rata de infectare în județ la 9,88 de cazuri la mia de locuitori.

La Cluj-Napoca, rata de infectare era miercuri de 13,79 la mie.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în perioada de raportare, respectiv 2-15 ianuarie, în Cluj-Napoca au fost depistate 4.643 de cazuri de Covid-19.

În întreg județul Cluj, în aceeași perioadă, au fost diagnosticate 7.470 de cazuri noi.

Citește și: RECORD în pandemie la Cluj-Napoca. Cea mai MARE rată de INFECTARE. Aproape 13 cazuri de COVID la mie

Și la Florești, rata de infectare urcă rapid. Miercuri aceasta era de 12,44, fiind raportate 603 cazuri de Covid-19.

Cea mai mare rată de infectare din județ este, în continuarel ma Ciurila – 27 la mie, însă a scăzut față de ieri.

Miercuri, în județul Cluj mai era o osingură comună unde nu s-a înregistrat niciun caz de Covid-19 pentru perioada de raportare – Sânmărtin.

Numărul cazurilor crește foarte repede și foarte mult, iar autoritățile se așteaptă ca în scurt timp să crească și presiunea pe spitale.

La Cluj-Napoca, din cazua infectărilor cu SARS-Cov-2, luni și marți a fost suspendată activitatea cu prezență fizică în 2 licee și în 3 gradinițe.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Municipiul Ploieşti a intrat în SCENARIUL ROȘU

Publicat

Rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului Ploieşti a depăşit, miercuri, trei cazuri la mia de locuitori, arată datele postate pe site-ul oficial al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Conform sursei citate, în scenariul roşu se află 19 unităţi administrativ-teritoriale (UAT), cap de listă fiind staţiunea Sinaia- 8,05, urmată de Azuga- 7,6 şi Buşteni- 5,69.

La Ploieşti, rata de infectare cu noul coronavirus este 3,11, iar municipiul Câmpina are o incidenţă de 4,29 cazuri la mia de locuitori.

Alte 32 de UAT-uri sunt în scenariul galben.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean este de 2,52. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Mediului vorbește despre taxe mai mari pe mașini second hand

Publicat

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că ia în calcul să majoreze taxele auto pentru a descuraja înmatricularea mașinilor second hand în România. Primarii susțin ideea, a dezvăluit ministrul, însă o astfel de măsură nu va putea fi luată deocamdată.

„Am avut o discuție lungă, de două-trei ore, cu Asociația Municipiilor, Asociația Orașelor și Asociația Comunelor, unde cei de la masă (primarii – n.r.) au susținut clar o descurajare a înmatriculării mașinilor second hand în România și au spus clar: taxare! Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări. Era un domn primar la masă și spunea că vin 40-50 de cereri de înmatriculare de la aceeași persoană. Sunt oameni care cu asta se ocupă”, a declarat ministrul Mediului, marți, la TVR.

Demnitarul a mai spus că majorarea taxelor auto este solicitată de numeroși primari.

„Există o posibilitate, dar orice majorare de taxe sau orice taxă nouă trebuie pregătită, conform legii, cu 6 luni înainte, să nu fie cu aplicabilitate de pe o zi pe alta. Dacă se va ajunge la o astfel de decizie și, din ce am înțeles de la unii reprezentații unor autorități locale, vor susține în interesul localităților pe care le conduc, în interesul municipiilor”, a explicat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a dezvăluit faptul că majorarea taxelor ar putea fi rediscutată de guvernanți în anul 2023

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum va realiza Primăria Cluj-Napoca 300 de locuințe sociale până în 2024?

Publicat

locuinte sociale 7.jpg

Odată cu adoptarea Strategiei Integrată de Dezvoltare Urbană – SIDU 2021-2030 de către Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, activiștii de la ”Căți sociale ACUM” au dat startul campaniei din anul 2022 pentru creșterea fondului de locuințe sociale. 

”Legăm cele două momente importante în viața orașului Cluj, pentru că SIDU 2021-2030 integrează în strategia de dezvoltare și capitolul pe locuire. Printre altele, în cadrul campaniei noastre vom monitoriza cum va crea primăria Cluj 300 de locuințe sociale până în 2024, sau 100 de locuințe în anul 2022.

Mesajul nostru către Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca constă pe de o parte dintr-o apreciere, și pe de altă parte din câteva întrebări, unele dintre ele legate și de propuneri. Precum am accentuat în poziția Căși sociale ACUM! cu privire la SIDU 2021-2030, formulată și depusă la primărie în noiembrie 2021 în cadrul dezbaterii/ consultării publice pe această temă, și precum am spus și în ședința de consiliu local de ieri, 18 ianuarie, apreciem că autoritățile au recunoscut responsabilitatea lor politică față de două chestiuni majore analizate în raportul Băncii Mondiale din anul trecut”, au spus aceștia.

Ce cred trei sferturi dintre clujeni

Faptul că 72% dintre clujeni consideră că în orașul lor nu pot găsi o locuință bună la un preț rezonabil. Ceea ce înseamnă și că stocul de locuințe sociale este departe de a fi suficient față de nevoile din Cluj-Napoca.

Faptul că în oraș există cinci zone urbane marginalizate, iar locuirea precară și nesigură din aceste zone necesită intervenții ce integrează măsurile locative cu cele sociale. Legate de ZUMuri, în SIDU 2030…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe