Connect with us

EVENIMENT

Urmărire ca în filme în județul Gorj. Un bărbat băut nu a oprit la semnalele polițiștilor

Publicat

politia-noaptea

Poliţiştii au făcut uz de armă în cazul unui conducător auto din județul Gorj, în vârstă de 32 de ani care nu a oprit la semnalul agenţilor, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Gorj, în cursul nopţii de joi spre vineri, 25 septembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce îşi desfăşurau activitatea pe raza municipiului Târgu Jiu, respectiv DN 67 – Calea Bucureşti, au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce se deplasa dinspre municipiul Târgu Jiu către Râmnicu Vâlcea, acesta neoprind, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia.

După aproximativ 7 kilometri de urmărire, poliţiştii au executat un foc de avertisment în plan vertical şi, întrucât autoturismul şi-a continuat deplasarea, s-au executat 4 focuri asupra acestuia, trei dintre ele lovind caroseria în partea din spate şi unul a lovit anvelopa stânga faţă, autovehiculul oprindu-se.

„La nivelul IPJ Gorj s-a constituit echipă operativă care a efectuat cercetarea la faţa locului, iar cu ocazia verificărilor efectuate a fost identificat conducătorul autovehiculului, un bărbat, de 32 de ani, din comuna Scoarţa. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarierea autovehiculului”, au precizat reprezentanţii IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Borbolatița, obiceiul străvechi al veseliei, al ploii și al belșugului, ținut a doua zi de Paște în satul Limba din Alba. FOTO

Publicat

borbolatița, obiceiul străvechi al veseliei, al ploii și al belșugului,

Borbolatița, obiceiul străvechi al veseliei: Locuitorii salului Limba (comuna Ciugud) au sărbătoresc luni Borbolatița, un obicei păstrat în judetul Alba din moși strămoși.

Borbolatiţa este un obicei care se desfăşoară în ziua de „Sfântul Gheorghe”, dar când 23 aprilie cade în post, obiceiul se desfăşoară în a doua zi de Paşte. Este un ritual pentru dezlegarea ploii fertilizante.

Unul dintre tinerii satului se îmbracă în crengi, pentru a reprezenta o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT la Sînpaul, în Cluj. Patru persoane au fost RĂNITE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier s-a produs luni, în jurul orei 16.30, pe DN1F E81 în afara localității Sînpaul din jud. Cluj. Patru persoane au fost rănite.

„Din primele cercetări s-a stabilit că o conducătoare auto de 41 de ani, din județul Maramureș, care se deplasa cu un autoturism din direcția municipiului Cluj-Napoca spre Zalău, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus din sensul opus, la volanul căruia se afla un bărbat de 31 de ani din orașul Șimleul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Klaus Iohannis, vizită în SUA. Președintele va fi primit la Casa Albă de Joe Biden

Publicat

klaus iohannis, vizită în sua. președintele va fi primit la

Președintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 7-8 mai 2024, o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii.

Programul vizitei prevede o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, potrivit Agerpres.

“Un loc aparte în schimbul de opinii al celor doi șefi de stat îl va ocupa situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și întărirea securității în spațiul euroatlantic.

Dialogul la nivel înalt va fi o bună…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Savantul Sergiu Pașca, originar din Aiud, articol pe prima pagină în cea mai recentă ediție a prestigioasei reviste Nature

Publicat

savantul sergiu pașca, originar din aiud, articol pe prima pagină

Savantul Sergiu Pașca, originar din Aiud, a scris un articol care a ajuns pe prima pagină în cea mai recentă ediție a prestigioasei reviste Nature, cu o strategie ce ar putea servi ca tratament pentru sindromul Timothy, caracterizat prin afecțiuni ale inimii, autism și epilepsie.

Cercetarea este semnată de Sergiu Pașca și 15 colegi ai săi de la Universitatea din Stanford, scrie Edupedu.

Potrivit sumarului oferit de Nature, „sindromul Timothy este o tulburare genetică ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe