Connect with us

EVENIMENT

Ungaria, Slovacia şi Cehia îşi redeschid frontierele comune. Cu ce condiție pot cetățenii să treacă dintr-o țară în alta

Publicat

Începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, Ungaria, Slovacia şi Cehia îşi vor redeschide frontierele comune pentru cetăţenii acestor state, cu anumite condiţii, a anunţat marţi şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, într-un comunicat, transmite Reuters.

Ungurii, slovacii şi cehii vor putea trece frontiera pentru deplasări de cel mult 48 de ore, fără a mai fi supuşi carantinei obligatorii în contextul pandemiei.

Dacă cineva va depăşi cele 48 de ore de şedere, va putea reveni în ţară doar condiţionat de un test negativ la coronavirus sau de intrarea în carantină timp de 14 zile.

Totodată, cetăţenii ungari vor putea călători în Cehia prin Slovacia, dar nu vor putea reveni pe acelaşi traseu, ci vor trebui să facă un ocol prin Austria, a precizat Szijjarto.

Aceeaşi condiţie li se aplică şi cehilor care revin în ţară din Ungaria.

Ungaria şi-a redeschis luni dimineaţă frontiera de sud pentru cetăţenii sârbi.

La Praga, premierul Andrei Babis a informat miercuri pe Twitter că Ungaria s-a alăturat acordului intervenit între Cehia şi Slovacia privind libera circulaţie, pentru deplasări limitate la 48 de ore, potrivit DPA.

Marţi, Babis a informat că Republica Cehă şi Slovacia îşi vor deschide miercuri frontiera comună pentru persoanele care călătoresc în cealaltă ţară timp de maximum 48 de ore. „Acest lucru va fi posibil fără teste sau carantină”, a precizat el într-o postare pe Twitter.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Daniel David: Organizarea de olimpiade pentru clasele I-IV stimulează prea devreme o industrie a meditațiilor

Publicat

daniel david bun.jpg

Ministrul Educației, Daniel David, a făcut câteva precizări cu privire la faptul că Ministerul Educației nu va organiza în 2025 olimpiade școlare pentru elevii din clasele I-IV.

În primul rând, spune ministrul clujean al Educației, acestea nu au fost organizate nici în anul 2024, doar că el și-a asumat mai ferm acest lucru.

Daniel David: În clasele I-IV se dezvoltă competențele cheie

Daniel David spune, într-un mesaj pe blogul personal, că și-a asumat această…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CNSP: Salariul mediu net lunar va crește în 2025. Cu ce procent se va majora câștigul real

Publicat

pensii 2025: când se plătesc pensiile pe card și la

Câștigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei. Potrivit Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP), câștigul real va crește cu 1,6%. 

Comisia Națională de Prognoză, instituția care emite prognozele pe baza cărora Guvernul își bugetează veniturile și cheltuielile, prognozează că în 2026, câștigul salarial mediu net lunar va înregistra un avans de 6,7%, la 5.712 lei (+3,3%…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Miclea: Sunt sătul de intelectualii militanți, de genul activiștilor de partid. E timpul să începem să gândim lucid

Publicat

whatsapp image 2024 07 26 at 12.52.44.jpeg

Mircea Miclea, psiholog, profesor de științe cognitive aplicate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, susține că este timpul ca intelectualii să înceapă să gândească lucid.

Lumea, a spus Mircea Miclea la podcastul Contraste de pe Cluj24, moderat de Florin Danciu, este tot mai incertă și mai plină de anxietate, acestea fiind momentele în care apare o susținere pentru soluții care dau sentimentul de control. De aceea e important să stăm și să judecăm…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Colegiul Medicilor: Agresiunea verbală și fizică asupra personalului medical trebuie combătută ferm și eficient

Publicat

colegiul medicilor: agresiunea verbală și fizică asupra personalului medical trebuie

Președintele Colegiului Medicilor din România, Cătălina Poiană, a subliniat recent necesitatea promovării unui climat de respec și colaborare între pacienți și medici. Potrivit acesteia, agresiunea verbală și fizică asupra personalului medical este „inacceptabilă” și trebuie să fie combătută ferm și eficient. 

În opinia sa, stabilirea unui climat de respect reciproc și colaborare între pacienți și echipa medicală este esențială. Aceasta ar trebui să se bazeze…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe