Connect with us

ACTUALITATE

Uniunea Europeană a comandat o cantitate importantă de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

Publicat

vaccin
fotografie cu caracter ilustrativ

Producătorul singurului vaccin autorizat împotriva variolei maimuţei, laboratorul danez Bavarian Nordic, a anunţat joi o comandă ce ar putea ajunge până la două milioane de doze pe o perioadă de doi ani de la Autoritatea Europeană de Pregătire şi Răspuns în Situaţii de Urgenţă (HERA), potrivit AFP.

Contractul acoperă perioada 2023-2024 şi permite ţărilor membre ale Uniunii Europene, dar şi ale Spaţiului Economic European şi din Balcani să cumpere vaccinul, a precizat Bavarian Nordic într-un comunicat.

Laboratorul afirmă că a primit o comandă iniţială de 700.000 de doze pentru 2023 din partea a 14 ţări afectate, via Autoritatea Europeană de Pregătire şi Răspuns în Situaţii de Urgenţă (HERA), creată în urma pandemiei de COVID-19.

 Uniunea Europeană a comandat o cantitate importantă de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei. OMS a decis pe 1 noiembrie menţinerea alertei sanitare maxime cu privire la variola maimuţei

Din iunie 2022 şi după raportarea unui număr mare de cazuri de variola maimuţei în Europa şi în întreaga lume, HERA a achiziţionat deja 330.000 de doze, a precizat Bavarian Nordic.

Comitetul de Urgenţă al OMS a decis pe 1 noiembrie menţinerea alertei sanitare maxime privind variola maimuţei, declarată pe 23 iulie.

Boala – care este endemică în unele ţări din Africa de Vest – se manifestă prin erupţii cutanate, care pot apărea pe organele genitale sau în gură, şi poate fi însoţită de pusee de febră, dureri în gât sau dureri la nivelul ganglionilor limfatici.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cod GALBEN de ceață la Cluj. Atenție, ȘOFERI

Publicat

ceata noaptea.jpg

Începând cu ora 20 și până la 23, meteorologii anunță cod galben de ceață în județul Cluj.

„Se va semnala ceață locală, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului”, se arată pe meteoromania.ro.

Șoferilor li se recomandă luarea măsurilor de siguranță necesare pentru a preveni accidentele cauzate de ghețuș și lipsa vizibilității.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O bătrânică de 70 de ani din Cluj va dormi iarna pe stradă. Proprietarul beciului în care stă o dă afară. O puteți ajuta?

Publicat

danie franco cezypkdceqc unsplash scaled e1670089242860.jpg

O vârstnică de 70 de ani din Cluj-Napoca are nevoie de ajutorul comunității. Iarna aceasta va dormi pe stradă deoarece proprietarul vrea să o dea afară.

„Doamna Maria trăiește la un subsol de casă plin de igrasie în Cluj, lucrează ca menajeră la o familie. De câteva zile a aflat că proprietarul subsolului o va da afară în plină iarnă. Vă ajunge să doarmă în gară/autoagară sau pe străzi. Primăria Cluj i-a aprobat o chirie de 900 ron/lună, cu următoarele condiții:

1) CF actualizat nu mai vechi de 30 de zile

2) contract de închiriere, înregistrat la ANAF”, se arată în postarea de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Indemnizația pentru creșterea copilului: modificări în modalitatea de calcul. Care sunt noutățile aprobate de Guvern

Publicat

mana copil familie parinti pixabay.jpg

Schimbări privind modul de acordare a indemnizației de creștere a copilului și concediul aferent au fost aprobate recent de Guvern. Una dintre noutăți este includerea în calcul și a veniturilor obținute de părinți, în străinătate.

Guvernul a aprobat în 29 noiembrie Ordonanța de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Actul normativ aprobat aduce o serie de modificări ce vizează repartizarea echitabilă a responsabilităților de îngrijire a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Biserica de lemn din Stolna, județul Cluj, o bijuterie arhitecturală „țărănească”

Publicat

biserica stolna 10.jpg

Un lăcaș de cult, ridicat din stejarii aflați în împrejurimi, dăinuie pe unul din dealurile care mărginesc Valea Stolnei, aproape de Săvădisla din 1730 . Biserica de lemn din Stolna are hramul „Cuvioasa Paraschiva” și este declarată monument istoric.

Unele inscripții, deteriorate între timp, ofereau detalii despre ridicarea edificiului prin contribuția a tot satul, în anul Domnului 1730, în zilele guvernatorului Korniș și prin grija preotului Ioan Popa. Pictura interioară s-a realizat în două etape, în 1730 și 1772, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe