Connect with us

EVENIMENT

Vaccinare la chiuvetă: 12 percheziții la trei cabinete medicale din Mehedinți

Publicat

mascati politisti perchezitii
Arhivă foto

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi au pus în executare, miercuri, 12 mandate de percheziţii domiciliare la mai multe cadre medicale, asistenţi medicali şi medici din cadrul a trei cabinete medicale individuale cercetaţi într-un dosar care vizează vaccinări fictive.

Potrivit DGA, în schimbul unor sume de bani primite de la persoane interesate, cadrele medicale au simulat actul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 a persoanelor respective, iar ulterior au atestat în registrele de evidenţă ale cabinetelor medicale, contrar realităţii, că persoanelor respective li s-a administrat vaccinul.

„De asemenea, au implementat în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) date neconforme cu realitatea, făcând astfel posibil ca persoanele interesate să obţină adeverinţe de vaccinare şi certificate verzi de vaccinare COVID-19, în mod ilegal, eludând astfel restricţiile impuse de autorităţile române. În activitatea infracţională derulată, cadrele medicale au fost ajutate şi de intermediari (persoane din anturajul acestora) care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obţinerea de adeverinţe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, sume cuprinse între 150 şi 300 euro pentru fiecare imunizare fictivă, precum şi de remiterea ulterioară a banilor către acestea”, se menţionează în comunicatul DGA.

Percheziţiile s-au desfăşurat în diferite locaţii de pe raza judeţului Mehedinţi şi au fost efectuate, de asemenea, 14 mandate de aducere şi 11 percheziţii asupra unor autovehicule.

Activităţile se efectuează într-un dosar penal în care sunt cercetate mai multe cadre medicale, asistenţi medicali şi medici din cadrul a trei cabinete medicale individuale pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, fals intelectual, fals informatic şi uz de fals. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, se urmăreşte identificarea şi ridicarea bunurilor şi înscrisurilor ce fac obiectul prezentei cauze, a sumelor de bani ce ar putea constitui obiectul infracţiunilor de corupţie şi alte bunuri relevante pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul DGA – Structura centrală, al Serviciilor Judeţene Anticorupţie Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Caraş-Severin şi al Grupării de Jandarmi Mobile „Fraţii Buzeşti” Craiova. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri: ce adeverință trebuie. Precizările Casei de Pensii Alba

Publicat

pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri: ce

Pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri. Casa Județeană de Pensii Alba a transmis marți precizări cu privire la depunerea documentelor care atestă realizarea sporurilor/veniturilor nepermanente și a veniturilor lunare brute, care pot fi valorificate conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii. 

Legea nr. 360/2023 prevede că în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare, pensiile stabilite conform legislației anterioare și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atletul din Cugir, Vasile Hârjoc, a obținut un nou record pentru România, la Campionatul European din Polonia

Publicat

atletul din cugir, vasile hârjoc, a obținut un nou record

Atletul din Cugir, Vasile Hârjoc, a participat recent în Polonia, la ”European Masters Athletics Championships Indoor 2024 ”. Acesta a stabilit și un nou record pentru România. Campionatul a avut loc în perioada 17-23 martie 2024. La eveniment au participat peste 3.200 de sportivi. 

Performanța atletului a fost făcută publică de reprezentații Primăriei Cugir, într-o postare pe Facebook.

La proba de 3000 m individual, în sală, Vasile Hârjoc legitimat la CS Metalurgistul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Publicat

1711469877 spital urgenta cluj.jpg

Spitalul de Urgență Cluj anunță că face noi angajări. Unitatea sanitară scoate la concurs mai multe posturi de personal medical, auxiliar, TESA, dar și pentru muncitori.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Cluj posturile sunt pe perioadă nedeterminată.

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Cel mai mare spital din Cluj angajează nu doar personal medical, ci și personal…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Spectacole de teatru pentru copii și adulți la Ocna Mureș, susținute de Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda

Publicat

spectacole de teatru pentru copii și adulți la ocna mureș,

Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda organizează joi, 28 martie la  Casa de Cultură ”Ion Sângerean” din Ocna Mureș două reprezentații. Spectacolele au loc de la ora 11.00 și 18.00.

Dimineața se va juca ”Fata babei și fata moșului”, un spectacol pentru cei mici care cu siguranță vor fi fascinați de povestea celor două fete, potrivit ocnamuresonline.ro

Spectacolul este o adaptare în regia lui Horațiu Ioan Apan, după povestea scrisă de Ion Creangă, foarte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe