Connect with us

EVENIMENT

Uniforme exclusiviste pentru poliţişti. Ce riscă firmele care produc asemenea echipamente fără acordul ministerului

Publicat

uniforma-politisti

Un proiect pus în dezbatere publică pe pagina Ministerului Afacerilor Interne prevede reguli privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiști. De asemenea, prevede amenzi pentru firmele care produc uniforme pentru poliţişti fără acordul MAI.

“Producerea și/sau comercializarea, în tot sau în parte, a unor articole de echipament sau a unor însemne distinctive din compunerea uniformelor polițiștilor, stabilite potrivit prevederilor prezentei hotărâri, de către persoane fizice sau juridice, în afara procedurilor legale de achiziție derulate de Ministerul Afacerilor Interne ori de instituțiile/structurile aflate în subordinea acestuia constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 10.000 la 50.000 lei”.

De asemenea, articolele sau însemnele distinctive produse ilegal vor fi confiscate.

Potrivit proiectului, articolele de echipament MAI vor putea fi confecționate din materiale cu proprietăți termice superioare, care să contribuie la creșterea confortului în purtare.

Toți elevii din anul I al școlilor de poliție, pompieri și jandarmi vor avea astfel de uniforme noi, iar durata de școlarizare a elevilor va fi corelată cu durata de folosință a echipamentelor. Și angajații care participă la misiuni speciale, interne sau internaționale vor beneficia de schimbarea uniformelor, acestea trebuind a fi adaptate cerințelor specifice unor astfel de misiuni.

În prezent, potrivit art. 8 din H.G. nr. 1061/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, producerea și comercializarea unor articole din compunerea uniformelor de poliție, de către persoane fizice sau juridice, în afara procedurilor legale de achiziție, sunt interzise, fără însă a fi reglementată o sancțiune pentru încălcarea acestor prevederi. Astfel, se comercializează articole de echipament care nu respectă specificațiile tehnice aprobate, nu răspund necesităților și care se deteriorează prematur, afectând imaginea unităților de poliție. În ceea ce prive te echipamentul specific, ș prevederile H.G. nr. 1061/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare nu acoperă nevoile actuale de echipare, pentru protecția efectivelor participante la misiuni de ordine publică, poliție rutieră și misiuni internaționale, se arată în proiect.

De asemenea, potrivit documentului citat, tendințele în domeniul echipamentelor individuale de protecție recomandă utilizarea suporturilor textile cu caracteristici tehnice performante la confecționarea echipamentului destinat efectivelor care execută misiuni și intervenții de risc maxim.

Astfel, în vederea diminuării riscurilor care pot interveni pe timpul desfășurării de către polițiști a misiunilor specifice, este necesară introducerea unor articole noi de echipament de protecție.

„Prin proiectul de referință se urmărește:

– sancționarea contravențională a persoanelor fizice sau juridice care produc sau comercializează articole de echipament sau însemne distinctive din compunerea uniformelor de poliție, în afara procedurilor legale de achiziție publică;

– stabilirea unei structuri unice a normelor de echipament, atât pentru ofițerii, cât și pentru agenții de poliție;

– flexibilizarea cadrului normativ, astfel încât articolele de echipament să poată fi confecționate din materiale cu proprietăți termice superioare, care să contribuie la creșterea confortului în purtare;

– corelarea duratei de școlarizare a elevilor școlilor de agenți de poliție cu durata de folosință a articolelor de echipament, astfel încât echiparea elevilor din anul I să se realizeze cu echipament nou, conform normelor uzuale de igienă;

– introducerea unor articole de echipament specific, care să asigure confortul termic și protecția efectivelor participante la misiuni interne și internaționale Achiziționarea noilor articole de echipament specific de protecție se va face eșalonat, în limita bugetelor alocate Ministerului Afacerilor Interne, fără a se solicita suplimentarea acestora”, se mai precizează în documentaţia pusă în dezbatere pe site-ul MAI.

surse: Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Greșeala pe care o fac toate femeile când merg la restaurant. Nici măcar nu își dau seama că este un gest foarte urât

Publicat

greșeala pe care o fac toate femeile când merg la

La orice vârstă, indiferent de poziţia socială sau de funcţia pe care o ocupi, trebuie să știi cum să te comporți în diferite situații, inclusiv atunci când ieși să iei masa la restaurant. La fel cum o femeie apreciază un bărbat manierat și elegant, și ea este mult mai bine văzută dacă se comportă ca o adevărată doamnă. Iată greșeala pe care o fac toate femeile când merg la restaurant!

Ce nu trebuie să faci la restaurant

Suntem în anul 2022 și, din păcate sau din fericire, constatăm că multe lucruri s-au schimbat, însă, există reguli de bază de conduită și etichetă pe care trebuie să le respectăm și care sunt încă în vigoare, de aceea astăzi vom vorbi despre cum trebuie să te comporți atunci când mergi la restaurant.

De cele mai multe ori, femeile obișnuiesc să-și așeze geanta la…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Visarion Alexa rupe tăcerea. Ce spune despre enoriașa care i-a făcut plângere. Dezvăluirea preotului în fața procurorilor

Publicat

visarion alexa rupe tăcerea. ce spune despre enoriașa care i a

Preotul Visarion Alexa este acuzat de o femeie de 37 de ani că a agresat-o sexual. Inițial, părintele și-a recunoscut fapta în fața celor de la Patriarhie. Acum însă, el și-a schimbat declarația. Iată ce a spus despre enoriașa care i-a făcut plângere.

Ce le-a spus Visarion Alexa procurorilor. Preotul şi-a schimbat declaraţia

După ce a fost acuzat de o femeie de 37 de ani de agresiune sexuală, preotul Visarion Alexa a ajuns pe mâna autorităților. Inițial, părintele și-a recunoscut fapta, însă acum a apărut în fața procurorilor cu o altă versiune.

Visarion Alexa susține că enoriașa ar fi plănuit totul, cu intenția de a-i strica imaginea. De curând, preotul le-a declarat procurorilor că femeia care a depus plângere împotriva lui pentru agresiune sexuală ar fi fost pusă de cineva să facă tot…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop joi, 6 octombrie. Vărsătorii își rezolvă problemele financiare. Vești bune și pentru Scorpioni

Publicat

horoscop joi, 6 octombrie. vărsătorii își rezolvă problemele financiare. vești

Horoscop joi, 6 octombrie 2022. Vărsătorii vor reuși să-și rezolva problemele financiare care le-au dat bătăi de cap în ultima vreme. Acum, nativii sepot concentra mai mult pe partea sentimentală. Și Taurii au parte de noroc în această zi. Iată ce le așteaptă și pe celelalte semne zodiacale!

Previziuni astrale pentru joi, 6 octombrie

Berbec

În ultima vreme ai ajutat pe toată lumea, iar acest lucru te-a epuizat. Astăzi este ziua în care trebuie să lași totul deoparte și să te odihnești. Relaxează-te și alege să desfășori o activitate care îți place foarte mult. Mergi la cumpărături, ieși cu prietenii sau pleacă într-o vacanță. Acum a venit momentul să uiți de probleme.

Taur

La începutul zilei vei fi destul de stresat și vei încerca să rezolvi anumite probleme de la locul de muncă….

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur cu magnitudinea de 2.7 produs în Vrancea

Publicat

seism cutremur 5 oct 2022

Un cutremur slab, cu magnitudinea de 2.8 s-a produs, miercuri seară, în Vrancea. Seismul a avut loc la adâncimea de s76 de kilometri.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, miercuri, 5 cctombrie 2022, la ora 20:11:54 -(ora locală a României, s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab, cu magnitudinea ml 2.8.

Seismul a avut loc la adâncimea de 76 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 84 kilometri E de Bra;ov, 85 kilometri S de Bacău, 108 kilometri NE de Ploiești, 115 kilometri V de Galați, 120 kilometri NV de Brăila, 159 kilometri N de București, 166 kilometri SV de Iași, 176 kilometri NE de Pitești, 195 kilometri E de Sibiu și 214 kilometri SV de Chișinău.

Citește mai departe