Connect with us

ACTUALITATE

Utilizatorii aplicației Signal ar putea întâmpina amenințări și riscuri de securitate

Publicat

aplicatia signal sursa dnsc
sursa foto: dnsc.ro

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că utilizatorii aplicației de mesagerie Signal ar putea întâmpina o serie de amenințări și riscuri de securitate cibernetică, în contextul escaladării conflictului din Ucraina.

DNSC anunță că a primit notificări din partea unor autorități cyber competente din Uniunea Europeană și a unor experți care semnalează faptul că utilizatorii aplicației de mesagerie Signal ar putea întâmpina o serie de amenințări și riscuri de securitate cibernetică.

Acestea pot afecta utilizatori din organizații guvernamentale sau private, factori de decizie, personal tehnic, dar și utilizatori obișnuiți.

Una dintre aceste activități presupune infiltrarea în chat-ul de grup. DNSC arată că, uneori, utilizatorii platformelor de mesagerie formează grupuri mari de chat pe Signal (colegi de serviciu, familie, prieteni, etc.), unde se vehiculează informații importante și uneori sensibile, dar că nu toți membrii grupului sunt verificați, ceea ce poate permite unor intruși să folosească numele unui membru al grupului, prin impersonare. Infiltrarea poate permite intrușilor să devină membri ai grupului și să urmărească mesajele, comunicarea, și să obțină acces neautorizat la documentele și fișierele transmise.

Potrivit DNSC, utilizatorii platformelor de mesagerie sunt identificați deseori prin numărul lor de telefon mobil

Potrivit DNSC, utilizatorii platformelor de mesagerie sunt identificați deseori prin numărul lor de telefon mobil, dar un utilizator malițios poate fura identitatea victimei și poate cere furnizorului de telefonie mobilă să emită o nouă cartelă SIM, cu numărul de telefon al victimei. „Dacă opțiunea <blocarea înregistrării> nu este activată pe telefonul victimei, un nou telefon mobil poate fi introdus în chat-ul de grup în Signal”, atrag atenția specialiștii DNSC.

De asemenea, aceștia susțin că actorul malițios poate fura identitatea unei persoane pe care victima o cunoaște și poate cere să devină un contact Signal al acesteia. Aceasta tehnică poate deschide și alte posibilități de acțiune, cum ar fi infiltrarea grupurilor pe Signal în care victima participă, trimiterea unor link-uri periculoase, a unor programe malware etc.

Specialiștii DNSC fac o serie de recomandări utilizatorilor aplicației Signal:

-Când primiți o nouă solicitare de contact pe Signal, utilizați un alt canal sigur pentru a verifica dacă solicitarea este autentică și dacă provine în fapt de la persoana de la care se pretinde că provine.
-Verificați contactele dvs. existente, comparând numărul dumneavoastră de siguranță cu al lor pe un alt canal de comunicare sigur (atingeți pictograma de profil a contactului dumneavoastră > Vizualizați numărul de siguranță).
-Dacă un contact al dumneavoastră își schimbă dispozitivul (semnalul va alerta în acest sens), este recomandat să verificați din nou numărul de siguranță al persoanei respective.
-Activați actualizările automate (în App Store sau Play Store) pentru a vă menține telefonul și aplicația Signal actualizate în orice moment.
-Activați accesul PIN la aplicația Signal (via pictograma profilului > Cont > Mementouri PIN).
-Blocați funcția de înregistrare a altor dispozitive pentru a preveni atacurile de tip SIM swap (via pictograma profilului > Cont > Blocare înregistrare).
-Activați funcția de ștergere a mesajelor pentru a preveni scurgerile mai mari de date în caz de compromis (via pictograma profilului > Cont > Confidențialitate > Mesaje care dispar).
-Deși mesajele în Signal pot fi setate să dispară după o anumită perioadă de timp, așa cum este definită în setările conversației, este posibil să nu oprească captarea sau reținerea mesajului prin capturi de ecran. Activați funcția Screen Security (via Setări –> Meniul confidențialitate) ce va dezactiva capacitatea oricui primește mesaje de la dumneavoastră, de a putea face o captură de ecran a conversației.
-Dacă utilizați Signal pe mai multe dispozitive, asigurați-vă că acestea sunt configurate corect.
-Reporniți dispozitivul (smartphone) în mod periodic, cel puțin o dată la câteva zile, pentru a înlătura orice infecție potențială cu malware nepersistent.
-Nu ezitați să contactați Directoratul, în cazul în care suspectați că grupul sau contul dumneavoastră de Signal a fost compromis sau a fost subiectul unui atac.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Directorul Seminarului Teologic Botoșani, pr. prof. dr. Daniel Dascălu, va conferenția în județul Arad

Publicat

seminar bt 750x375 1.jpg

Publicitate

Marți, 20 august 2024, începând cu ora 17:00, Episcopia Daciei Felix din Serbia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului și Consiliul Județean Arad, va organiza conferința-dialog cu titlul: „Între curaj și responsabilitate: tinerii în Biserică”, relatează timpulcredinței.ro.

Va conferenția pr. dr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani, slujitor al Sfântului Altar și cadru didactic cu multă experiență în activitățile desfășurate cu tinerii.

Evenimentul, care se adresează deopotrivă tinerilor și părinților, se înscrie între manifestările prilejuite de a II-a ediție a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 147 de amenzi, 11 permise reținute, în ultimele 24 de ore

Publicat

1721990913 whatsapp image 2023 09 18 at 12.31.28 1000x600.jpeg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 54 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.815 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 11 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru o femeie de 88 de ani

Publicat

elicopter.jpg

Publicitate

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani în aceasă seară pentru a prelua o femeie de 88 de ani, aflată în stare gravă.

Femeie a superit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin, respectiv la spitalul de specialitate din Iași.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani, iar măsurile de siguranță au fost asigurate de G.I. BOTOȘANI.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale  care doresc să acceseze credite bancare

Publicat

cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 24 iulie 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA, respectiv pentru:

ü  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte
ü  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită
ü  PD-23 Sprijin cuplat pentru venit –bivolițe de lapte
ü  PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine

 

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol.

Aceste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe