Connect with us

ACTUALITATE

Unele dintre cele mai emblematice rochii ale actriţei Marilyn Monroe, vândute la licitaţie

Publicat

Sursa foto: Julien's Auctions / Facebook

Unele dintre cele mai emblematice rochii purtate de actriţa americană Marilyn Monroe pe parcursul carierei sale au fost vândute cu o sumă totală de peste 800.000 de dolari la o licitaţie organizată vineri de casa Julien’s Auctions în Beverly Hills, informează Daily Mail şi Press Association.

O ţinută spectaculoasă, alcătuită dintr-o bluză din mătase neagră şi o fustă amplă cu imprimeuri florale, pe care vedeta hollywoodiană a purtat-o în comedia „There’s No Business Like Show Business” (1954), a fost vândută cu 280.000 de dolari.

Această ţinută s-a aflat printre cele 115 loturi puse în vânzare în cadrul licitaţiei.

O altă rochie a vedetei, lungă şi confecţionată din mătase roşie cu paiete, pe care Marilyn Monroe a purtat-o în filmul „Gentlemen Prefer Blondes” (1953), a fost achiziţionată contra sumei de 250.000 de dolari.

O rochie galbenă de epocă, pe care celebra actriţă a purtat-o în scena finală a dramei din 1954 „River Of No Return”, a fost vândută cu 175.000 de dolari.

O rochie de cocktail neagră, despre care se crede că ar fi aceeaşi pe care vedeta a îmbrăcat-o în iulie 1958 la conferinţa de presă organizată pentru a promova filmul „Some Like It Hot”, a fost tranzacţionată cu 100.000 de dolari.

Marilyn Monroe avea vârsta de 36 de ani în momentul în care a murit în urma unei supradoze de medicamente în reşedinţa ei din Los Angeles, în 1962. Ea a rămas până în zilele noastre una dintre cele mai cunoscute vedete de cinema.

Printre celelalte obiecte vândute vineri în Beverly Hills de casa Julien’s Auctions s-au mai aflat un scaun sculptat în stil italian, folosit de vedetă în timpul ultimului ei pictorial, realizat în iulie 1962.

Acel scaun s-a vândut cu peste 80.000 de dolari.

O canapea maro cu dungi verzi folosită de psihiatrul legendarei actriţe, Ralph Greenson, în perioada în care a tratat-o pe artistă, s-a vândut cu 11.250 de dolari, depăşind cu mult estimările specialiştilor (1.000 de dolari).

Colecţia a inclus 115 obiecte şi toate şi-au găsit cumpărători.

Deşi preţurile de vânzare au fost destul de ridicate, ele nu s-au apropiat însă de recordul absolut deţinut de un articol vestimentar care i-a aparţinut actriţei Marilyn Monroe.

În 2016, casa Julien’s Auctions a vândut cu 4,8 milioane de dolari rochia pe care Marilyn Monroe a purtat-o atunci când i-a cântat „Happy Birthday Mr. President” preşedintelui american John F. Kennedy, pe 19 mai 1962, în cadrul unui eveniment organizat la Madison Square Garden din New York. AGERPRES

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe