Connect with us

EVENIMENT

Ursoaică cu pui, îndepărtată de jandarmi dintr-o comună din Harghita. Locuitorii, avertizaţi prin RO-ALERT

Publicat

ursoaică alertă
arhivă foto

Jandarmii harghiteni au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu pui a cărei prezenţă a fost semnalată în comuna Voşlăbeni, locuitorii fiind avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, apelul la 112 a fost făcut de o femeie care a fost alertată de lătratul câinilor şi, când a ieşit din casă, a observat ursoaica.

Este vorba despre aceeaşi femeie care a alertat şi săptămâna trecută serviciile de urgenţă, după ce a văzut un urs în apropierea casei sale, care este situată la intrarea în comuna Voşlăbeni, în apropierea drumului pentru utilaje agricole şi a căii ferate, la distanţă faţă de celelalte gospodării ale comunei.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de jandarmerie, care a confirmat prezenţa unei ursoaice cu pui.

Potrivit sursei citate, întunericul şi vegetaţia deasă au îngreunat acţiunea jandarmilor, dar aceştia au reuşit să îndepărteze animalele din zona respectivă, înspre pădure.

Echipajul IJJ a rămas pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că ursoaica nu revine.

La Voşlăbeni a fost trimis şi un echipaj SMURD Gheorgheni, pentru asigurarea zonei, iar locuitorii au fost avertizaţi de pericol printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

O intervenţie similară a avut loc şi săptămâna trecută, tot la Voşlăbeni, când jandarmii au alungat un urs care s-a apropiat de localitate. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ciolacu: Metroul de la Cluj ar putea fi finanţat din sumele provenite din certificate verzi. Este transport verde

Publicat

metrou 1.jpg

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că metroul de la Cluj ar putea fi finanţat din sumele provenite din certificate verzi, pentru că este transport verde, arată Agerpres.

Marcel Ciolacu a fost întrebat ce sume din cererea de plată numărul 3 vor fi reţinute din cauza neîndeplinirii angajamentelor.

„Sunt trei probleme la cererea de plată 3. Sunt nişte numiri în consiliile de administraţie, la societăţile din energie, unde este un dialog, unde, dacă se va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ”U” Cluj – Dinamo: 1-0. Victorie acasă pe Cluj Arena

Publicat

meciul 7.jpeg

Echipa de fotbal ”U” Cluj a învins, luni seară, cu scorul de 1-0 pe Dinamo București într-un meci din Superligă desfășurat pe Cluj Arena. 

Suporterii celor două echipe au făcut spectacol în tribune, clujenii aprinzând torțe și desfășurând un bannere cu mesajul: ”Nu ne naștem ultra, devenim, când luptăm pentru ce iubim”.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, fără niciun gol, iar în repriza a doua Bic a reușit să deschidă scorul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Valentin Naumescu: Două treimi din tinerii est-germani au votat cu partide extremiste de dreapta sau de stânga!

Publicat

valentin naumescu.jpg

Mărturisesc că sunt uluit de votul cel puțin inept, ca să nu folosim un termen mai dur, dat de tinerii germani de 18-24 de ani din landurile est-germane Turingia și Saxonia în alegerile regionale de ieri, 1 septembrie.

Nu știu deocamdată dacă rezultatele sunt cu specific provincial estic sau dacă pot fi considerate un predictor pentru votul tinerilor din întreaga Germanie, la alegerile parlamentare federale de anul viitor, în septembrie 2025. Sau, mai rău,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO UPDATE: Incendiu la un autoturism în Aiud. Intervin pompierii cu o autospecială

Publicat

foto update: incendiu la un autoturism în aiud. intervin pompierii

Pompierii din Aiud au fost chemați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiu, luni seara.

Din primele date, este vorba despre un incendiu la un autoturism, pe strada Ostașilor.

Pompierii s-au deplasat cu o autospecială.

UPDATE, ora 20.50: Incendiul a fost stins, a transmis ISU Alba. Nu au fost persoane rănite.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe