Connect with us

ACTUALITATE

Vacanță prelungită pentru mii de elevi din Sibiu, din cauza Summitului UE

Publicat

clase goale

Aproximativ 50.000 de preşcolari şi elevi din municipiul Sibiu se află, începând de luni, în vacanţă, orele fiind recuperate anterior, o măsură luată pentru organizarea Summitului UE care va avea loc joi în oraş, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesorul Constantin Dincă.

Potrivit sursei citate, în unul din liceele din Sibiu va fi amenajat un spital de campanie al celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), iar în altul vor avea loc o parte dintre lucrări. Clădirile a patru licee din Sibiu vor fi folosite pentru Summitul Uniunii Europene.

„Din câte ştiu, sunt Colegiul Naţional ‘Gheorghe Lazăr’, acolo este spital de campanie, la ‘Brukenthal’, acolo se desfăşoară lucrări ale Summitului şi în aulă şi în cortul din curte. Liceul Teoretic ‘Onisifor Ghibu’ pentru cei de la ISU, dormitor de campanie bază, la fel Liceul Tehnologic Alimentar ‘Terezianum’ din Sibiu, sunt cei de la ISU, este dormitor de campanie şi bază de concentrare al maşinilor”, a explicat Constantin Dincă.

Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi închise de luni până vineri, din cauza Summitului UE.

Şi studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 Mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă.

„O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul Summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 Mai să fie prelungită cu încă o săptămână, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă.

În una din clădirile Universităţii „Lucian Blaga”, în sediul Facultăţii de Medicină, va avea loc, miercuri şi joi, Conferinţa Internaţională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluţiilor contemporane”, în contextul desfăşurării Summit-ului Consiliului European în data de 9 mai, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul pe care l-a ocupat când era primar al municipiului, a anunţat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

O femeie din Alba umilită și amenințată că i se va arde fața la aragaz și-a iertat agresorul, în fața judecătorilor din Blaj

Publicat

politie alba24 1000x600.jpg

Umilită, agresată, obligată să stea în genunchi și amenințată că i se va arde fața la aragaz: calvarul unei femei din Alba, descris de magistrații Judecătoriei Blaj, într-o motivare a instanței. 

Este vorba despre renunțarea la emiterea unui ordin de protecție, după ce femeia agresată a renunțat la emiterea măsurii. 

Mai exact, este vorba despre unul dintre zecile de cazuri de violență domestică înregistrate lunar în Alba, unde în multe dintre ele femeile agresate își iartă iubitul, soțul, sau concubinul violent.

Fapta care a ajuns în atenția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Cluj-Napoca începe să fie sufocat de GUNOAIE neridicate. Supercom, depășită de situație. Ce spune primarul Emil Boc

Publicat

gun 2.jpg

Firma Supercom se ocupă, începând cu 27 ianuarie de colectarea gunoaielor în municipiul Cluj-Napoca și la nivelul județului Cluj, după ce a înlocuit companiile Rosal și Brantner, dar clujenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de activitatea acesteia.

Mai multe cazuri de gunoaie neridicate zile întregi au fost semnalate de cititorii Cluj24 în cartiere, semn că angajații Supercom nu au trecut deloc pe acolo de la preluarea serviciului.

Citește și Viceprimarul Dan Tarcea: De vineri, Supercom se ocupă de colectarea deșeurilor în Cluj-Napoca. 85% din program a rămas la fel

Cât privește…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Utilajele DRDP deszăpezesc mai multe drumuri națioale din Alba. Circulație blocată pe DN 7A și restricții pe Valea Oltului

Publicat

deszapezire apuseni e1675333314825 1000x600.jpg

Utilajele de deszăpezire ale DRDP Cluj intervin cu lamă și material antiderapant pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi din administrare afectate de ninsori. 

Printre acestea se află și DN 74 și DN 67 C (Transalpina) jdin județul Alba.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate” au transmis reprezentanții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO ACUM: Șoferii din Botoșani care opresc sau staționează neregulamentar, sancționați de polițiști

Publicat

1675334725 e1abd23b 2f4f 4019 ab19 98b36c4914e7 1000x600.jpg

În aceste momente, polițiștii botoșăneni desfășoară o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare oprirea sau staționarea neregulamentară.

Revenim cu amănunte despre rezultatele acțiunii și eventualele sancțiuni.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe