Connect with us

EVENIMENT

”Va trebui să fim pregătiţi, dacă lucrurile evoluează negativ” – Ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării convocată de președintele Iohannis

Publicat

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe tema coronavirus.

„Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiţi, dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14,00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea şi managementul unor potenţiale cazuri de infecţie cu noul coronavirus, precum şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel naţional”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că autorităţile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea cu acest virus, dar trebuie să insiste pe măsurile de comunicare eficientă şi informare corespunzătoare a populaţiei.

„Fac un apel la calm către cetăţeni şi-i îndemn să se informeze corect, să fie vigilenţi şi să respecte normele de igienă şi sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja”, a spus Iohannis.

De asemenea, şeful statului a făcut apel la mass-media să evite „senzaţionalul şi ştirile cu impact emoţional ridicat, care pot genera şi amplifica sentimentul de panică în rândul populaţiei”, şi la politicieni să nu „speculeze această situaţie în mod oportunist”.

„Am observat deja mai multe luări de poziţie, prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, făcând declaraţii alarmiste, de natură să sperie cetăţenii. Le cer să înceteze imediat cu această atitudine!”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că situaţia din Italia generează multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetăţenilor români, şi a menţionat că se află în contact permanent cu instituţiile responsabile ale statului român, pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă în zonele aflate în carantină şi în care locuiesc români. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. 42 de locuințe sociale, repartizate mai multor familii din Pata Rât

Publicat

locuinte sociale 1.jpg

42 de locuințe sociale au fost repartizate marți mai multor familii din zona Pata Rât, a anunțat primarul Emil Boc. 

Cele 42 de locuințe sociale au fost achiziționate cu finanțare din fonduri norvegiene, prin proiectul Pata 2.0, desfășurat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj. Până în prezent, 73 de locuințe au fost achiziționate de ADI – Zona Metropolitană Cluj pentru familii din Pata Rât.

„Nimeni nu e uitat, nimeni nu e…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Băsescu e de părere că Emil Boc ar trebui propus pentru prezidențiale: „Liberalii au candidatul și îl ocolesc”

Publicat

boc.jpg

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că Partidul Național Liberal ar trebui să îl propună pe primarul Emil Boc la alegerile prezidențiale.

Traian Băsescu a afirmat că primarul Clujului, Emil Boc, este o „variantă reală” pentru PNL la alegerile prezidențiale, în contextul în care „stă mult mai bine în sondaje” decât președintele formațiunii, Nicolae Ciucă.

„Mă gândesc că liberalii au și varianta Emil Boc, care e o variantă reală….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Florin Piersic este internat la Institutul Inimii „în stare stabilă”

Publicat

inst inimii.png

Florin Piersic, internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, este în stare stabilă, sub tratament medicamentos, a declarat managerul instituției.

Actorul Florin Piersic a fost externat, marți, de la Spitalul Militar Cluj-Napoca unde a fost internat în urmă cu 2 săptămâni pentru o intervenție la un genunchi. Ulterior, actorul a fost transportat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde se află în stare stabilă, sub tratament medicamentos.

Nu se pune problema…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Mircea Abrudean: Sabin Sărmaș este o dezamăgire. PNL i-a dat multe posibilități, nu este fair

Publicat

mircea abru.jpg

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, vorbește în podcastul Contraste de pe Cluj24, realizat de Florin Danciu, despre demersurile privind integrarea României în OCDE, dar și despre alegerile din 9 iunie.

Abrudean, membru PNL, se declară dezamăgit de fostul său coleg de partid, Sabin Sărmaș, care a ajuns deputat grație partidului, iar acum candidează împotriva lui Emil Boc la Primărie, gest considerat ca lipsit de fair play.

”Este opțiunea lui…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe