Connect with us

ACTUALITATE

Nici un student din cadrul Universității Poli din Timișoara fără loc de cazare

Publicat

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT), care are o capacitate de peste 6.000 de spaţii de cazare în mod obişnuit, le va putea pune la dispoziţie solicitanţilor de camere din acest an peste 4.200 de locuri, pentru a răspunde restricţiilor pandemiei, conducerea instituţiei de învăţământ superior dând asigurări că nu va rămâne niciun student fără cazare.

„UPT le oferă studenţilor 6.067 de locuri de cazare, distribuite în camere de două şi de cinci locuri. În situaţia în care, în camerele de cinci locuri vor locui trei studenţi, capacitatea totală de cazare este redusă la 4.226 de locuri.

Ca atare, într-o cameră mare (de cinci locuri obişnuite – n.r.) vor fi maximum trei studenţi, dar vor fi grupe de patru-cinci studenţi care vor sta alternativ, pe module, astfel încât vor fi cel mult trei ocupanţi de cameră simultan.

În funcţie de condiţiile de siguranţă epidemiologică, în camerele de cinci locuri vor fi cazaţi maximum trei studenţi, iar cele de două locuri pot fi populate normal.

Toate solicitările de cazare ale studenţilor UPT vor putea fi onorate, deoarece procesul didactic se intenţionează a se desfăşura pe module, ceea ce va permite cazarea studenţilor alternativ, în camere”, a declarat purtătorul de cuvânt al UPT, Lucian Ronkov.

Potrivit acestuia, cursurile încep pe 22 septembrie şi se conturează pentru toţi anii cinci săptămâni de cursuri online, patru săptămâni faţă în faţă şi online alternativ, patru săptămâni cu rotirea studenţilor din primele patru săptămâni. Săptămâna de după Anul Nou va fi online.

„În cadrul universităţii a fost lansată o consultare publică internă pentru stabilirea modului de desfăşurare a cursurilor.

Decizia finală încă nu a fost luată, dar s-a conturat o idee generală care delimitează cele 14 săptămâni de activităţi didactice astfel: primele cinci săptămâni cu predare cursuri online, următoarele opt săptămâni vor fi, în paralel, cu activităţi faţă în faţă şi activităţi online, cu jumătăţi de formaţii de studiu (patru săptămâni, jumătate din fiecare an va efectua activităţi de laborator faţă în faţă, iar cealaltă jumătate online, iar următoarele patru săptămâni se vor inversa grupele), ultima săptămână va fi de finalizare cu activităţi online.

Pentru anul I se analizează ideea de a desfăşura activităţi faţă în faţă chiar de la începutul anului universitar”, a detaliat Lucian Ronkov. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Sisoe

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios sisoe

Publicitate

Sfântul Cuvios Sisoe (†429), urmând cu osârdie lui Hristos, a trăit în sihăstrie, în pustiile Egiptului. Prin smerenie şi rugăciune i-a biruit pe vrăjmaşii nevăzuţi, iar locul nevoirii sale a fost în muntele în care s-a nevoit şi Cuviosul Antonie cel Mare (251-356), fiind cu adevărat următor al vieţii acestuia.

Pentru viaţa sa curată s-a învrednicit de darul facerii de minuni, înviind copilul unui mirean care venise la el pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe