Connect with us

ACTUALITATE

Vacanță prelungită pentru mii de elevi din Sibiu, din cauza Summitului UE

Publicat

clase goale

Aproximativ 50.000 de preşcolari şi elevi din municipiul Sibiu se află, începând de luni, în vacanţă, orele fiind recuperate anterior, o măsură luată pentru organizarea Summitului UE care va avea loc joi în oraş, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesorul Constantin Dincă.

Potrivit sursei citate, în unul din liceele din Sibiu va fi amenajat un spital de campanie al celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), iar în altul vor avea loc o parte dintre lucrări. Clădirile a patru licee din Sibiu vor fi folosite pentru Summitul Uniunii Europene.

„Din câte ştiu, sunt Colegiul Naţional ‘Gheorghe Lazăr’, acolo este spital de campanie, la ‘Brukenthal’, acolo se desfăşoară lucrări ale Summitului şi în aulă şi în cortul din curte. Liceul Teoretic ‘Onisifor Ghibu’ pentru cei de la ISU, dormitor de campanie bază, la fel Liceul Tehnologic Alimentar ‘Terezianum’ din Sibiu, sunt cei de la ISU, este dormitor de campanie şi bază de concentrare al maşinilor”, a explicat Constantin Dincă.

Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi închise de luni până vineri, din cauza Summitului UE.

Şi studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 Mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă.

„O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul Summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 Mai să fie prelungită cu încă o săptămână, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă.

În una din clădirile Universităţii „Lucian Blaga”, în sediul Facultăţii de Medicină, va avea loc, miercuri şi joi, Conferinţa Internaţională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluţiilor contemporane”, în contextul desfăşurării Summit-ului Consiliului European în data de 9 mai, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul pe care l-a ocupat când era primar al municipiului, a anunţat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe