Connect with us

ACTUALITATE

Vaccinul împotriva variolei maimuţei oferă o protecţie de 78%, potrivit unui studiu britanic

Publicat

syringe inserted into a vaccine vial
fotografie cu caracter ilustrativ

Un studiu britanic publicat marți, arată că o singură doză a vaccinului împotriva variolei maimuţei oferă o protecţie de 78% contra virusului care dezvoltă această boală. Oficialii britanici din domeniul sănătăţii au spus că reprezintă cea mai puternică dovadă obţinută până în prezent despre eficacitatea serului, informează Reuters.

Numărul cazurilor de variola maimuţei a rămas relativ mic, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să clasifice această boală drept o urgenţă de sănătate globală – cel mai înalt nivel al său de alertă sanitară.

Autorii noului studiu au analizat datele medicale obţinute după administrarea vaccinului produs de compania Bavarian Nordic, în Anglia, în perioada 4 iulie – 3 noiembrie, a anunţat Agenţia britanică pentru securitate sanitară (UKHSA).

Vaccinul împotriva variolei maimuţei oferă o protecţie de 78%, potrivit unui studiu britanic. Peste 55.000 de doze ale acestui vaccin au fost administrate până în prezent

O singură doză a vaccinului oferă o protecţie de 78% la 14 zile după administrare, însă experţii în sănătate estimează că a doua doză a serului oferă o protecţie mai mare şi mai îndelungată, au precizat reprezentanţii UKHSA.

Peste 55.000 de doze ale acestui vaccin au fost administrate până în prezent, conform aceleiaşi agenţii.

Variola maimuţei, o boală virală relativ uşoară şi care era până acum endemică în mai multe ţări din vestul şi centrul Africii, a cunoscut o evoluţie „explozivă” la nivel mondial în prima parte a acestui an.

De atunci, peste 80.000 de cazuri au fost confirmate în lumea întreagă, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlului Bolilor din Statele Unite (CDC). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

O bătrânică de 70 de ani din Cluj va dormi iarna pe stradă. Proprietarul beciului în care stă o dă afară. O puteți ajuta?

Publicat

danie franco cezypkdceqc unsplash scaled e1670089242860.jpg

O vârstnică de 70 de ani din Cluj-Napoca are nevoie de ajutorul comunității. Iarna aceasta va dormi pe stradă deoarece proprietarul vrea să o dea afară.

„Doamna Maria trăiește la un subsol de casă plin de igrasie în Cluj, lucrează ca menajeră la o familie. De câteva zile a aflat că proprietarul subsolului o va da afară în plină iarnă. Vă ajunge să doarmă în gară/autoagară sau pe străzi. Primăria Cluj i-a aprobat o chirie de 900 ron/lună, cu următoarele condiții:

1) CF actualizat nu mai vechi de 30 de zile

2) contract de închiriere, înregistrat la ANAF”, se arată în postarea de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Indemnizația pentru creșterea copilului: modificări în modalitatea de calcul. Care sunt noutățile aprobate de Guvern

Publicat

mana copil familie parinti pixabay.jpg

Schimbări privind modul de acordare a indemnizației de creștere a copilului și concediul aferent au fost aprobate recent de Guvern. Una dintre noutăți este includerea în calcul și a veniturilor obținute de părinți, în străinătate.

Guvernul a aprobat în 29 noiembrie Ordonanța de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Actul normativ aprobat aduce o serie de modificări ce vizează repartizarea echitabilă a responsabilităților de îngrijire a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Biserica de lemn din Stolna, județul Cluj, o bijuterie arhitecturală „țărănească”

Publicat

biserica stolna 10.jpg

Un lăcaș de cult, ridicat din stejarii aflați în împrejurimi, dăinuie pe unul din dealurile care mărginesc Valea Stolnei, aproape de Săvădisla din 1730 . Biserica de lemn din Stolna are hramul „Cuvioasa Paraschiva” și este declarată monument istoric.

Unele inscripții, deteriorate între timp, ofereau detalii despre ridicarea edificiului prin contribuția a tot satul, în anul Domnului 1730, în zilele guvernatorului Korniș și prin grija preotului Ioan Popa. Pictura interioară s-a realizat în două etape, în 1730 și 1772, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenționare COD GALBEN de ceață și ghețuș în ALBA și alte județe din țară. Vizibilitate scăzută, sub 200 de metri

Publicat

ceata noaptea 800x459.jpg

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de ceață și condiții de formare a poleiului, sâmbătă seara. 

Atenționarea pentru județul Alba este până la ora 23.00.

Se vor semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 metri, izolat sub 50 metri, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Atenționări similare sunt valabile în Covasna, Brașov, Mureș, Harghita.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe