Connect with us

EDUCATIE

Universitatea din Oradea va primi cea mai mare finanțare din țară pentru proiectele de mobilitate Erasmus+

Publicat

universitatea oradea 27072022.jpg

Universitatea din Oradea va primi cea mai mare finanţare din ţară pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. Este vorba despre peste un milion de euro, dintr-un total de 8 milioane de euro care vor fi împărţiţi între 44 de universităţi din România.

Potrivit comunicatului universităţii, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a dat publicităţii rezultatele selecţiei de candidaturi Proiecte de mobilitate în domeniul universitar susţinute din fondurile politicii externe ale UE, KA171-HED Apelul 2022 – runda 23 februarie 2022.

Profesori şi studenţi din aproape 40 de țări, incluși în parteneriat

„Universitatea din Oradea îşi reconfirmă opţiunea fermă în direcţia internaţionalizării. De această dată, instituţia academică orădeană se situează în fruntea clasamentului naţional al finanţării proiectelor de mobilitate din domeniul universitar, proiecte susţinute din fondurile politicii externe ale Uniunii Europene. Este vorba de fonduri dedicate mobilităţii universitare din ţări neasociate programelor Erasmus +” se arată în comunicatul universităţii.

Graţie acestor finanţări, profesori şi studenţi de la Universitatea din Oradea şi din aproape 40 de ţări ale lumii, precum: Peru, Arabia Saudită, Armenia, Republica Moldova, Ucraina, Israel, Iordania, Kenya, Africa de Sud, SUA, Canada, Albania, Muntenegru, vor putea să înveţe sau să susţină cursuri la Oradea, respectiv în universităţi din aceste state.

„Universitatea din Oradea a aplicat pentru toate cele 12 regiuni ale lumii eligibile în cadrul acestui proiect şi a primit finanţare pentru fiecare din ele. Unul din cele mai importante aspecte legate de acest incontestabil succes este faptul că, prin intermediul Universităţii din Oradea, profesorii şi studenţii care vor lua parte la aceste programe de mobilitate pot accesa şi alte instituţii academice europene, partenerele noastre în cadrul programului EU GREEN”, a precizat coordonatoarea Departamentului de Relaţii Internaţionale al Universităţii din Oradea, Carmen Buran.

Prorectorul Sorin Borza a subliniat, la rândul său, că această alocare în topul naţional „este un rezultat semnificativ, rodul unei munci de echipă”, cu atât mai de apreciat cu cât alte universităţi, precum cele din Cluj-Napoca sau Timişoara, au primit alocări bugetare sub nivelul record atins de Universitatea din Oradea.

„Acest succes vine să confirme încă o dată opţiunea spre internaţionalizare a universităţii noastre, în contextul apartenenţei ei la consorţiul EU GREEN”, a conchis prorectorul.

Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Master profesional la Academia de Poliţie, ca formă de pregătire a ofiţerilor de poliţie

Publicat

politie 2 e1664452722913.jpg

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, a operaţionalizat, începând cu acest an universitar, programul de master profesional, ca formă de pregătire iniţială a ofiţerilor de poliţie, pentru absolvenţii altor facultăţi, măsură luată în vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

În urma susţinerii concursului de admitere, s-a constatat că aproximativ 90% sunt agenţi de poliţie încadraţi în unităţi ale MAI.

„Având în vedere această situaţie, la nivelul structurilor de specialitate a fost realizată o analiză în scopul identificării soluţiilor de reglementare pentru gestionarea corespunzătoare a raporturilor de serviciu ale acestora, ţinând cont de faptul că participarea la programul de master profesional presupune prezenţa obligatorie în instituţia de învăţământ pe toată durata lui”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, marţi, AGERPRES.

 

Master profesional la Academia de Poliţie, ca formă de pregătire a ofiţerilor de poliţie: modifică Statutul Poliţistului

În acest sens, a fost elaborat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care să modifice Statutul Poliţistului, fiind reglementată posibilitatea frecventării acestor cursuri cu scoatere de la locul de muncă, cu acordarea drepturilor băneşti prevăzute de Legea salarizării pentru asemenea situaţii.

La final, absolvenţii acestei forme de învăţământ vor fi încadraţi în funcţie de nevoile instituţionale, cu obligaţia să-şi desfăşoare activitatea pentru o perioadă de 5 ani în cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, după caz, unde au fost repartizaţi după absolvire.

Master profesional la Academia de Poliţie, ca formă de pregătire a ofiţerilor de poliţie: Nerespectarea angajamentului încheiat în urma admiterii

„Nerespectarea angajamentului încheiat în urma admiterii atrage obligaţia restituirii, proporţional cu perioada rămasă de executat, a cheltuielilor efectuate în total pe timpul şcolarizării, inclusiv a drepturilor financiare acordate pe perioada cursurilor cu scoatere de la locul de muncă”, arată sursa citată. AGERPRES

Citește mai departe

EDUCATIE

Miercuri, 5 octombrie – zi liberă pentru elevi și profesori, de Ziua Mondială a Educației. Când va fi prima vacanță din anul școlar 2022-2023

Publicat

scoala elevi generic ebihoreanul 23062022 1.jpg

Miercuri, 5 octombrie, este zi liberă pentru elevi și profesori. În data de 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, zi care, potrivit legii, este nelucrătoare în învățământ.

Prin urmare, în data de 5 octombrie nu se fac cursuri.

Până la sfârșitul anului 2022, elevii și profesorii vor mai beneficia de încă cinci zile libere, respectiv în data de 30 noiembrie, de Sfântul Apostol Andrei, în 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, precum și de Crăciun – zilele de 25, 26 și 27 decembrie.

Peste două săptămâni, va fi prima vacanță din anul școlar 2022-2023. De sâmbătă, 22 octombrie, elevii intră în vacanță de o săptămână, până în 30 octombrie inclusiv.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca, a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni

Publicat

ligia deca captura video fb
sursa foto: captură video Facebook / Administrația Prezidențială a României

Fostul consilier prezidenţial, Ligia Deca, a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a semnat, luni, decretele privind eliberarea Ligiei Deca din funcţia de consilier prezidenţial şi numirea în funcţia de ministru al Educaţiei.

Anterior, Biroul Politic Naţional al PNL a decis să o propună pe Ligia Deca în funcţia de ministru al Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a demisionat joia trecută din funcţie. Agerpres

Citește mai departe

EDUCATIE

BREAKING NEWS. PNL a votat noul ministru al Educaţiei

Publicat

deca

Ligia Deca a fost votată, luni, de conducerea PNL, pentru conducerea Ministerului Educaţiei.

Conform unor surse politice citate de MEDIAFAX, în şedinţa BPN al PNL au fost doar două voturi de abţinere, în rest cu toții au votat „pentru”.

Ligia Deca a fost numită în funcţia de consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare în decembrie 2019.

Votul pentru Deca vine după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației.

Citește mai departe