Connect with us

EVENIMENT

Urmărire ca-n filme, cu focuri de armă în Suceava. Polițiștii au oprit un șofer beat. Ce alcoolemie avea

Publicat

masina politia fb politia romana.jpg
Arhivă foto

Un șofer băut a fost oprit cu focuri de armă, după o urmărire în trafic în Suceava. Evenimentul s-a produs sâmbătă dimineață. Acestea avea o alcoolemie de 0,91 miligrame per litru alcool în aerul expirat.

Potrivit IPJ Suceava, în data de 26.11.2022, în jurul orei 05:20 un echipaj de ordine publica din cadrul Secției 9 Politie Rurala Șcheia-Poliția Municipiului Suceava, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comuna Șcheia a observat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Suceava despre al cărui conducător auto existau date ca a consumat băuturi alcoolice.

UPDATE: Șoferul a încercat să-și asigure scăparea și a manevrat vehiculul pe direcția înapoi, lovind cu spatele autospeciala de poliție.

„Având în vedere natura evenimentului și pericolul public asociat, polițiștii au depus toate diligențele necesare urgentării activităților de cercetare penală, în aceeași zi reușindu-se obținerea buletinului de analiză toxicologică care a evidențiat faptul că șoferul avea la momentul producerii incidentului o alcoolemie de 2 grame/1000 ml sânge.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea autoturismului condus de către șoferul de 51 de ani, acesta fiind ridicat și introdus în parcul cu auto confiscate aparținând IPJ Suceava.

De asemenea, în urma probatoriului administrat, prin ordonanța din data de 26.11.2022, a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 51 ani pentru săvârşirea unei infracțiuni de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe” prev. de art. 336, alin. (1) Cod penal și a unei infracțiuni de „distrugere” prev. de art. 253, alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38, alin. (1) Cod penal.

Urmărire ca-n filme, cu focuri de armă în Suceava. S-au tras focuri de armă

Suspectul a fost audiat cu respectarea drepturilor procesual-penale, iar ulterior, prin ordonanța din data de 26.11.2022, polițiștii SPR9 Șcheia au dispus reținerea acestuia, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Totodată, se vor analiza regulile de circulație încălcate de către șoferul de 51 de ani pe timpul urmăririi acestuia, iar ulterior se va dispune măsura sancționării contravenționale”, au precizat polițiștii.

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de circa 4 km pe mai multe străzi din comuna Șcheia, iar ulterior pe raza municipiului Suceava.

În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns într-o intersecție principala de pe raza municipiului Suceava, conducătorul auto a frânat brusc, iar polițiștii au coborât din autospeciala pentru a-l intercepta.

Conducătorul auto a efectuat o manevra de mers cu spatele și a pornit din nou în viteză, moment în care cei doi polițiști au făcut uz de armă, trăgând în anvelopele autoturismului, fără să se pună în pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri.

Urmărire ca-n filme, cu focuri de armă în Suceava. Șoferul avea permis de conducere

Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului.

Conducătorul auto de 51 ani din comuna Șcheia, județul Suceava a fost extras din vehicul, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool în aerul expirat.

În urma verificărilor s-a stabilit ca șoferul este posesor de permis de conducere valid.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și pentru dispunerea masurilor legale față de conducătorul auto.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști

Publicat

prognoza meteo anm pe regiuni, până în 5 mai. cum

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști. Chiar dacă în această săptămână vor fi alternanțe termice semnificative, cu zile în care va fi mai frig decât de obicei, vremea se va schimba odată cu ultimele zile ale lunii aprilie. 

Potrivit meteorologilor, de Florii vremea va fi frumoasă în mare parte din țară și este posibil ca ploile să lipsească. Apoi, în preajma Sărbătorilor de Paști vremea intră într-un proces de răcire….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IMPORTANT. Sistare temporară a gazului în 5 localități din județul Cluj. Anunțul Delgaz Grid

Publicat

gaz pixabay.webp.webp

Pentru a permite companiei Transgaz efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de transport al gazelor naturale, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaz, marți, 23 aprilie., începând cu ora 09.00 până miercuri, 24 aprilie ora 12.00, în 5 localități din județul Cluj:  Soporu de Câmpie, Iacobeni, Iacobeni-Valea Largă, Cătunu Morii, Fânațe-Ceanu Mare.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din comuna Bucium, prins de polițiști băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. S-a ales cu dosar penal

Publicat

1660556213 etilotest.jpg

Un șofer în vârstă de 31 de ani din comuna Bucium a fost prins de polițiștii din Hunedoara în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Hunedoara, la data de 19 aprilie 2024, în jurul orei 17:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Baia de Criș au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Bucium, județul Alba, care se deplasa pe DN 76, din direcția Vața de Jos –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Pod din spaghete Barilla nr. 7 al echipei de studenți UTCN, locul 3 la un concurs în Slovenia.

Publicat

img 5525 e1713713971701.jpeg

O echipă de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) a obținut locul 3 la un concurs în Slovenia, cu un pod din spaghete care a rezistat la o încărcătură de 56 de kilograme.

Șef lucrări dr. ing. Cristian Mojolic, coordonatorul echipei de studenți, a declarat pentru Cluj24 că, la concursul desfășurat în orașul Maribor, au fost înscrise 33 de echipe din 4 țări, formate din studenți sau liceeni.

”Concursul din paste făinoase <<How strong is the…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe