Connect with us

ACTUALITATE

Utilizatorii aplicației Signal ar putea întâmpina amenințări și riscuri de securitate

Publicat

aplicatia signal sursa dnsc
sursa foto: dnsc.ro

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că utilizatorii aplicației de mesagerie Signal ar putea întâmpina o serie de amenințări și riscuri de securitate cibernetică, în contextul escaladării conflictului din Ucraina.

DNSC anunță că a primit notificări din partea unor autorități cyber competente din Uniunea Europeană și a unor experți care semnalează faptul că utilizatorii aplicației de mesagerie Signal ar putea întâmpina o serie de amenințări și riscuri de securitate cibernetică.

Acestea pot afecta utilizatori din organizații guvernamentale sau private, factori de decizie, personal tehnic, dar și utilizatori obișnuiți.

Una dintre aceste activități presupune infiltrarea în chat-ul de grup. DNSC arată că, uneori, utilizatorii platformelor de mesagerie formează grupuri mari de chat pe Signal (colegi de serviciu, familie, prieteni, etc.), unde se vehiculează informații importante și uneori sensibile, dar că nu toți membrii grupului sunt verificați, ceea ce poate permite unor intruși să folosească numele unui membru al grupului, prin impersonare. Infiltrarea poate permite intrușilor să devină membri ai grupului și să urmărească mesajele, comunicarea, și să obțină acces neautorizat la documentele și fișierele transmise.

Potrivit DNSC, utilizatorii platformelor de mesagerie sunt identificați deseori prin numărul lor de telefon mobil

Potrivit DNSC, utilizatorii platformelor de mesagerie sunt identificați deseori prin numărul lor de telefon mobil, dar un utilizator malițios poate fura identitatea victimei și poate cere furnizorului de telefonie mobilă să emită o nouă cartelă SIM, cu numărul de telefon al victimei. „Dacă opțiunea <blocarea înregistrării> nu este activată pe telefonul victimei, un nou telefon mobil poate fi introdus în chat-ul de grup în Signal”, atrag atenția specialiștii DNSC.

De asemenea, aceștia susțin că actorul malițios poate fura identitatea unei persoane pe care victima o cunoaște și poate cere să devină un contact Signal al acesteia. Aceasta tehnică poate deschide și alte posibilități de acțiune, cum ar fi infiltrarea grupurilor pe Signal în care victima participă, trimiterea unor link-uri periculoase, a unor programe malware etc.

Specialiștii DNSC fac o serie de recomandări utilizatorilor aplicației Signal:

-Când primiți o nouă solicitare de contact pe Signal, utilizați un alt canal sigur pentru a verifica dacă solicitarea este autentică și dacă provine în fapt de la persoana de la care se pretinde că provine.
-Verificați contactele dvs. existente, comparând numărul dumneavoastră de siguranță cu al lor pe un alt canal de comunicare sigur (atingeți pictograma de profil a contactului dumneavoastră > Vizualizați numărul de siguranță).
-Dacă un contact al dumneavoastră își schimbă dispozitivul (semnalul va alerta în acest sens), este recomandat să verificați din nou numărul de siguranță al persoanei respective.
-Activați actualizările automate (în App Store sau Play Store) pentru a vă menține telefonul și aplicația Signal actualizate în orice moment.
-Activați accesul PIN la aplicația Signal (via pictograma profilului > Cont > Mementouri PIN).
-Blocați funcția de înregistrare a altor dispozitive pentru a preveni atacurile de tip SIM swap (via pictograma profilului > Cont > Blocare înregistrare).
-Activați funcția de ștergere a mesajelor pentru a preveni scurgerile mai mari de date în caz de compromis (via pictograma profilului > Cont > Confidențialitate > Mesaje care dispar).
-Deși mesajele în Signal pot fi setate să dispară după o anumită perioadă de timp, așa cum este definită în setările conversației, este posibil să nu oprească captarea sau reținerea mesajului prin capturi de ecran. Activați funcția Screen Security (via Setări –> Meniul confidențialitate) ce va dezactiva capacitatea oricui primește mesaje de la dumneavoastră, de a putea face o captură de ecran a conversației.
-Dacă utilizați Signal pe mai multe dispozitive, asigurați-vă că acestea sunt configurate corect.
-Reporniți dispozitivul (smartphone) în mod periodic, cel puțin o dată la câteva zile, pentru a înlătura orice infecție potențială cu malware nepersistent.
-Nu ezitați să contactați Directoratul, în cazul în care suspectați că grupul sau contul dumneavoastră de Signal a fost compromis sau a fost subiectul unui atac.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Bărbat din comuna Mihai Eminescu, lăsat fără 6000 de lire. Hoții au pătruns în locuința sa

Publicat

1709028974 mascati politisti perchezitii.jpg

Duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat, din comuna Mihai Eminescu.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acestea, în noaptea de 24 spre 25 februarie a.c., ar fi pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, un bărbat de 35 de ani, din comuna Mihai Eminescu, de unde au sustras peste 6.000 de lire.

 

În urma perchezițiilor efectuate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate mai multe probe care prezintă interes în cauză, precum și o parte din banii reclamați ca fiind sustrași.

 

Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost conduse la sediul poliției, în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Dorohoi pentru un bărbat în stare gravă

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat la Dorohoi pentru a prelua un bărbat de 76 de ani.
Dorohoianul a suferit un infarct și medicii au decis transferul acestuia pe cale aeriană.
Aeronava sanitară a aterizat pe Stadionul municipal din Dorohoi.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Nou-născuți în sevraj alcoolic. Realitatea cruntă a României moderne și consecințele ei devastatoare

Publicat

un bebelus din botosani e in stare grava la spital dupa ce mama i a desfundat nasul 1000x600.webp.webp

În România, se nasc anual copii afectați de sindromul fetal, iar unii dintre aceștia prezintă sevraj alcoolic chiar la naștere. Specialiștii spun că de vină este consumul cronic de alcool de către viitoarea mamă chiar în timpul sarcinii, consecințele fiind devastatoare, scrie ADEVĂRUL.

La nivel mondial, 15 din 10.000 de persoane s-au născut cu sindrom alcoolic fetal, adică mama a consumat băuturi alcoolice în timpul sarcinii. În România, prevalența consumului de alcool în sarcină depășește 28%, iar incidența nașterii de copii cu sevraj alcoolic, încă de la naștere, reprezintă dublul mediei la nivelul Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, în România, și mai ales în zonele sărace și cu un consum ridicat de alcool în anumite zone, precum…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproape două sute de botoșăneni și-au găsit de lucru prin intermediul AJOFM în luna ianuarie a acestui an

Publicat

targovistelive.ro bursalocurilordemunca.jpg

În luna ianuarie 2024, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botosani, 182 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 84 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 82 au peste 45 de ani 27 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 7 au între 30 și 35 de ani, iar 66 sunt tineri NEETs sub 30 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.742 provin din mediul urban, iar 2.130 persoane sunt din mediul rural.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani,47 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe