EVENIMENT
Urmărire în județul Sibiu. Tânăr băut și fără permis, prins de polițiști la volanul unui autoturism

Un tânăr de 26 de ani a fost arestat preventiv de polițiști, după ce în noaptea de luni spre marți a fost prins la volanul unui autoturism, după o urmărire în trafic pe DN 14, în județul Sibiu. Șoferul nu avea permis și era băut.
Potrivit IPJ Sibiu, la data de 25.10.2022, în jurul orelor 00:30, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică a observat un autoturism care se deplasa pe DN14, din direcția Sibiu spre Mediaș, iar la intrarea în localitatea Axente Sever, a virat la drepta, moment în care polițiștii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase pentru a proceda la oprirea autoturismului în cauză.
Conducătorul auto însă a accelerat, fără a respecta somațiile de oprire ale polițiștilor.
După o urmărire prin localitate și aproximativ 2 kilometri pe un drum forestier, ajungând la intersecția cu DN 14 km, după ce a trecut pe sub podul căii ferate, autoturismul s-a oprit, iar cele 2 persoane care se aflau în el au fugit.
În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, au fost identificați cei doi ocupanți ai autoturismului, respectiv doi bărbați, în vârstă de 26 de ani, domiciliați în Șoala și Agârbiciu.
Urmărire în județul Sibiu. Ce alcoolemie avea
Totodată, polițiștii au stabilit că autoturismul a fost condus de tânărul din Șoala care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul și se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Conform sursei citate, împotriva bărbatului s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
În cursul zilei de 25 octombrie 2022, acesta a fost prezentat instanței, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Mediaș a dispus măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile.
Cercetările în acest dosar continuă.
EVENIMENT
National Geographic: Peisajele muntoase spectaculoase de pe Via Transilvanica, alternativă la Alpii Elvețieni

National Geographic le recomandă turiștilor o alternativă la Alpii Elvețieni: Via Transilvanica, un traseu care străbate zone montane și oferă peisaje spectaculoase, sate tradiționale și o atmosferă greu de găsit în alte părți ale lumii. ”Nu este doar o opțiune foarte rentabilă din punct de vedere al costurilor, dar acest lanț muntos are faună sălbatică abundentă, situri culturale, sate pitorești și trasee de drumeție” scriu jurnaliștii publicației.
Via…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Contină lucrările de asfaltare pe Drumul Pianului. Cât costă modernizarea DJ 704A Sebeș zona industrială – Pianu de Jos

Contină lucrările de asfaltare pe Drumul Pianului, DJ 704A Sebeș (zona industrială) – Pianu de Jos. Detalii despre investiție a dat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.
”Este pentru prima oară când această șosea ”face cunoștință” cu asfaltul, lucru care, sunt sigur, bucură mult oamenii locului și pe cei care tranzitează zona. Am vizitat acest șantier, astăzi, împreună cu Președintele CJ, Ion Dumitrel și transmit că suntem foarte mulțumiți…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
De Ziua Mondială a Sănătății, recunoștință pentru cei care salvează vieți. Dr. Ana-Maria Zanfir din Cluj, un exemplu de dăruire

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, sărbătorită în 7 aprilie, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj transmite un mesaj de recunoștință pentru profesioniștii din domeniul medical care își dedică viața îngrijirii celor aflați în suferință.
Un exemplu de astfel de implicare îl reprezintă Dr. Ana-Maria Zanfir, medic primar chirurgie vasculară, doctor în științe medicale, din cadrul SCJU Cluj.
Nominalizare la Premiul „Carol Davila”
Recent,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO Secretele sculpturii în ou: Poveste soților Meșca din Petrești care au transformat un hobby în artă. Expoziție la Alba Iulia

Liliana și Dan Meșca, doi soți din Petrești, au transformat un hobby, început din curiozitate, în artă. Din mâinilor lor ies piese atât de fragile încât îți este teamă că se pot distruge în orice moment.
Este vorba despre o tehnică foarte fină, cea a sculpturii în coajă de ou. O tehnică care presupune răbdare, ore întregi de lucru, dar mai ales dedicare.
În urmă cu mai bine de 12 Dan Meșca alături de soția sa, din curiozitate, a început să sculpteze într-un…
Citește mai mult pe Alba24.ro