Connect with us

EVENIMENT

Uniunea Europeană mobilizează asistență de urgență suplimentară pentru Siria și Turcia

Publicat

ce
Arhivă foto

Comisia Europeană a anunțat luni, 13 februarie 2023, că Uniunea Europeană continuă să depună eforturi pe toate fronturile pentru a le oferi asistență de urgență Siriei și Turciei, în urma cutremurelor care au afectat cele două țări.

Potrivit unui comunicat al CE, pentru Siria, au fost mobilizate stocurile UE din Italia și Dubai pentru furnizarea de provizii de urgență. Acestea includ articole precum corturi de iarnă, radiatoare, pături, apă, produse sanitare și de igienă și seturi de bucătărie.

Ajutorul va fi distribuit atât în zonele controlate de guvern împreună cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), cât și în zonele care nu sunt controlate de guvern din nord-vestul Siriei, în cooperare cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

În plus, Comisia anunță că analizează oportunitățile existente pentru o abordare de tip „Echipa Europa”, colaborând cu statele membre pentru a mobiliza adăposturi din stocurile acestora.

Mai mult, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE (EUCPM), 10 țări europene (Austria, Bulgaria, Cipru, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, România, Slovenia și Norvegia) au oferit poporului sirian mii de corturi, pături, saci de dormit, saltele, paturi, generatoare, radiatoare, medicamente, produse alimentare, îmbrăcăminte de iarnă, măști etc.

Uniunea Europeană mobilizează asistență de urgență suplimentară pentru Siria și Turcia. Țările europene au oferit 1.652 de salvatori și 105 câini de căutare

Doi ofițeri de legătură ai Centrului de coordonare a răspunsului la situații de urgență (ERCC) vor fi trimiși luni la Beirut pentru a sprijini coordonarea asistenței pe care UE o oferă Siriei.

Aceasta se adaugă unei sume inițiale suplimentare de 3,5 milioane de euro sub formă de asistență umanitară, menită să acopere nevoile cele mai urgente, precum numerar pentru adăpost și produse nealimentare, apă și salubritate, sănătate și operațiuni de căutare și salvare.

Pentru Turcia, Comisia anunță că va mobiliza sprijin suplimentar și va răspunde cererii de asistență a Turciei. 21 de state membre ale UE și trei state participante la EUCPM au oferit deja un total de 38 de echipe – Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Spania, împreună cu Albania, Muntenegru și Serbia.

În total, țările europene au oferit 1.652 de salvatori și 105 câini de căutare. De asemenea, Comisia canalizează asistența sub formă de articole pentru adăposturi de urgență din partea a 12 state membre ale UE, care oferă unități de cazare de urgență din rezerva rescEU găzduite de Suedia, precum și mii de corturi și paturi găzduite de România, care urmează a fi trimise în Turcia.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani. Anunțul ministrului Educației

Publicat

video: evaluare națională și bacalaureat 2024. cum vor fi organizate

Profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice implicate în această acțiune va fi calculată la volumul de muncă.

În acest an, lucrările elevilor la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Profesorii evaluator vor fi selectați aleatoriu prin platforma ministerului.

”Platforma, cred eu, reduce efortul,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la ANAF și apoi la Eurofisc. Trebuie raportate prin CESOP până în 30 aprilie

Publicat

tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la anaf și apoi la

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la ANAF și apoi la Eurofisc. Prestatorii de servicii de plăți online trebuie să transmită către ANAF, până pe 30 aprilie, prima raportare trimestrială despre beneficiarii plăților transfrontaliere din sistemul lor. 

Supranumită CESOP (Sistemul Electronic Central de Informații de Plată), raportarea îi vizează pe comercianții online care încasează peste 25 de plăți transfrontaliere în fiecare trimestru.

Aceste informaţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

GREVĂ JAPONEZĂ la Registrul Comerțului, la nivel național. Angajații vor salarii mai mari și sporuri de suprasolicitare

Publicat

grevĂ japonezĂ la registrul comerțului, la nivel național. angajații vor

GREVĂ JAPONEZĂ la Registrul Comerțului: Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional. 

Angajații solicită Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”.

Sindicaliştii revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Publicat

euro e1585126946240.jpg

Calmul temporar existent între atacul Iranului asupra statului evreu și momentul în care Israelul va răspunde cu aceeași monedă, a redus aversiunea față de risc dar și prețul petrolului.

Cursul euro a scăzut miercuri de la 4,9763 la 4,9754 lei, într-o ședință în care tranzacțiile s-au înghesuit în culoarul 4,975 – 4,976 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Evoluția leului nu a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe