Connect with us

ACTUALITATE

UNTRR solictă introducerea ”formularului de localizare a pasagerilor”pentru toate persoanele străine care intră pe teritoriul României

Publicat

tiruri

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită autorităţilor române introducerea „formularului de localizare a pasagerilor”, pentru o mai bună monitorizare a activităţii transportatorilor şi conducătorilor auto străini pe teritoriul României.

„UNTRR solicită Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor introducerea în România a „formularului de localizare a pasagerilor”, în format online, pentru a se asigura o trasabilitate a tuturor cetăţenilor străini, inclusiv a conducătorilor auto care intră pe teritoriul naţional sau se află în tranzit. Această măsură va permite monitorizarea, mai eficientă, a activităţii transportatorilor străini/conducătorilor auto străini pe teritoriul României, atât pentru acest moment unic care reprezintă o provocare sanitară pe termen scurt şi mediu, dar nu numai”, se arată într-un comunicat al transportatorilor remis vineri AGERPRES.

În contextul pandemiei de COVID-19, unele state au introdus formulare online pe care toate persoanele, inclusiv conducătorii auto profesionişti, trebuie să le completeze înainte de a intra în respectivele ţări.

Potrivit sursei citate, formularul se solicită în următoarele state: Grecia: Passenger Locator Form – acest formular trebuie completat de către toate persoanele, inclusiv conducătorii auto, şi este considerat un document necesar pentru intrarea pe teritoriul Greciei, pe orice cale de acces (https://travel.gov.gr/#/); Belgia: Passenger Locator Form – toate persoanele care călătoresc în Belgia trebuie să completeze acest formular înainte de a intra în ţară, iar conducătorii auto trebuie să completeze acest formular dacă stau mai mult de 48 de ore pe teritoriul Belgiei (https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form).

De asemenea, formularul se mai solicită în Marea Britanie: UK Passenger Contact Locator – toţi cetăţenii care intră în Marea Britanie trebuie să completeze acest formular cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în ţară. Conducătorii auto trebuie, de asemenea, să completeze acest formular: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk; Germania: Digital Registration on Entry – acest formular se completează de către toate persoanele, inclusiv conducătorii auto, care s-au aflat într-o „zonă care prezintă motive de îngrijorare” în ultimele 10 zile înainte de la intrarea pe teritoriul Germaniei (https://www.einreiseanmeldung.de/#/); Austria: Pre-Travel Clearance Form – persoanele care intenţionează să călătorească în Austria trebuie să completeze acest formular, conducătorii auto sunt scutiţi de la această obligativitate (https://www.formularservice.gv.at/site/fsrv/user/formular.aspx?pid=15dd7f9c98c24952828eb414c8884f1a&pn=Bfd027cf662624276a5ca9a9b970bcdf9&lang=en).

UNTRR precizează că Italia şi Franţa au introdus, în schimb, declaraţia pe proprie răspundere, care trebuie completată de toate persoanele care intenţionează să călătorească în aceste ţari, inclusiv conducătorii auto.

În contextul monitorizării transporturilor rutiere de marfă, Ungaria a introdus, începând cu 1 ianuarie 2021, Sistemul electronic de preînregistrare a autorizaţiilor auto – BIREG, pentru a asigura trasabilitatea şi controlul utilizării legale a autorizaţiilor auto bilaterale/terţa ţară şi multilaterale CEMT. În prezent, firmele de transport rutier care operează exclusiv sub licenţa comunitară UE nu trebuie să se înregistreze, cu excepţia celor care efectuează pe teritoriul Ungariei operaţiuni de cabotaj sau operaţiuni de transport cu autorizaţii CEMT.

În acest context, UNTRR consideră necesar ca autorităţile române să adopte măsuri similare celorlalte State Membre UE şi solicită autorităţilor introducerea în România a „Formularului de Localizare a Pasagerilor” pentru toate persoanele străine care intră pe teritoriul naţional, inclusiv pentru conducătorii auto străini care operează transporturi rutiere pe teritoriul României.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală fondată în 1990, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Lucrări la intrarea principală în sediul Spitalului Județean din Alba Iulia. Precizări pentru pacienți

Publicat

sju alba iulia wm.jpg

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia derulează lucrări de amenajare la intrarea principală, necesare pentru confortul pacienților și îndeplinirea condițiilor de evacuare impuse de ISU, transmit reprezentanții unității medicale.

Accesul în incita spitalului al personalului, dar și al pacienților care se prezintă la internare programată (continuă sau de zi), se face dinspre Bulevardul Transilvaniei, pe intrarea secundară (provizorie) din curtea interioară dintre corpurile A și C.

Constructorul a început organizarea și amenajarea de șantier,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânără drogată, prinsă la volan în Oradea, un şofer "afumat" a fost tras pe dreapta în Valea lui Mihai

Publicat

rutiera generic29062022.jpg

O tânără în vârstă de 20 ani din Oradea şi un şofer de 25 ani din Valea lui Mihai s-au ales cu dosare penale după ce au fost găsiţi conducând maşinile sub influenţa unor substanţe interzise. 
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum poți deveni ofițer ISU: ADMITERE Facultatea de Pompieri 2022. Înscrieri, acte, condiții pentru candidați

Publicat

pompier ofiter.jpg

Admitere Facultatea de Pompieri 2022: Cei care vor să devină ofițeri ISU se pot înscrie la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, pentru locurile alocate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, până în 8 iulie.

Potrivit alba24.ro, pentru anul de învățământ 2022 – 2023, locurile aprobate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență la facultățile aparținând Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” sunt următoarele:

  • 38 de locuri la Facultatea de Pompieri (programul de studii „Instalații pentru construcții – pompieri”) – forma de învățământ cu frecvență 4 ani;
  • 8 locuri la Facultatea de Drept (programul de studii „Drept”) – forma de învățământ cu frecvență 4 ani.

La primirea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Laborator de radiologie intervențională, la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca

Publicat

labo 1.jpg

La Secția Clinică Radiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca se pun, vineri, bazele unui laborator de radiologie intervențională, odată cu punerea în funcțiune a angiografului de înaltă performanță de tipul GE Innova 540, intrat recent în dotarea spitalului.

”Cu ajutorul aparatului și a echipelor medicale specializate vor fi acoperite servicii medicale din domeniul radiologiei intervenționale oncologice (chemoembolizare) și neurologice (proceduri care fac parte din terapia Accidentului Vascular Cerebral, cum ar fi trombospirația), embolizări în cazul hemoragiilor interne,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe