EVENIMENT
UNSAR: 10.000 de familii care au pierdut pe cineva drag au beneficiat de sprijin financiar, în baza asigurărilor de viaţă
Anul trecut, aproximativ 10.000 de familii care au suferit pierderi în rândul persoanelor dragi au beneficiat de indemnizații oferite în temeiul asigurărilor de viață, conform informațiilor furnizate de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
De altfel, românii au beneficiat de protecţie financiară sporită în baza asigurărilor de viaţă, valoarea indemnizaţiilor plătite de companiile de profil ridicându-se la 337 milioane lei, în creştere cu 10% comparativ cu anul precedent.
„În diverse situaţii neprevăzute, nefericite, asigurările de viaţă contribuie la menţinerea unui echilibru financiar şi la creşterea rezilienţei – fie că vorbim de accidente, îmbolnăviri sau chiar decese.
Toate acestea pot avea, din păcate, efecte negative semnificative asupra familiilor noastre, pe lângă suferinţa provocată, de la incapacitate temporară de muncă, până la cheltuieli medicale pentru acoperirea intervenţiilor chirurgicale, a spitalizărilor sau chiar a diagnosticării cu boli grave”, se menţionează în comunicat.
Astfel, pentru multe familii din România, apariţia unui potenţial eveniment nefericit ar duce la o degradare considerabilă a nivelului de trai.
Conform studiilor UNSAR, pentru o familie, diferenţa între resursele disponibile şi cele de care ar avea nevoie într-o astfel de situaţie dificilă este, în medie, de circa 132.000 lei.
Asigurarea de viaţă este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state
„Nimic nu poate înlocui durerea pierderii unui membru al familiei.
Dar, în astfel de cazuri, putem măcar să diminuăm povara financiară asupra familiei, care trece prin momente dificile până la redresarea emoţională şi financiară.
Alegerea unei asigurări de viaţă reprezintă un pas important pe care îl putem face pentru gestionarea potenţialelor riscuri financiare la care suntem expuşi noi şi familia noastră”, a declarat Alexandru Ciuncan, Preşedinte & Director General al UNSAR.
Asigurarea de viaţă este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state în aplicarea politicii lor sociale.
Majoritatea membrilor OECD, precum şi o bună parte dintre statele membre UE stimulează prin mijloace fiscale dezvoltarea pieţei asigurărilor de viaţă.
„Cu toţii putem face ceva mai mult pentru viaţa şi bunăstarea noastră şi a familiei noastre.
Desigur, reducerea vulnerabilităţii românilor poate fi atenuată, deopotrivă, şi prin acordarea de facilitaţi fiscale pentru asigurările de viaţă”, a precizat Roxana Băluţă, Specialist Asigurări de Viaţă şi Sănătate & Coordonator Programe UNSAR.
Asigurările de viaţă au ca acoperire de bază decesul persoanei asigurate, la care pot fi adăugate clauze suplimentare – în funcţie de nevoile fiecăruia, precum spitalizare, intervenţii chirurgicale, fracturi, arsuri, incapacitate temporară de muncă, invaliditate, sau boli grave şi nu numai.
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil.
Acestea sunt produse modulare, menite să răspundă nevoilor particulare ale oamenilor şi, implicit, diverselor riscuri la care suntem expuşi, pentru un nivel sporit de bunăstare a populaţiei, pe termen lung.
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil.
Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări.
Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.
Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Agerpres
EVENIMENT
Fetiță de 13 ani dispărută la Cluj-Napoca. Este căutată de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți
O fetiță de 13 ani a dispărut de acasă duminică, 17 noiembrie.
Copila este căutată de familie, iar cei care au văzut-o sunt rugați să sune de urgență la poliție.
Fetiță de 13 ani dispărută la Cluj-Napoca. Este căutată de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți
Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată duminică despre faptul că DARIA-ALEXANDRA COCOI, în vârstă de 13 de ani, a plecat voluntar din Cluj-Napoca, în jurul orei 16.30, iar până în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Astăzi, 18 noiembrie 2024, doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a efectuat o vizită oficială în județul Cluj, unde a avut întâlniri cu instituțiile din subordinea Ministerului pe care în conduce, inclusiv cu reprezentanți ai Casei Județene de Pensii.
În cadrul vizitei, ministrul a mulțumit în mod special echipelor implicate pentru eforturile lor continue depuse în cadrul procesului de recalculare a pensiilor: „Datorită…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Un incendiu a izbucnit la o casă din Turda. Focul a pornit de la un scurt-circuit. Nimeni nu a fost rănit.
„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit în această după-amiază pentru stingerea flăcărilor care au izbucnit într-o gospodărie situată pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Turda.
FOTO. INCENDIU la o casă din Turda. FOCUL a pornit de la un scurt-circuit
La fața locului au ajuns trei autospeciale pentru stingerea incendiilor…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Cardurile educaționale în valoare de 500 de lei au început să fie încărcate în mai multe județe. Preșcolarii și elevii de primar și gimnaziu defavorizați primesc acești bani dacă se încadrează în condițiile ordonanței de urgență nr. 83/2023.
Cardurile educaționale trebuie utilizate exclusiv pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei, potrivit OUG nr. 83/2023. Pe site-ul -ul Ministerului…
Citește mai mult pe Cluj24.ro