EVENIMENT
UNICEF a pregătit recomandări pentru elevi, părinţi şi profesori, în contextul reînceperii şcolii

UNICEF a pregătit o serie de informaţii şi recomandări destinate elevilor, părinţilor şi profesorilor, pentru a răspunde preocupărilor legate de reîntoarcerea la şcoală, în contextul pandemiei de COVID-19.
„Începutul anului şcolar este un eveniment de care ne aducem aminte cu drag: emoţiile începutului, bucuria revederii colegilor şi profesorilor, freamătul din curtea şcolii. Anul acesta, începutul şcolii este diferit. Trăim o perioadă în care incertitudinea pare să fie o constantă. Este firesc să ai întrebări, îngrijorări, frământări legate de reîntoarcerea la şcoală, în contextul pandemiei de COVID-19. Pentru ca incertitudinile acestei perioade să nu ia locul bucuriei la reînceperea anului şcolar, îţi trimitem câteva informaţii şi recomandări pentru întoarcerea în siguranţă în şcoli şi grădiniţe”, este mesajul UNICEF.
Pagina https://www.unicef.org/romania/ro/cum-va-ar%C4%83ta-%C3%AEntoarcerea-la-%C8%99coal%C4%83-%C3%AEn-timpul-pandemiei-de-covid-19 este dedicată în egală măsură copiilor, părinţilor şi profesioniştilor din educaţie.
Conform unui comunicat al UNICEF, din cauza schimbărilor pe care pandemia le impune în viaţa de zi cu zi, copiii şi adolescenţii se simt neliniştiţi, izolaţi şi dezamăgiţi.
„Ei trebuie să ştie că nu sunt singuri. Dr. Lisa Damour, specialistă în psihologia adolescenţei, are câteva recomandări despre ce pot face copiii şi adolescenţii pentru a-şi îngriji şi proteja sănătatea psiho-emoţională: 1. Acceptaţi că anxietatea este absolut normală. 2. Faceţi lucruri pentru voi înşivă. 3. Daţi frâu liber sentimentelor”, precizează sursa citată.
Sunt indicate de asemenea şase strategii recomandate adolescenţilor pentru protejarea sănătăţii mintale în timpul pandemiei.
În ce îi priveşte pe părinţi, aceştia sunt încurajaţi să păstreze legătura cu şcoala pentru a putea lua cele mai bune decizii, astfel încât copiii să îşi continue educaţia în condiţii de siguranţă.
„Comunicarea, transparenţa şi încrederea stau la baza luării măsurilor adecvate, de limitare a răspândirii virusului, în cazul de faţă. Mai jos sunt câteva informaţii pe care le puteţi cere şcolii: informaţii actualizate privind situaţia COVID-19 din şcoală şi măsurile luate de şcoală pentru a reduce riscurile la care sunt expuşi elevii; măsurile/acţiunile aşteptate din partea părinţilor şi a elevilor; sfaturi privind bunele practici de sănătate şi igienă; promovarea măsurilor zilnice de protecţie, detalierea metodelor prin care poate fi oprită răspândirea COVID-19”, se arată în comunicat.
Cadrele didactice sunt încurajate să fie cât mai apropiate de copii şi de părinţi, pentru că „o comunicare neîntreruptă între şcoală, părinţi, elevi şi profesori este esenţială pentru a asigura o înţelegere clară” a ceea ce trebuie făcut, de către cine şi cum.
Astfel, părinţii trebuie încurajaţi să stea de vorbă cu cadrele didactice, să comunice clar şi coerent şi să folosească un ton adecvat. AGERPRES
EVENIMENT
Bazinul Olimpic din Alba Iulia, închis pentru agrement în perioada 3-6 aprilie. Se desfășoară o competiție de înot

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au anunțat că Bazinul Olimpic va fi închis pentru agrement în perioada 3-6 aprilie. Se desfășoară o competiție de înot.
În perioada 3.04.2025 ora 17:00 (joi) – 6.04.2025 ora 14:00 (duminică) bazinul este închis pentru agrement și inițiere înot.
Se desfășoară Turneul de POLO U14 masculin, a anunțat primăria.
Recent, au fost făcute modificări în programul de acces pentru agrement în Bazinul Olimpic. Acestea sunt valabile…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
„Astronomie în Battyaneum”, unul dintre cele 9 proiecte câștigătoare în cadrul celei de-a doua ediții a Fondului Științescu Alba

Proiectul „Astronomie în Battyaneum”, care își propune să promoveze atât istoria observatorului astronomic din Alba Iulia, cât și știința astronomiei, prin aplicații practice și observații astronomice cu ajutorul tehnologiei actuale (astrofotografie și fotografie lunară), este unul dintre cele 9 proiecte câștigătoare finanțate în cadrul celei de-a doua ediții a Fondului Științescu Alba.
„Ne bucurăm să anunțăm că proiectul nostru, „Astronomie în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Maraton pentru Educație Antreprenorială pentru milionarii de mâine. Elevii din Cluj, pregătiți să cucerească lumea businessului

Miercuri, 2 aprilie 2025, la Auditorium Maximum din cadrul Universității Babeș-Bolyai a avut loc semifinala județeană a competiției naționale „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” – ediția a III a, organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF Sucursala Cluj.
„Maratonul pentru Educație Antreprenorială” are drept scop descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sute de rezerviști din Armata Română au semnat contracte cu agenții de securitate, în Congo. Verificări ordonate la MApN

Peste 460 de militari rezerviști, care provin din Ministerul Apărării Naționale, au semnat, după trecerea în rezervă, contracte cu companii de securitate care au activat în Republica Democratică Congo, a informat, miercuri, MApN.
De asemenea, sursa citată spune că șapte militari în activitate care se aflau în concediu de creștere a copilului au desfășurat, în mod nejustificat, activități în Congo.
Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, ministrul Apărării…
Citește mai mult pe Alba24.ro