Connect with us

ACTUALITATE

Val de aer rece în China, cu ninsori rare în sud şi vreme glacială în nord

Publicat

china steag sursa foto pixabay.com
sursa foto: pixabay.com

Operioadă neobișnuită de vreme glacială a afectat luni China, aducând cu sine un rar episod de ninsoare până în sud, în provincia Guangdong. În același timp, temperaturile din regiunile nordice au înregistrat scăderi aproape de minimele istorice pentru această lună, conform informațiilor transmise de Reuters.

Temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius în zonele nordice, în timpul unei săptămâni cu vreme neaşteptat de rece, perturbând transportul rutier, feroviar şi aerian şi provocând chiar o defecţiune la sistemul de frânare al unui tren de navetişti din capitala Beijing.

La începutul lunii noiembrie, meteorologii au prognozat o iarnă mai călduroasă în acest an din cauza fenomenului El Nino, avertizând în acelaşi timp că temperaturile ar putea fluctua după una dintre cele mai calde luni octombrie din ultimele decenii.

Luni, în Guangdong, unde ninsoarea se limitează în general la zonele cele mai nordice, zăpada a acoperit vârful unui munte dintr-un oraş situat la doar 80 de kilometri nord de capitala provinciei, Guangzhou, lângă coastă.

O temperatură minimă de 8 grade Celsius a fost prognozată pentru Guangzhou

O temperatură minimă de 8 grade Celsius a fost prognozată pentru Guangzhou, mai scăzută comparativ cu temperaturile tipice de la începutul iernii din provincie, în timp ce în luna ianuarie media este de aproximativ 14 grade Celsius.

Autorităţile din Guangzhou au solicitat măsuri de precauţie, în special pentru bătrâni şi tineri, care pot fi vulnerabili la „bolile valurilor de frig”, pe măsură ce iarna continuă.

În regiunea învecinată Guangxi, unde preşedintele Xi Jinping a cerut săptămâna trecută un răspuns de urgenţă „total”, a fost prognozată lapoviţă pentru unele oraşe, inclusiv în Guilin.

Ninsori au fost înregistrate luni şi în Shanghai.

La Beijing, temperaturile au scăzut luni dimineaţa până la minus 15,5 grade Celsius – aproape de minimul istoric din 1952, de minus 15,2 grade Celsius pentru 19 decembrie şi de minus 17,7 grade Celsius pentru 20 decembrie, acelaşi an. Cea mai scăzută temperatură înregistrată în decembrie a fost de minus 18,3 grade Celsius.

Temperaturile scăzute vor continua până joi

Temperaturile scăzute vor continua până joi, a avertizat biroul naţional de meteorologie, în zonele nordice, Mongolia Interioară şi în unele regiuni din preajma jurul fluviului Yangtze valorile înregistrate situându-se cu 7 grade Celsius sub decât cele normale.

Luni, oraşul Hohhot din Mongolia Interioară ar urma să înregistreze o temperatură de minus 22 de grade Celsius, în timp ce mercurul va coborî până la minus 5 grade Celsius la Zhengzhou, în provincia centrală Henan.

Profitând de vremea glacială, Harbin, un oraş din provincia nord-estică Heilongjiang, va găzdui cel mai mare festival de sculptură în gheaţă, într-un parc ce se întinde pe o suprafaţă de 810.000 metri pătraţi.

Peste o mie de peisaje au fost modelate din aproximativ 250.000 de metri cubi de gheaţă şi zăpadă provenind din râul îngheţat Songhua.

Dorinţa de a a profita de vremea rece a adus, însă, neplăceri pentru peste 50 de turişti blocaţi sâmbătă, timp de peste două ore, în telecabinele din zona unui munte din provincia estică Zhejiang, după ce instalaţia a fost oprită din motive de siguranţă din cauza vântului. Nicio persoană nu a fost rănită, în pofida temperaturilor deosebit de scăzute, conform media locale. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Maria Cristina Bălăucă, candidat PSD la Consiliul Local Botoșani

Publicat

cristina balauca 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” în la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Maria Cristina Bălăucă, inspector general adjunct al IȘJ Botoșani, care este și candidat PSD la Consiliul Local Botoșani. Maria Cristina Bălăucă a vorbit despre experiența sa ca profesor și cadru didactic și despre noua sa poziție de candidat al PSD Botoșani pentru Consiliul Local al municipiului Botoșani, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 40 de ani, din orașul Flămânzi a fost REȚINUT de polițiști, după ce ar fi furat mai multe lucruri dintr-o locuință

Publicat

hoti.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 40 de ani, din orașul Flămânzi, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în perioada 01-14.05.2024, prin forțarea unei ferestre, a pătruns în interiorul unui imobil, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri, constând în telefon mobil, laptopuri, bijuterii și produse cosmetice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei.

Publicitate


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Seceta și lipsa de investiții îi împing pe fermieri în sapă de lemn. „Dacă mai ține așa o lună, oamenii renunță”

Publicat

index 4 996x600.webp.webp

Publicitate

Pentru cei mai mulți locuitori ai județului Botoșani creșterea animalelor și cultivarea pământului reprezintă singura sursă de trai. În condițiile în care apa este tot mai greu de procurat din cauza investițiilor insuficiente iar câmpurile tot mai arse de soare, mulți vor să renunțe și să emigreze, relatează Adevărul.

Județul Botoșani este al doilea din România ca suprafață a luciului de apă, după Tulcea, având 3.600 de hectare cu apă, o rețea hidrografică cu sute de iazuri și două râuri mari precum Siretul și Prutul. Cu toate acestea, în mod paradoxal, oamenii din mediul rural mai ales mor de sete. Situația este gravă pentru că…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Bogdan Varasciuc, candidat PSD la Consiliul Local Botoșani

Publicat

bogdan varasciuc 1000x600.jpeg

Publicitate

„Invitatul Zilei” în la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Bogdan Varasciuc, Directorul general al companiei municipale de termoficare din municipiul reședință de județ, Modern Calor SA Botoșani, care este și candidat PSD la Consiliul Local Botoșani.

Bogdan Varasciuc a vorbit despre candidații PSD pe care îii spusține dar și despre țintele politice ale PSD Botoșani pentru următorii patru ani, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Publicitate


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe