Connect with us

EVENIMENT

UPDATE AȚI VĂZUT-O? O minoră din Alba Iulia a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Poliția și familia o caută

Publicat

update aȚi vĂzut o? o minoră din alba iulia a plecat

Polițiștii din Alba au căutat o minoră în vârstă de 13 ani, din Alba Iulia, care a plecat joi seara de la domiciliu și nu a mai revenit. 

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, minora a fost identificată pe raza municipiului Alba Iulia.

Din primele date rezultă că în perioada în care a lipsit de la domiciliu nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

Știrea inițială:

La data de 21 septembrie 2023, în jurul orei 21:27, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați de către un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Spectacol cu muzica unor celebre filme istorice româneşti, la Opera Naţională din Bucureşti. Când va avea loc

Publicat

Arhivă foto

Un eveniment muzical remarcabil intitulat „Muzici ale Filmului Istoric Românesc” – un concert-spectacol de excepție, va avea loc la Opera Națională din București pe data de 12 decembrie, începând cu ora 19:00.

Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de colonelul Aurel Gheorghiţă şi căpitanul Daniel Metea, va readuce la lumină pagini sonore de referinţă care au asigurat succesul a şase celebre filme istorice româneşti: „Pe aici nu se trece!”, „Noi, cei din linia întâi”, „Ştefan cel Mare – Vaslui – 1475”, „Mihai Viteazul”, „Osânda” şi „Pistruiatul”, a transmis Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR).

Personalităţi de primă mărime ale scenei artistice româneşti – actori, compozitori, regizori, muzicologi şi producători – vor comenta şi readuce în actualitate aceste producţii cinematografice şi muzicale, ce au aparţinut unor figuri centrale ale filmului autohton, precum regizorii Doru Năstase, Sergiu Nicolaescu, Mircea Drăgan şi compozitorii Tiberiu Olah, Adrian Enescu, Horia Moculescu şi Theodor Grigoriu.

Evenimentul se va bucura de participarea actorilor Ioana Pavelescu, Costel Băloiu, Vlad Rădescu, Cristian Şofron, Ştefan Velniciuc, a compozitorului Horia Moculescu şi a muzicologilor Valentina Sandu-Dediu, Olguţa Lupu şi Nicolae Gheorghiţă.

Acces public

Asociaţia „6 Dorobanţi” – grup de reconstituire istorico-militară, coordonată de criticul şi istoricul Adrian-Silvan Ionescu, va prezenta uniforme militare de epocă din Primul Război Mondial.

Accesul publicului se va realiza pe bază de invitaţii care se pot obţine prin înscrieri prin email la adresa ucmr.office@gmail.com sau prin telefon la numărul 021.317.79.66, secretariatul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, începând cu data de 4 decembrie, de luni până vineri între orele 10,00 – 15,00.

Organizat de Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Opera Naţională din Bucureşti, Arhiva Naţională de Filme şi universităţi de teatru şi film din ţară, „Muzici ale filmului istoric românesc” este un concert – spectacol inclus într-un proiect inter-universitar ce îşi propune cercetarea, recuperarea din arhive şi reintroducerea în circuitul concertistic a muzicilor de film românesc compuse înainte de 1990. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Sondaj INSCOP: Geoană, Kovesi şi Boc, pe primele locuri în topul încrederii. Cine sunt politicienii cu cea mai mare notorietate

Publicat

sondaj inscop: geoană, kovesi şi boc, pe primele locuri în

Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii în personalități publice, urmat de Laura Codruța Kovesi și Emil Boc, potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în noiembrie 2023. 

„Clasamentul încrederii în personalități este dominat de deținătorii celor mai importante poziții ocupate de cetățeni români pe plan internațional, Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO și Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

TRADIȚII în seara lui Moș Nicolae. Copiii își pregătesc GHETUȚELE pentru cadouri și NUIELUȘE

Publicat

mos nicolae.jpg

Seara zilei de 5 decembrie este un prilej de bucurie pentru toţi copiii. Este seara lui Moș Nicolae, când ghetuțele lustruite își așteaptă cadourile și nuielușile, scrie Alba24.ro.

Tradiţia darurilor primite de la Moş Nicolae are origini străvechi din vremea unui personaj, devenit legendar, care a existat cu adevărat, scrie Agerpres.

Seara lui Moș Nicolae. Copiii își pregătesc GHETUȚELE pentru cadouri și NUIELUȘE

Acesta era un episcop cu mare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Numele care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae. Peste 800.000 de români își serbează onomastica pe 6 decembrie

Publicat

numele care se sărbătoresc de sfântul nicolae. peste 800.000 de

Numele care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae în România cunosc foarte multe variante și derivate. Peste 800.000 de români își sărbătoresc onomastica pe 6 decembrie.

În România, de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, se sărbătoresc mai ales persoanele care poartă numele Nicolae, Nicoleta, Nicu, Nicușor, Neculai, Nicol, Nicolaie, Niculina, Nicolina și altele derivate.

MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI și felicitări pe care le poți trimite celor care-și sărbătoresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe