Connect with us

EVENIMENT

Val de căldură fără precendent. Țara în care milioane de oameni sunt rugaţi să facă economie la energie electrică

Publicat

zenergie

Milioane de oameni din Tokyo sunt rugați de autorități să stingă luminile, din cauza unui val de căldură fără precedent care provoacă temeri legate de alimentarea cu energie electrică, potrivit Sky News.

Cererea de energie electrică este în creștere după ce temperaturile au ajuns la 40,2 grade Celsius la nord-est de Tokyo în timpul unui val de căldură „neobișnuit de intens”. De aceea, oamenii sunt îndemnați să stea în casă și să folosească aerul condiționat pentru a se răcori.

Vezi și VREMEA până în 10 iulie: Zonele în care căldura devine greu de suportat. Unde vor fi peste 37 de grade. Prognoza pe 2 săptămâni

Ca urmare, milioane de oameni din Tokyo sunt îndemnați să stingă luminile pentru a economisi energie electrică.

Oficialii japonezi spun că cererea de electricitate este în creștere după ce temperaturile au atins sâmbătă o temperatură record de 40,2C, cea mai ridicată pentru luna iunie, în Isesaki, situat la 53 de mile nord-vest de capitală.

Val de căldură fără precendent. Țara în care milioane de oameni sunt rugaţi să facă economie la energie electrică: multe insolații

Oamenii au fost rugați să folosească aerul condiționat „în mod corespunzător”, în condițiile în care peste 250 de persoane din Tokyo ar fi fost transportate la spital cu insolație în weekend.

Un bărbat în vârstă de 94 de ani a murit din cauza unei presupuse insolații după ce a fost găsit într-o cameră fără aer condiționat în orașul Kawagoe, la aproximativ 12 mile spre nord-vest.

O alertă de caniculă a fost emisă sâmbătă în șase din cele 47 de prefecturi ale țării de către Agenția meteorologică japoneză și Ministerul Mediului.

Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei (METI) le-a cerut locuitorilor din capitală și din împrejurimi să economisească energia electrică între orele 15 și 18, în special între orele 16 și 17.

Val de căldură fără precendent. Țara în care milioane de oameni sunt rugaţi să facă economie la energie electrică: Vă rugăm să economisiți cât mai multă energie

„Vă rugăm să economisiți cât mai multă energie, de exemplu prin stingerea luminilor care nu sunt folosite. Suntem loviți de o căldură neobișnuită pentru acest sezon.Vă rugăm să cooperați și să economisiți cât mai multă energie electrică posibil”, a precizat METI într-un comunicat.

Peste 37 de milioane de oameni trăiesc în zona metropolitană Tokyo, considerată cea mai populată din lume. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Ninsoare la Abrud, vineri dimineață. Temperatura a scăzut brusc în timpul nopții, în Munții Apuseni

Publicat

video: ninsoare la abrud, vineri dimineață. temperatura a scăzut brusc

Ninsoare în Apuseni: A nins vineri dimineață la Abrud. Temperatura a scăzut brusc. În doar câteva zile, zona muntoasă a județului Alba a trecut de la vară, la iarnă.

A nins la primele ore ale dimineții atât la Abrud cât și în zonele din apropiere, peste copacii înfloriți.

Mercurul termometrelor a coborât în cursul nopții la minime de 2-3 grade Celsius în aproape toată zona.

Ninsoarea s-a transformat în ploaie în orele următoare, odată cu încălzirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Unde se fac lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restrictii lucrari autostrada.jpg

CNAIR anunță restricții de circulație, vineri, 19 aprilie, pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență în zonele respective.

Restricții de circulație, 19 aprilie

A1 Sebeș-Sibiu, km 280+800 – 281+370, Apoldu de jos – Miercurea Sibiului, până la ora 19.00

  • se execută lucrări de reparații la partea carosabilă. Banda 1 și banda de urgență, restricționate, calea 1 (sens Sibiu-Sebeș). Se circulă îngreunat pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai mulți BANI pentru profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024, anunță ministrul Educației

Publicat

1 surpriza unde se corecteaza in acest an lucrarile de bacalaureat si evaluarea nationala e1642756060978.jpg

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. Ministrul a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice implicate în această acțiune va fi calculată la volumul de muncă.

În acest an, lucrările elevilor la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Profesorii evaluator vor fi selectați aleatoriu prin platforma…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până la mijlocul lunii mai. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea în românia până la mijlocul lunii mai. anm a

Vremea în România până la mijlocul lunii mai. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Se anunță o perioadă cu temperaturi în general potrivite pentru data din calendar. Nu sunt excluse perioadele specifice, cu instabilitate atmosferică și precipitații abundente.

Meteorologii de la ANM au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoatrele patru săptămâni, în intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiștii prognozează temperaturi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe