Connect with us

EVENIMENT

UNICEF a pregătit recomandări pentru elevi, părinţi şi profesori, în contextul reînceperii şcolii

Publicat

UNICEF a pregătit o serie de informaţii şi recomandări destinate elevilor, părinţilor şi profesorilor, pentru a răspunde preocupărilor legate de reîntoarcerea la şcoală, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Începutul anului şcolar este un eveniment de care ne aducem aminte cu drag: emoţiile începutului, bucuria revederii colegilor şi profesorilor, freamătul din curtea şcolii. Anul acesta, începutul şcolii este diferit. Trăim o perioadă în care incertitudinea pare să fie o constantă. Este firesc să ai întrebări, îngrijorări, frământări legate de reîntoarcerea la şcoală, în contextul pandemiei de COVID-19. Pentru ca incertitudinile acestei perioade să nu ia locul bucuriei la reînceperea anului şcolar, îţi trimitem câteva informaţii şi recomandări pentru întoarcerea în siguranţă în şcoli şi grădiniţe”, este mesajul UNICEF.

Pagina https://www.unicef.org/romania/ro/cum-va-ar%C4%83ta-%C3%AEntoarcerea-la-%C8%99coal%C4%83-%C3%AEn-timpul-pandemiei-de-covid-19 este dedicată în egală măsură copiilor, părinţilor şi profesioniştilor din educaţie.

Conform unui comunicat al UNICEF, din cauza schimbărilor pe care pandemia le impune în viaţa de zi cu zi, copiii şi adolescenţii se simt neliniştiţi, izolaţi şi dezamăgiţi.

„Ei trebuie să ştie că nu sunt singuri. Dr. Lisa Damour, specialistă în psihologia adolescenţei, are câteva recomandări despre ce pot face copiii şi adolescenţii pentru a-şi îngriji şi proteja sănătatea psiho-emoţională: 1. Acceptaţi că anxietatea este absolut normală. 2. Faceţi lucruri pentru voi înşivă. 3. Daţi frâu liber sentimentelor”, precizează sursa citată.

Sunt indicate de asemenea şase strategii recomandate adolescenţilor pentru protejarea sănătăţii mintale în timpul pandemiei.

În ce îi priveşte pe părinţi, aceştia sunt încurajaţi să păstreze legătura cu şcoala pentru a putea lua cele mai bune decizii, astfel încât copiii să îşi continue educaţia în condiţii de siguranţă.

„Comunicarea, transparenţa şi încrederea stau la baza luării măsurilor adecvate, de limitare a răspândirii virusului, în cazul de faţă. Mai jos sunt câteva informaţii pe care le puteţi cere şcolii: informaţii actualizate privind situaţia COVID-19 din şcoală şi măsurile luate de şcoală pentru a reduce riscurile la care sunt expuşi elevii; măsurile/acţiunile aşteptate din partea părinţilor şi a elevilor; sfaturi privind bunele practici de sănătate şi igienă; promovarea măsurilor zilnice de protecţie, detalierea metodelor prin care poate fi oprită răspândirea COVID-19”, se arată în comunicat.

Cadrele didactice sunt încurajate să fie cât mai apropiate de copii şi de părinţi, pentru că „o comunicare neîntreruptă între şcoală, părinţi, elevi şi profesori este esenţială pentru a asigura o înţelegere clară” a ceea ce trebuie făcut, de către cine şi cum.

Astfel, părinţii trebuie încurajaţi să stea de vorbă cu cadrele didactice, să comunice clar şi coerent şi să folosească un ton adecvat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

PROGRAM Festivalul Internațional de Teatru ”Povești” de la Alba Iulia. Spectacolele de marți, 20 mai

Publicat

program festivalul internațional de teatru ”povești” de la alba iulia,

PROGRAM Festivalul Internațional de Teatru ”Povești”: Evenimentul devenit tradiție la Alba Iulia continuă marți, 20 mai, cu spectacole de teatru pentru copii sau pentru adulți.

De la ora 10.00, scenografa conf. univ. dr. Alina Herescu va susține un atelier de scenografie de teatru, la Liceul de Arte.

De la ora 11.00, actrița și managerul Gabriela Lungu va susține o conferință despre studiul teatrului în școli, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”. La aceeași oră, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a. Marți, prima probă – Română, limbă și comunicare. Ce trebuie să știe elevii

Publicat

Șapte discipline opționale noi pentru elevi. ce pot alege să

Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a. În această săptămână, elevii de clasa a IV-a susțin testările de evaluare națională. Prima probă va fi marți, 20 mai, de la ora 9.00.

Elevii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva cerințele primite.

Din acest an, lucrările vor fi notate cu punctaje, pentru o mai bună înțelegere a nivelului de competență.

Rezultatele nu se afișează și nu se comunică public. Însă, la cererea elevului, aceste punctaje se pot…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Analist: Leul va intra în vrie fără un guvern responsabil. Cât va fi un euro până la final de an

Publicat

bani lei pixabay e1663503847879.jpg

Alegerea pro-europeană a românilor la cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale a calmat spiritele din piață. Acțiunile au recuperat o parte din pierderi, leul s-a apreciat iar indicii ROBOR au scăzut.

Nu ne mai putem aștepta ca media euro să revină pe termen mediu sub pragul de 5 lei, care a devenit noua realitate. Majoritatea analizelor văd moneda unică la 5,05 – 5,1 lei la sfârșitul anului, arată economistul clujean Radu Georgescu.

Leul va intra în vrie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

INCENDIU la Pianu de Sus. Focul a cuprins o anexă gospodărească

Publicat

incendiu la pianu de sus. focul a cuprins o anexă

Un incendiu a izbucnit marți dimineața în localitatea Pianu de Sus. Focul a cuprins o anexă gospodărească.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Sebeș intervine pentru stingerea unui incendiu în loc. Pianu de Sus.

Din informațiile primite de la apelant, incendiul se manifestă la o anexă gospodărească.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. De asemnea, pentru stingerea incendiului intervine și SVSU Pianu.




Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe