Connect with us

EVENIMENT

UNSAR: 10.000 de familii care au pierdut pe cineva drag au beneficiat de sprijin financiar, în baza asigurărilor de viaţă

Publicat

1701033983 bani lei pixabay e1663503847879.jpg
sursa foto: pixabay.com

Anul trecut, aproximativ 10.000 de familii care au suferit pierderi în rândul persoanelor dragi au beneficiat de indemnizații oferite în temeiul asigurărilor de viață, conform informațiilor furnizate de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

De altfel, românii au beneficiat de protecţie financiară sporită în baza asigurărilor de viaţă, valoarea indemnizaţiilor plătite de companiile de profil ridicându-se la 337 milioane lei, în creştere cu 10% comparativ cu anul precedent.

„În diverse situaţii neprevăzute, nefericite, asigurările de viaţă contribuie la menţinerea unui echilibru financiar şi la creşterea rezilienţei – fie că vorbim de accidente, îmbolnăviri sau chiar decese.

Toate acestea pot avea, din păcate, efecte negative semnificative asupra familiilor noastre, pe lângă suferinţa provocată, de la incapacitate temporară de muncă, până la cheltuieli medicale pentru acoperirea intervenţiilor chirurgicale, a spitalizărilor sau chiar a diagnosticării cu boli grave”, se menţionează în comunicat.

Astfel, pentru multe familii din România, apariţia unui potenţial eveniment nefericit ar duce la o degradare considerabilă a nivelului de trai.

Conform studiilor UNSAR, pentru o familie, diferenţa între resursele disponibile şi cele de care ar avea nevoie într-o astfel de situaţie dificilă este, în medie, de circa 132.000 lei.

Asigurarea de viaţă este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state

„Nimic nu poate înlocui durerea pierderii unui membru al familiei.

Dar, în astfel de cazuri, putem măcar să diminuăm povara financiară asupra familiei, care trece prin momente dificile până la redresarea emoţională şi financiară.

Alegerea unei asigurări de viaţă reprezintă un pas important pe care îl putem face pentru gestionarea potenţialelor riscuri financiare la care suntem expuşi noi şi familia noastră”, a declarat Alexandru Ciuncan, Preşedinte & Director General al UNSAR.

Asigurarea de viaţă este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state în aplicarea politicii lor sociale.

Majoritatea membrilor OECD, precum şi o bună parte dintre statele membre UE stimulează prin mijloace fiscale dezvoltarea pieţei asigurărilor de viaţă.

„Cu toţii putem face ceva mai mult pentru viaţa şi bunăstarea noastră şi a familiei noastre.

Desigur, reducerea vulnerabilităţii românilor poate fi atenuată, deopotrivă, şi prin acordarea de facilitaţi fiscale pentru asigurările de viaţă”, a precizat Roxana Băluţă, Specialist Asigurări de Viaţă şi Sănătate & Coordonator Programe UNSAR.

Asigurările de viaţă au ca acoperire de bază decesul persoanei asigurate, la care pot fi adăugate clauze suplimentare – în funcţie de nevoile fiecăruia, precum spitalizare, intervenţii chirurgicale, fracturi, arsuri, incapacitate temporară de muncă, invaliditate, sau boli grave şi nu numai.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil.

Acestea sunt produse modulare, menite să răspundă nevoilor particulare ale oamenilor şi, implicit, diverselor riscuri la care suntem expuşi, pentru un nivel sporit de bunăstare a populaţiei, pe termen lung.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil.

Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări.

Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații, tradiții și obiceiuri

Publicat

florii1.jpg

Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică, 28 aprilie, Intrarea Domnului în Ierusalim. Cunoscută și ca Duminica Floriilor, aceasta este o sărbătoare importantă care se celebrează cu o săptămână înainte de Sfintele Paști.

Denumirea populară a sărbătorii, Florii, are origini păgâne și provine de la Flora, zeiţa romană a reînvierii naturii.

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MARȚI: Calea Crucii – procesiune pe străzile din Blaj, organizată de Biserica Greco-Catolică. Traseul evenimentului

Publicat

marȚi: calea crucii – procesiune pe străzile din blaj, organizată

Biserica Greco-Catolică organizează, în Săptămâna Mare, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul religios va avea loc, n Marțea Mare, marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00.

Procesiunea va începe la Capela Arhiereilor – Parohia Blaj II şi sosirea la Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” – Parohia Blaj I.

Și în acest an, la Calea Crucii va participa, în numele Preafericitului Cardinal Lucian, Întâistătătorul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nume care se sărbătoresc de FLORII. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 28 aprilie. 1,8 milioane de români au nume de flori

Publicat

nume care se sărbătoresc de florii. cui îi poți spune

Nume care se sărbătoresc de Florii. Persoanele care poartă nume de flori sunt sărbătorite anul acesta în 28 aprilie. Sunt circa 1,8 milioane de români aniversați de Florii.

Aproximativ 61o.ooo sunt bărbaţi, iar peste 1,7 milioane sunt femei, potrivit datelor de la Evidența Populației.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

Cei mai mulți dintre românii care îşi sărbătoresc onomastica de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Saci cu nisip pentru oprirea infiltrațiilor de apă la alunecarea de teren de pe str. Uliului

Publicat

saci.jpg

Mai mulți saci cu nisip au fost puși în perimetrul surpăturii de pe strada Uliului pentru a opri infiltrațiile de apă.

Muncitori ai RADP Cluj-Napoca au intervenit sâmbătă după-amiază pe strada Uliului nr. 90, unde au amplasat mai mulți saci cu nisip pentru a opri infiltrațiile de apă. Potrivit directorului RADP, aceasta ar fi fost măsura dispusă de către experți pentru a proteja zona în caz de ploaie.

„Nu este nicio soluție, este respectarea dispoziției…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe